Follow us

5 τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα!

Αντιμετώπισε το ενοχλητικό κρυολόγημα απλά με τη σωστή διατροφή

5 τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα!

Θωράκισε τον οργανισμό σου και αντιμετώπισε το ενοχλητικό κρυολόγημα με τη σωστή διατροφή


Ισορροπημένη διατροφή, καθημερινή άσκηση και αρκετές ώρες ύπνου είναι τα “μυστικά” που μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό σου και να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το ενοχλητικό κρυολόγημα, που έρχεται μαζί με το Φθινόπωρο. Συχνά, όμως, αυτά δεν αρκούν. Αν νιώθεις την ίωση να σε πλησιάζει απειλητικά, πιες μεγάλες ποσότητες από χλιαρό νερό και ζεστό τσάι και φρόντισε να καταναλώνεις τις παρακάτω πέντε τροφές:

Τρόφιμα ολικής αλέσεως


5 τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα!

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε βιταμίνες, που ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα και σε βοηθούν να αντισταθείς σε ένα βαρύ κρυολόγημα. Πρόσθεσε λίγο κριθαράκι ή ρύζι, ολικής άλεσης, στη σούπα σου και θα νιώσεις καλύτερα!

Εποχιακά εσπεριδοειδή


5 τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η βιταμίνη-C είναι ότι καλύτερο για να αντιμετωπίσεις μία πιθανή ίωση. Δοκίμασε φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή μερικά μανταρίνια και θα γίνεις περδίκι σε χρόνο μηδέν.

Γλυκοπατάτες


5 τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι που λατρεύουμε τις γλυκοπατάτες καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι γλυκοπατάτες, όχι μόνο σε βοηθούν να χάσεις βάρος και να διατηρήσεις χαμηλά τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα σου, αλλά είναι πλούσιες σε βιταμίνη-Α. Η βιταμίνη-Α βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και ταυτόχρονα, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Διάβασε επίσης: 10 + 1 αντιστρές συμβουλές από την ομάδα του Missbloom.gr

Νιώθεις ήδη καλύτερα; Συνέχισε στη σελίδα ii

Μανιτάρια Shiitake

5 τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα

Οι λάτρεις των μανιταριών θα χαρούν ιδιαιτέρως! Κάποιες ποικιλίες από αυτούς του μύκητες, όπως για παράδειγμα τα shiitakes, περιέχουν πολυ-σακχαρίδια που ενισχύουν με τη σειρά τους το ανοσοποιητικό σου σύστημα και σε βοηθούν να νιώσεις καλύτερα.

Γιαούρτι

5 τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα

Όταν ταλαιπωρείσαι από κάποιου είδους ίωση ο οργανισμός σου προσπαθεί, ουσιαστικά, να αποβάλει μικρόβια και βακτηρίδια. Ωστόσο, τα προβιοτικά που περιέχονται στο γιαούρτι θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα στη διατροφή σου, για την τόνωση του ανοσοποιητικού σου.

Καλή ανάρρωση!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ