Follow us

10 συμβουλές μόδας στις οποίες ορκίζονται οι Γαλλίδες

Η διαχρονική αξία του γαλλικού στιλ.

Jeanne Damas Splash News / Ideal Image

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί από δημοσιογράφους μόδας σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν το στιλ και την αισθητική που έχουν χαρίσει στις Γαλλίδες τον τίτλο του style icon. Το γεγονός πως δεν ακολουθούν πιστά τις τάσεις της μόδας, αλλά ταυτόχρονα το στιλ τους παραμένει επίκαιρο και ενημερωμένο είναι ένας από τους λόγους που παρακολουθούμε τα looks και τα combos που δημιουργούν. Υπάρχουν μάλιστα δέκα συμβουλές μόδας που είναι τα δικά τους mantras. Ποια είναι αυτά;

Διαβάστε Επίσης

Λιγότερες, αλλά ποιοτικές αγορές

Οι Γαλλίδες αγαπούν το shopping, αλλά δεν αγαπούν να γεμίζουν τη ντουλάπα τους με ρούχα χωρίς να υπάρχει κάποιο νόημα. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, επιλέγουν να κάνουν συγκεκριμένες αγορές και κυρίως να επιλέγουν ρούχα καλής ποιότητας που χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα. Κάπως έτσι, παραμένουν πάντα κομψές.

Κάνουν dress up στο casual ντύσιμο

Παρόλο που οι Γαλλίδες έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στο casual dressing, φροντίζουν παράλληλα να προσθέτουν μία πινελιά στο ντύσιμό τους, κάνοντας το dress up. Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια, ένα ζευγάρι γόβες ή ένα εντυπωσιακό τοπ.

Η απλότητα είναι το "κλειδί"

Ακόμα κι αν οι τάσεις της μόδας προτάσσουν τον μαξιμαλισμό, ακόμα και οι mix and match συνδυασμοί είναι ιδιαιτέρως διάσημοι, οι Γαλλίδες παραμένουν πιστές στην απλότητα και την κομψότητα που κρύβεται στα διαχρονικά ρούχα και αξεσουάρ της γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Δεν το παρακάνουν με τα αξεσουάρ

Ακολουθώντας τη σημαντική στιλιστική συμβουλή που πρότεινε και η Gabrielle Chanel, οι Γαλλίδες προσπαθούν να μην το παρακάνουν με τα αξεσουάρ. Όπως υποστήριζε και η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, λίγο πριν βγεις από το σπίτι, αξίζει να ρίξεις μία ματιά στον καθρέφτη και να αφαιρέσεις ένα αξεσουάρ, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη στιλιστική αρμονία στο look σου.

Ανακαλύπτουν συνεχώς νέα brands

Το στιλ εξελίσσεται όσο εξελισσόμαστε και εμείς, συνεπώς αξίζει να κάνουμε έναν έξτρα κόπο, ώστε να ψάχνουμε και να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα brands. Ακριβώς αυτή είναι η συμβουλή μόδας που ακολουθούν πιστά οι Γαλλίδες fashionistas, ώστε να μην παραμένει στάσιμο το ντύσιμό τους.

Τα αθλητικά ρούχα είναι μόνο για τις προπονήσεις

Τρανή απόδειξη πως οι Γαλλίδες δεν ακολουθούν πιστά κάθε τάση από την επικαιρότητα της μόδας είναι πως δεν έχουν δείξει καμία προτίμηση στο athleisure στιλ, το οποίο πρωταγωνιστεί στο street style των τελευταίων χρόνων. Σίγουρα, αγαπούν τα αθλητικά ρούχα όπως τα sneakers ή τις μπλούζες φούτερ, ωστόσο τα ενσωματώνουν στο casual ντύσιμό τους. Τα αμιγώς αθλητικά ρούχα προορίζονται αποκλειστικά στις προπονήσεις.

Η σχέση τους με τα χρώματα

Οι Γαλλίδες προτιμούν να συνδυάζουν έως δύο αποχρώσεις στα σύνολά τους, μία εκ των οποίων είναι ουδέτερη όπως το καφέ, το μπεζ, το λευκό, το μπλε ή το μαύρο. Με αυτόν τον τρόπο, οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από αρμονία και αποφεύγουν τα στιλιστικά ατοπήματα, ενώ παράλληλα κάνουν το ντύσιμό τους πιο ενδιαφέρον προσθέτοντας μία ενδιαφέρουσα πινελιά. Εξίσο σημαντικό είναι πως δεν ακολουθούν το στιλιστικό κλισέ που θέλει τη τσάντα και τα παπούτσια να είναι στην ίδια απόχρωση.

Επιλέγουν τη σωστή γραμμή ρούχων

Ούτε μικρότερο ούτε μεγαλύτερο. Ούτε πιο μακρύ ούτε πιο κοντό. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που το στιλ των Γαλλίδων είναι τόσο ξεχωριστό είναι πως δεν κάνουν την παραμικρή έκπτωση στη σωστή εφαρμογή των ρούχων. Κάνουν διάφορες δοκιμές σε brands και γραμμές ρούχων, έως να βρούνε την ιδανική για τη σιλουέτα τους. Εναλλακτικά, η μοδίστρα είναι η καλύτερη φίλη τους.

Ανακαλύπτουν το δικό τους στιλ

Το στιλ είναι μέρος της προσωπικότητάς μας, συνεπώς απόλυτα προσωπικό και μοναδικό, όπως και εμείς. Αυτό σημαίνει πως ανεξάρτητα από ό,τι βρίσκεται στην επικαιρότητα της μόδας, εσύ αξίζει να ανακαλύψεις ποιο είναι το δικό σου στιλ, κάνοντας διάφορες δοκιμές σε γραμμές, μοτίβα, αποχρώσεις και συνδυασμούς ρούχων. Αφού λοιπόν, δημιουργήσεις τη δική σου "στολή", στη συνέχεια μπορείς να τη διανθίσεις με άλλα αξεσουάρ.

Τα πάντα είναι θέμα διάθεσης

Όσες τάσεις κι αν εμφανιστούν όσο και να εξελιχθεί ο κόσμος της μόδας, οι Γαλλίδες πάντα θα επιλέγουν να φορούν αποκλειστικά και μόνο ό,τι της κάνει να αισθάνονται αυτοπεποίθηση. Εάν υπάρχει μόνο μία συμβουλή που αξίζει να κρατήσεις, ας είναι λοιπόν αυτή. Να φοράς ό,τι σε ευχαριστεί και νιώθεις πως σε κάνει να νιώθεις ο εαυτός σου.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ