Follow us

6 λόγοι να αφήσεις τη δουλειά σου, σύμφωνα με το Harvard

Μάθε όλα όσα φανερώνουν ότι κάθε ημέρα έρχεσαι και λίγο πιο κοντά στη μεγάλη παραίτηση από τη δουλειά σου.

MissBloom TEAM
παραιτηση istock

Το να αφήσεις μια δουλειά είναι δύσκολη απόφαση, κυρίως τώρα που οι δουλειές είναι ελάχιστες. Χρειάζεται πολλή προσοχή και σκέψη η αλλαγή επαγγελματικής σελίδας. Το αν θα παραιτηθείς ή θα παραμείνεις στη θέση σου δεν είναι μία απόφαση που παίρνεται εν θερμώ. Απαιτεί σωστή προσέγγιση για να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Όμως, υπάρχει ένα σημείο που δεν μπορείς πια να αναβάλλεις την απόφασή σου να φύγεις από τη δουλειά σου και να αναζητήσεις κάτι νέο: όταν επηρεάζει σημαντικά την ψυχική σου υγεία και τη ζωή σου, ακόμη και εκτός του χώρου εργασίας (κάτι που, ας το παραδεχτούμε, συμβαίνει συχνά).

Ποια είναι τα πιο σημαντικά σημάδια για να αφήσεις τη δουλειά σου;

Τα παρακάτω σημάδια θα σου φανούν χρήσιμα να ανακαλύψεις τι συμβαίνει με την περίπτωσή σου. Υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη δουλειά σου. Το Harvard Business Review συγκέντρωσε τους έξι λόγους που αποτελούν αιτία παραίτησης και η απόφαση είναι πλέον δική σου.

1. Δεν υπάρχει πλέον ενθουσιασμός

Υπάρχουν μειονεκτήματα σε κάθε δουλειά, αλλά αν διαπιστώνεις ότι όλες οι εργάσιμες ημέρες είναι ίδιες (και χειρότερες) ή οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις φαίνονται ακατανίκητες, ήρθε η ώρα να φύγεις.

Αυτή η έλλειψη κινήτρων είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι η θέση σου δεν τροφοδοτεί την επαγγελματική σου σπίθα και ίσως είναι καιρός να αναζητήσεις ξανά κάτι που σε ενθουσιάζει και θα σε κάνει πιο δημιουργική, δίνοντάς σου νόημα στην εργασία.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ