Follow us

Το όνειρο ενός ξύπνιου | Ζούμε μια μεγάλη αστρολογική στιγμή και υπεύθυνη για αυτό είναι η ευθυγράμμιση πλανητών στον Αιγόκερω

Κρόνος/Πλούτωνας συναντιούνται κάθε 35-38 χρόνια περίπου και αυτό το φαινόμενο θα σημαδέψει όλη τη δεκαετία.

Desktop calendar 2020

Το όνειρο ενός ξύπνιου

2020! Μια νέα δεκαετία ξεκινά. Έρχονται μεταμορφωτικές αλλαγές, βοηθάμε τον πλανήτη να πάει προς μια νέα θετική κατεύθυνση. Όλα ξεδιπλώνονται αργά. Ζούμε μια μεγάλη αστρολογική στιγμή και υπεύθυνη για αυτό είναι η ευθυγράμμιση πλανητών στον Αιγόκερω.

Κρόνος/Πλούτωνας συναντιούνται κάθε 35-38 χρόνια περίπου και αυτό το φαινόμενο θα σημαδέψει όλη τη δεκαετία. Την μεταμορφωτική τους ενέργεια θα την δούμε σε παγκόσμιο αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Η ευθυγράμμιση των πλανητών έχει σαν σκοπό τη διάλυση, την καταστροφή αλλά και την αναδόμηση προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος κόσμος. Η καταστροφή θα συντελεστεί σε τομείς σχετικούς με τον Αιγόκερω: κυβερνήσεις, μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, οικονομία, κέντρα εξουσίας. Ο Πλούτωνας παίζει άγριο παιχνίδι. Ο Κρόνος κατασκευάζει δομές, ο Πλούτωνας τις διαλύει κάνοντας επαναπροσδιορισμούς. Ο Κρόνος χτίζει σταθερότητα, ο Πλούτωνας νοιάζεται για τις ψευδαισθήσεις των ανθρώπων και φωνάζει «μεταμορφωθείτε για να μην πεθάνετε».

Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω από το 2008 και θα μας χαιρετίσει το 2023, είναι παντοδύναμος στο ζώδιο αυτό. Εργάζεται για την αναδόμηση της κοινωνίας, είναι απαιτητικός και κυβερνά το μαύρο χρήμα, το υπέδαφος, τη φιλοδοξία, θέλει να κατακτήσει την απόλυτη εξουσία, θέλει να καθοδηγεί το λαό, τα πλήθη, αγαπά τη δημοσιότητα, τον πλούτο, θέλει να κερδίζει ακόμα και μέσα από το οργανωμένο έγκλημα, είναι δικτάτορας. Κυβερνά τον 8ο οίκο και το Σκορπιό.

Ο Δίας πάλι είναι επεκτατικός, γυρεύει την αφθονία, την αισιοδοξία και έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη, την εκκλησία, τους κρατικούς υπαλλήλους, τις τράπεζες. Ο Δίας στον Αιγόκερω είναι σε πτώση. Δίας/Πλούτωνας ανοίγουν ένα νέο κύκλο πλουτοκρατίας. Το παλιό, το φθαρμένο μοντέλο οικονομίας εξαφανίζεται. Ο Κρόνος, από τις 21/3 ως και τον Ιούνιο βρίσκεται στον Υδροχόο. Από Ιούλιο ξαναγυρνά στον Αιγόκερω και φεύγει οριστικά στις 17/12 για τον Υδροχόο όπου και θα παραμείνει τα επόμενα 2,5 χρόνια. Κρόνος/Πλούτωνας είναι ένας βίαιος άξονας, φέρνει ομαδικό περιορισμό, κατάλυση εξουσίας, δικτατορία, ακραίο αυτοέλεγχο, κακοδαιμονία, αυτοπεριορισμό, μαγεία, ασφυξία, πραξικόπημα. Ο άξονας αυτός μας προειδοποιεί για μια παγκόσμια ύφεση. 4/4, 30/6 και 12/11 ο Δίας συναντά τον Πλούτωνα. Δίας/Πλούτωνας στα πλαίσια της ευθυγράμμισης των πλανητών δίνουν έμφαση στη φιλοδοξία, τη μεγαλομανία των ηγετών, την εκμετάλλευση της κοινωνίας από τους ηγέτες. Ο Δίας θέτει ηθικά ζητήματα σε Κρόνο/Πλούτωνα, η απουσία ηθικών αρχών είναι περίπλοκη. Ο Δίας κυβερνά τη δικαιοσύνη και δίνει έμφαση στις ξένες δυνάμεις.

Δίας/Κρόνος/Πλούτωνας στρέφουν το βλέμμα της κυβέρνησης σε σημαντικά εσωτερικά θέματα. Μια προσωπικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εξουσία της χώρας. Οι πλανήτες αυτοί συνδέονται και με την ανθρώπινη συνείδηση και εγκαινιάζουν νέες ιδεολογίες. Μπαίνουν νέα θεμέλια για μια νέα αρχή και οτιδήποτε φθαρμένο θα καταρρεύσει. Η μετάβαση αυτή δεν θα είναι εύκολη καθώς από τη μια πλευρά θα έχουμε τη μεγαλομανία των ηγετών και από την άλλη τους μεταρρυθμιστές. Μια νέα πραγματικότητα γεννιέται. Ο Δίας εξωθεί τα πράγματα εκτός ορίων, δίνει μεγάλη έκταση. Δίας/Κρόνος μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στη θρησκεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία προς το τέλος της χρονιάς. Σχηματίζεται μια νέα κοινωνία, δημιουργείται ένας νέος πολιτισμός. Η συνάντηση των δυο αυτών πλανητών έχει μεγάλη ιστορική σημασία καθώς συντελείται μια στροφή προς κοινωνίες δικαιότερες και πιο δημοκρατικές. Ο Άρης στον Κριό, το δεύτερο εξάμηνο, βάζει φωτιά στις εξελίξεις, βάζει το χέρι του για τη συνολική μεταμόρφωση. Το 2021, με Δία/Κρόνο στον Υδροχόο, οι ιδέες θα αποτελέσουν προτεραιότητα έναντι της ύλης.

Οι Σεληνιακές εκλείψεις αυτή τη χρονιά είναι 4 αντί για δυο + δυο Ηλιακές, άρα η ενέργεια είναι πιο έντονη. Το σύμπαν στέλνει μηνύματα για μετατοπίσεις και αλλαγές. Οι εκλείψεις ανοίγουν δρόμο σε νέα μονοπάτια, ίσως να έχουμε πολλά πράγματα να απελευθερώσουμε το 2020 για να επιστρέψουμε στον εαυτό μας, για να στοχεύσουμε ψηλότερα, να αλλάξουμε όνειρα και κατεύθυνση. Θα μεταβούμε σε μια ψηλότερη συνειδητότητα και θα βρούμε ένα νέο ορισμό για το τι σημαίνει ευτυχία και επιτυχία. Θα δημιουργήσουμε νέα θεμέλια και θα αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή που θέλουμε να ζήσουμε. Δεν θα πρέπει να μας φοβίζουν οι αλλαγές καθώς το σύμπαν δεν δρομολογεί τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους. Δρομολογεί στοχευμένεςαπώλειες με σκοπό να φύγει η βρωμιά, η σαπίλα. Θα πληρώσουν αυτοί που πρέπει και θα επιβιώσουν αυτοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον καινούργιο κόσμο.

2007-2020 άλλαξε η ανθρωπότητα. Οι κύκλοι του Πλούτωνα είναι εκρηκτικοί και συμβολίζουν τη δύναμη της εξουσίας, απελευθερώνεται μια ανεξέλεγκτη δύναμη που παρασύρει τα πάντα στο δρόμο της. Ουρανός/Πλούτωνας έφεραν την επανάσταση, Κρόνος/Πλούτωνας φέρνουν την αντίδραση, Δίας/Κρόνος ανοίγουν το δρόμο μιας νέας κοινωνικής τάξης. Με Κρόνο/Πλούτωνα, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες και ο συμβιβασμός απορρίπτεται. Η ισχύς τους χρησιμοποιείται για καλό και για κακό.

Το 2020 είναι μια εκρηκτική χρονιά όπου τα παλιά συστήματα πεθαίνουν, κυριαρχεί ο θυμός προς αυτούς που κατέχουν θέσεις εξουσίας. Η χειραγώγηση, το ψέμα και η διαφθορά θα ανατραπούν. Όσοι απέτυχαν στα καθήκοντά τους θα αποχωρίσουν. Ο Πλούτωνας φωνάζει θάνατο σε κάθε φιλοσοφία που αρνείται τη μάθηση, τη φιλοδοξία, την ευκαιρία για πρόοδο. Δίας/Πλούτωνας συναντήθηκαν στις 4/4 αλλά οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να τα βρουν. Στις 30/6 θα ξανασυναντηθούν αλλά ανάδρομοι και οι δύο και θα προτείνουν αναδιανομή πλούτου. Στις 12/11 στην τελευταία τους συνάντηση θα πέσουν οι τελικές υπογραφές και θα γίνουν τα συμβόλαια, δηλαδή λίγο πριν ο Δίας συναντήσει τον Κρόνο για να ξεκινήσουν να χτίζουν τη νέα οικονομική κατάσταση του πλανήτη.

Ο Κορονοιός είναι ένας σιωπηλός πόλεμος. Οι συνέπειες του ιού στην παγκόσμια υγεία αλλά και οικονομία είναι τεράστιες. Η πολυαστρία στον Αιγόκερω μας δοκιμάζει, σημειώνονται μεγάλες αλλαγές και απειλές. Η πανσέληνος του Μαρτίου αλλά και Ουρανός/Ποσειδώνας διατάραξαν την υγεία και την ασφάλειά μας. Δοκιμάζεται η φυσική και ψυχική αντοχή μας. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στους Ιχθύες, στο σπίτι του (φάρμακα, εθισμός, χάος, νοσηρότητα, επιδημίες, δολοπλοκία, σύγχυση, ψέματα, προπαγάνδα, μύθοι, σκάνδαλα, εξαπατήσεις, ουτοπίες). Η επιδημία θα υποχωρήσει σταδιακά μετά τον Απρίλιο και ας ελπίσουμε πως μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα βρεθεί το αντίδοτο. Όσο για το εμβόλιο, θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα χρόνο. Το καλοκαίρι θα βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση, όμως μας περιμένει ένα δύσκολο φθινόπωρο. Οικονομικά, θα χρειαστεί να ξεκινήσουν όλα από την αρχή πάνω σε νέες βάσεις.

Ζούμε μια σπουδαία εποχή που θα γραφτεί στην ιστορία. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δούμε τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θα πρέπει να πολεμήσουμε, να αγωνιστούμε δημιουργικά, με σοφία και γνώση. Όλοι κρατάμε ένα πινέλο στα χέρια μας και είμαστε εξίσου σημαντικοί ζωγραφίζοντας έναν όμορφο πίνακα όλοι μαζί. Η χρονιά αυτή ήρθε για να μας διδάξει πως θα ανέλθουμε από το σκοτάδι στο φως. Όλα αναθεωρούνται, αφήνουμε πίσω μας φοβίες και αρνητικότητα. Ο κόσμος αλλάζει. «Όμως η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι…». Α.Αινστάιν.

Καλή δύναμη σε όλους!

Xρύσα Συκά

ημερήσιες προβλέψεις

Τα ζώδια σήμερα: Κάθε μέρα, οι αστρολόγοι Πέρρης Κρητικός και Αντιγόνη Στάμου μάς ενημερώνουν για τις αστρολογικές προβλέψεις της μέρας. Πώς θα περάσουν όλα τα ζώδια σήμερα;