Follow us

Μπορώ να πίνω καφέ ή αλκοόλ ενώ υποβάλλομαι σε εξωσωματική;

Νέα ανάλυση δείχνει ότι η κατανάλωση καφεΐνης έχει μικρό αντίκτυπο στην εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά επιβεβαιώνει την αρνητική επίδραση του αλκοόλ.

MissBloom TEAM
καφες istock

Η κατανάλωση καφέ είναι απίθανο να επηρεάσει τις πιθανότητες όσων προσπαθούν να συλλάβουν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά το αλκοόλ μειώνει σημαντικά τη γονιμότητα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Τι έδειξε η μελέτη για το αλκοόλ

Μια μετα-ανάλυση, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αλκοόλ στις γυναίκες συσχετίστηκε με 7% μειωμένο ποσοστό εγκυμοσύνης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση και θεραπείες γονιμότητας, όταν η εβδομαδιαία κατανάλωση ήταν μεγαλύτερη από 84 g (περίπου επτά ποτά).

Οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερα από 84 g σε εβδομαδιαία βάση συνδέθηκε επίσης με 9% μειωμένο ποσοστό γεννήσεων μετά από θεραπείες γονιμότητας. Ωστόσο, η μελέτη δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφεΐνης των γυναικών και της εγκυμοσύνης μετά από θεραπείες γονιμότητας.

Ο ειδικός στη γονιμότητα, αναπληρωτής καθηγητής Alex Polyakov ανάφερε το εξής: "Γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι το αλκοόλ επηρεάζει τη φυσική εγκυμοσύνη και αυτή η έρευνα δείχνει ότι περισσότερα από επτά ποτά την εβδομάδα μειώνουν την πιθανότητα επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ