Follow us

7+1 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Τι αποδεικνύουν έρευνες από διάσημα Πανεπιστήμια για αυτές τις τροφές;

trofespouadunatizoyn


Αν σου έλεγαν ότι υπάρχουν τροφές-κλειδιά που βοηθούν -με τον τρόπο τους- το αδυνάτισμα θα το πίστευες;


Αν όχι, κακώς. Αυτό ισχύει και για να σου το αποδείξουμε ορίστε μια λίστα με κάποια από αυτά τα φαγητά. Πάρε χαρτί και μολύβι, σημείωσέ τα, κόλλα τα στο ψυγείο και μην ξεχνάς να τα εντάσσεις στην καθημερινή σου διατροφή.


Μήλα

7+1 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Super δύναμη: Τα μήλα είναι γνωστές πηγές φυτικών ινών. Με την κατανάλωση 4 ή 5 γραμμαρίων από αυτές τις φυτικές ίνες νιώθεις μια αίσθηση πληρότητας και πιο χορτάτη αφενός ενώ αφετέρου “εξουδετερώνουν” το λίπος και τις θερμίδες που προσλαμβάνεις από άλλα φαγητά.

Απόδειξη:
Σύμφωνα με την έρευνα του Penn State University της Πενσιλβάνια άνθρωποι που πριν το κύριο γεύμα τους, συγκεκριμένα τορτελίνια με τυρί, κατανάλωσαν ένα μήλο προσέλαβαν 187 λιγότερες θερμίδες από αυτούς που δεν έφαγαν.


Φακές

7+1 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα!  - εικόνα 2

Super δύναμη: Τα όσπρια είναι πλούσια σε ανθεκτικό άμυλο, έναν υδατάνθρακα που υποβοηθάει την καύση του λίπους και συρρικνώνει τα λιποκύτταρα.

Απόδειξη: Οι συμμετέχοντες στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Colorado που προτίμησαν τις φακές προσλαμβάνοντας έτσι τουλάχιστον 5 γραμμάρια αμύλου έκαψαν 23% περισσότερο λίπος μέσα σε 24 ώρες. Ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Έχεις δοκιμάσει Φακές με ζυμαρικά;


Λάδι ελιάς


7+1 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα!  - εικόνα 3

Super δύναμη:Τα υγιεινά μονοακόρεστα λίπη που βρίσκονται στο ελαιόλαδο μετατρέπονται σε γονίδια που σχετίζονται με την καύση του λίπους και την αποθήκευση.

Απόδειξη: Το περιοδικό Archives of Internal Medicine από το Αμερικάνικο Ιατρικό Σύλλογο υποστηρίζει ότι με ένα πρόγραμμα χαμηλών θερμίδων που εστιάζει σε μονοακόρεστα λίπη, πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες χάνεις σχεδόν το διπλάσιο βάρος.

Διάβασε μια ακόμα τέλεια συνταγή εδώ


Αυγά

7+1 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα!  - εικόνα 4

Super δύναμη: Με μια λέξη θα μπορούσε να ονοματιστεί χολίνη. Η χολίνη είναι μια ένωση δίχως την οποία κανένα κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά.. Μπλοκάρει την απορρόφηση του λίπους με την εμπλοκή της στον μεταβολισμό.

Απόδειξη: Μετά από 8 εβδομάδες κατανάλωσης πρωινού με αυγά, τοστ και μαρμελάδα καταφέρνεις να χάσεις 65% περισσότερο βάρος, υποστηρίζει το περιοδικό International Journal of Obesity που καταπιάνεται με τις αιτίες της παχυσαρκίας.


Διάβασε επίσης:

Θες τέλεια κοιλιά; Χάσε 1,5 κιλό σε 7 ημέρες με αυτό το πρόγραμμα
5 δίαιτες που παίρνουν έγκριση από διαιτολόγο!
Το διαιτολόγιο που θα εκτοξεύσει το μεταβολισμό σου από την ειδικό!
Ποια είναι τα 10+1 super foods που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου τώρα;

Δες τις υπόλοιπες "θαυματουργές" τροφές στην σελίδα ii



Γιαούρτι

7+1 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα!  - εικόνα 5

Super δύναμη: Το κατεξοχήν ελληνικό προϊόν αποτελεί μια από τις βασικές τροφές για το αδυνάτισμα. Χαμηλών λιπαρών ή 0% σου προσφέρουν το 20% την καθημερινής ημερήσιας σου ανάγκης για ασβέστιο. Το ασβέστιο μειώνει την παραγωγή της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που βοηθάει τη συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά.

Απόδειξη: Το Πανεπιστήμιο του Tennessee στο Knoxville το λέει ξεκάθαρα. 81% περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς χάνεται με την καθημερινή ένταξη του γιαουρτιού και συνεπώς του ασβεστίου στην διατροφή.

Διάβασε τρεις υπέροχες συνταγές: Παστίτσιο, πιπεριές γεμιστές, γλυκό καρότο με γιαούρτι


Γλυκοπατάτες

7+1 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα!  - εικόνα 6

Super δύναμη: Τις εκθειάζουν πολύ γι' αυτό και πρέπει να δούμε τι “ψάρια πιάνουν”. Περιέχουν το ίδιο άμυλο με τις φακές, το οποίο συν τοις άλλοις αναχαιτίζει την παραγωγή της πεπτιδικής ορμόνης που στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο ότι πεινάμε.

Απόδειξη: Αν το πρωινό και το μεσημεριανό περιέχουν άμυλο τότε οι θερμίδες που θα καούν μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα αυξηθούν κατά 10% απέδειξε το Πανεπιστήμιο του Surrey.


Ακτινίδιο

7+1 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα!  - εικόνα 7

Super δύναμη: Ένα μεγάλο ακτινίδιο των 84 γραμμαρίων περιέχει την απαραίτητη δόση βιταμίνης C που βοηθά στον σχηματισμό της καρνιτίνης, μια ουσία που μεταφέρει το λίπος στα μιτοχόνδρια των κυττάρων, όπου καίγονται και γίνονται ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Απόδειξη: Όσοι έχουν χαμηλά ποσοστά Βιταμίνης C τείνουν να καίνε λιγότερο λίπος περπατώντας από αυτούς που βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα αποδεικνύει η έρευνα του Πανεπιστημίου της Arizona.


Φασολάκια

7+1 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα!  - εικόνα 8

Super δύναμη: Ένα φλιτζάνι φασολάκια περιέχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης η οποία κατά τη διάρκεια της πέψης καίει περισσότερες θερμίδες από ότι αν χώνευες λίπος ή υδατάνθρακες.

Απόδειξη: Ερευνητές από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Vicosa διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι καίνε περίπου 70 θερμίδες περισσότερο ανά ημέρα, όταν το γεύμα τους περιείχε πρωτεΐνη σόγιας σε σχέση με άλλα είδη πρωτεϊνών. Cool φασόλια!

Πως θα φτιάξεις τα φασολάκια για να τα φάει το παιδί σου; Πάρε χρήσιμες ιδέες από διάσημες μαμάδες!



Δες επίσης:

H Ελένη Φουρέιρα μοιράζεται τα μυστικά αυτού του υπέροχου κορμιού!
Η ιδανική δίαιτα για να εξαφανίσεις τα «ψωμάκια»
Προβιοτικά: Γιατί τα λατρεύει η Gwyneth Paltrow;
10+1 μυστικά κατά της κυτταρίτιδας από την Ελένη Πετρουλάκη
Stop στις δίαιτες-αστραπή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ