Follow us

Μπύρες και κοκτέιλ στην παραλία | Οι άγνωστοι κίνδυνοι που κρύβουν

Οι υψηλές θερμοκρασίες και το αλκοόλ μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο… κοκτέιλ. Πώς θα απολαύσουμε τις διακοπές μας, χωρίς τις "παρενέργειές" του;

αλκοολ istock

Μια ζεστή μέρα στην παραλία, το Σαββατοκύριακο ή στις διακοπές, σημαίνει μπάνιο, παιχνίδια στο νερό, ηλιοθεραπεία και παγωμένες μπύρες ή κοκτέιλ στην παραλία. Εάν ο παραπάνω συλλογισμός μας ακούγεται οικείος, τα σχόλια των ειδικών από την Κλινική Κλίβελαντ στις ΗΠΑ ίσως μας κάνουν να ξανασκεφτούμε το αν η κατανάλωση αλκοόλ στην παραλία είναι καλή ιδέα.

Αλκοόλ και κοκτέιλ στην παραλία: Γιατί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους της ζέστης και του καλοκαιριού είναι η αφυδάτωση, η οποία μπορεί να μη γίνει άμεσα αντιληπτή αφού όταν φτάσουμε να διψάμε έχουμε ήδη αφυδατωθεί. Για να μπούμε όμως στην καρδιά του θέματος, η διαιτολόγος Julia Zumpano, RD, LD., εξηγεί το πώς η κατανάλωση αλκοόλ το καλοκαίρι, ειδικά στη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για σοβαρή αφυδάτωση. Γιατί όμως;

Η μπύρα και κάθε είδος αλκοολούχου ποτού έχουν διουρητική δράση, καθώς το αλκοόλ αναστέλλει την αγγειοπιεσίνη, μια αντιδιουρητική ορμόνη που σε συνεργασία με τους νεφρούς διατηρεί την ισορροπία των υγρών στο σώμα μας. Ταυτόχρονα, το αλκοόλ είναι από μόνο του διουρητικό, πράγμα που σημαίνει αυξημένη διούρηση και απώλεια υγρών. Βάλε στην εξίσωση των την αυξημένη εφίδρωση από τον καυτό ήλιο, και μπορείς να καταλάβεις πόσο εύκολη είναι η αφυδάτωση μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στην παραλία.

Και κάτι ακόμη: Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη μέθη, ακόμη και με λιγότερη ποσότητα αλκοόλ, επιδεινώνοντας συμπτώματα όπως η σύγχυση και ο συντονισμός.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ