Follow us

Λεπτή μέση με αυτά τα λαχανικά- έκπληξη

Οι επιστήμονες δίνουν την δική τους απάντηση για τα λαχανικά που πρέπει να τρώμε.

MissBloom TEAM
λαχανικα Istock

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The BMJ νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο διαπιστώνει ότι η εναλλαγή δημητριακών ολικής αλέσεως, φρούτων και μη αμυλούχων λαχανικών με επεξεργασμένα δημητριακά, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αμυλούχα λαχανικά - όπως πατάτες, μπιζέλια και καλαμπόκι - μπορεί να επιβραδύνει την αύξηση βάρους, καθώς μεγαλώνουμε.

Τα τρόφιμα πλούσια σε άμυλο τείνουν να χωνεύονται πιο γρήγορα από τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, προκαλώντας ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτή η γρήγορη αύξηση μπορεί να προκαλέσει μεταβολικές διεργασίες που μετατρέπουν αυτά τα σάκχαρα σε αποθηκευμένο σωματικό λίπος.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως αποτρέπουν την αύξηση βάρους επιβραδύνοντας την πέψη και τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό των μεταβολικών διεργασιών που προάγουν την αποθήκευση λίπους. Επιπλέον, τα τρόφιμα ολικής αλέσεως είναι συνήθως πλούσια σε φυτικές ίνες, ένα θρεπτικό συστατικό ευρέως αναγνωρισμένο για τις ευεργετικές του επιδράσεις στη διαχείριση του βάρους.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ