Follow us

6 απολαυστικά σνακ μόνο με 100 θερμίδες για απώλεια βάρους

Εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, αυτά τα νόστιμα σνακ με λίγες θερμίδες είναι ο καλύτερος τρόπος.

MissBloom TEAM
σνακ Istock

Όλα τα τρόφιμα μπορείς να τα απολαύσεις όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, αλλά μερικά μπορεί να είναι πιο ωφέλιμα από άλλα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν περιέχουν όλα τις ίδιες θερμίδες.

Για παράδειγμα, το σώμα σου θα ανταποκριθεί διαφορετικά σε 100 θερμίδες ενός αναψυκτικού έναντι 100 θερμίδων του σολομού. Ενώ η δημιουργία ενός ελλείμματος θερμίδων μπορεί να είναι πιο σημαντική για την απώλεια βάρους στο τέλος της ημέρας, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις αυτό το έλλειμμα θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματά σου.

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με 6 από τα καλύτερα σνακ μόνο με 100 θερμίδων το καθένα για απώλεια βάρους. Αλλά το πιο σημαντικό με αυτά τα 6 σνακ είναι ότι είναι εξίσου θρεπτικά και γευστικά.

Αντί να καταναλώσεις μια χούφτα κράκερ ή να τσιμπολογάς από το μπολ με τις καραμέλες στη δουλειά, προτίμησε τα παρακάτω σνακ που έχουν 100 θερμίδες ή λιγότερες. Πολλά μπορούν να συνδυαστούν με λίγη προσπάθεια, καθιστώντας εύκολο να τα ενσωματώσεις στις καθημερινές σου διατροφικές συνήθειες.

6 απολαυστικά σνακ μόνο με 100 θερμίδες για απώλεια βάρους

Φυστικοβούτυρο

Ένα νόστιμο φαγητό που μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές είναι μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, το οποίο περιέχει 96 θερμίδες. Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ελαφρά αλατισμένων φιστικιών δύο φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα οδήγησε σε απώλεια βάρους. Ενώ αυτά τα αποτελέσματα τεκμηριώθηκαν με τη χρήση ολόκληρων φιστικιών, παρόμοιες βελτιώσεις στη γλυκαιμική απόκριση σημειώθηκαν με το φυστικοβούτυρο.

Edamame (φασόλια σόγιας)

Τα περισσότερα λαχανικά δεν περιέχουν πολλή πρωτεΐνη, αλλά το edamame αποτελεί εξαίρεση. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων από λοβούς edamame, που είναι λίγο κάτω από ένα φλιτζάνι, θα προσφέρει 109 θερμίδες και 11 γραμμάρια πρωτεΐνης. Βούτηξε τους λοβούς edamame σε σάλτσα σόγιας ή πασπάλισέ τα με θαλασσινό αλάτι. Μπορείς να αγοράσεις λοβούς edamame κατεψυγμένους και να τους αφήσεις να ξεπαγώσουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα πριν τους απολαύσεις ως αλμυρό σνακ.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ