Follow us

Γιατί αναζητούμε συντρόφους που μοιάζουν στους γονείς μας;

Η απάντηση έρχεται από την επιστήμη.

σχεσεις iStock

Με το που συνειδητοποιήσεις πως ο σύντροφός σου θυμίζει έστω και στο ελάχιστο τον πατέρα σου, μπορεί να σε πιάσει αναγούλα και να νιώθεις πως χρειάζεσαι λοβοτομή για να διώξεις αυτή τη σκέψη από το μυαλό σου. Εντέλει, αναζητούμε πράγματι συντρόφους που μοιάζουν στους γονείς μας ή πρόκειται για ένα εντελώς τυχαίο γεγονός; Άραγε, τι πιστεύει η επιστήμη;

Οικειότητα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να ερωτευτείς κάποιον που θυμίζει ως προς ένα χαρακτηριστικό έναν από τους γονείς σου είναι απολύτως φυσιολογικό, δεδομένου ότι είναι πιθανό να νιώθουμε άνετα με ανθρώπους και καταστάσεις που μας είναι οικείες. "Όταν μεγαλώνεις και εξοικειώνεσαι με έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου, έλκεσαι από αυτό τον τύπο γιατί σε κάνει να νιώθεις άνετα, είτε σου αρέσει, είτε όχι. Αυτό είναι που πολλοί άνθρωποι εννοούν όταν γνωρίζουν έναν πιθανό σύντροφο και λένε: 'Νιώθω λες και σε ξέρω όλη μου τη ζωή'", εξήγησε η Elayne Savage, ψυχοθεραπεύτρια και ειδικός στις σχέσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με μία έρευνα από το 2003, οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι πιθανό να επιλέξουν έναν σύντροφο που έχει τα ίδια μάτια και χρώμα μαλλιών με τον αντίθετου φύλου γονιό τους. Από την άλλη, σε μία άλλη μελέτη του 2018 προέκυψε πως οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έχουν μία τάση να επιλέγουν συντρόφους που έχουν τον ίδιο σωματότυπο με τους μπαμπάδες τους.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ