Follow us

Θέλεις αναψυκτικό; Πιες καλύτερα αυτά τα 7 healthy ροφήματα

Σε έχει πιάσει λιγούρα για αναψυκτικό; Περιέχει ανθρακικό και μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, χωρίς κανένα θρεπτικό όφελος για τον οργανισμό σου.

MissBloom TEAM
ροφημα istock

Το αναψυκτικό με ανθρακικό έχουν μπει στην καθημερινή διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου και δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν "εθισμένοι". Η sparkling αίσθηση και οι έντονες γεύσεις που συναντάς στα αναψυκτικά με ανθρακικό, τα κάνουν ομολογουμένως μία απολαυστική εμπειρία, αλλά καθόλου υγιεινή.

Τα συγκεκριμένα ροφήματα είναι γεμάτα με ζάχαρη, χωρίς κανένα θρεπτικό συστατικό και οδηγούν συχνά στην αφυδάτωση και τις λιγούρες για άλλες γλυκιές τροφές.

7 εναλλακτικές επιλογές αντί για αναψυκτικό

Μπορείς να αντικαταστήσεις το αναψυκτικό με πιο υγιείς εναλλακτικές, ορισμένες εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα γευστικές.

  • Ανθρακούχο νερό
  • Τσάι
  • Νερό καρύδας
  • Αρωματισμένο νερό
  • Χυμός φρούτων και λαχανικών
  • Καφές
  • Κομπούχα

1. Ανθρακούχο νερό

Γνωστό και ως σόδα, το ανθρακούχο νερό είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για τα αναψυκτικά με ανθρακικό. Το ανθρακούχο νερό δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, θερμίδες και καφεΐνη. Μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις ενυδατωμένη χωρίς καφεΐνη και ζάχαρη στον οργανισμό σου.

2. Τσάι

Τα αφεψήματα από βότανα είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα για να αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά, καθώς μπορούν να προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να παραμείνεις ενυδατωμένη χωρίς όλη τη ζάχαρη από τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Μπορείς ακόμη και να γλυκάνεις το τσάι σου με μέλι ή στέβια και θα ήταν ακόμα πιο υγιεινό από το αναψυκτικό! Το τσάι περιέχει καφεΐνη αλλά υπάρχουν και ποικιλίες χωρίς καφεΐνη.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ