Follow us

5 beauty trends που καλό είναι να αφήσουμε πίσω μας το 2021

H εποχή του "skinimalism" είναι εδώ.

skin iStock

Το 2020 σηματοδότησε αναμφισβήτητα τις ζωές μας με πολλούς τρόπους. Η πανδημία έφερε αλλαγές στην καθημερινότητά μας, με τις beauty συνήθειές μας να μην πηγαίνουν πίσω. Σκέψου μόνο ότι για περίπου 11 μήνες έχουμε μειώσει τη χρήση (υπερβολικού) make up, κάνουμε τις κομμώτριες και τις αισθητικούς μόνες μας στο σπίτι βάφοντας νύχια και δοκιμάζοντας DIY κουρέματα, ενώ κοντεύουμε να ξεχάσουμε στην κυριολεξία τι εστί... κραγιόν. Παράλληλα, το skincare έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, αποτελώντας τουλάχιστον ένα από τα καλά που έφερε ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι: την ενασχόληση με την υγεία της επιδερμίδας μας.

Δες εδώ: NYFW FALL '21 | Tα 9 συναρπαστικά beauty looks των Ready-to-Wear collections της

Δες παρακάτω ποια beauty trends θεωρούνται πλέον κάπως ξεπερασμένα και καλό είναι να αντικατασταθούν μέσα στο 2021:

#1. Out: #shelfie

Οι καιροί που είχαμε στοιβαγμένα στα ντουλάπια και στα ράφια μας εκατομμύρια μπουκαλάκια με κάθε λογής κρέμες, serums και άλλα σκευάσματα πέρασαν ανεπιστρεπτί. Δεν έχει νόημα να μαζεύεις τόσα προϊόντα γιατί δεν προλαβαίνεις να τα δοκιμάσεις όλα, με αποτέλεσμα αυτά να λήγουν. Επίσης, πώς μπορείς να καταλάβεις ποιο απ᾽όλα "δουλεύει" για την επιδερμίδα σου και τις ανάγκες της αν τα χρησιμοποιείς όλα μαζί; Ήρθε η ώρα λοιπόν να δώσουμε θέση σε ένα νέο trend που είναι...

Τα συνταγογραφούμενα προϊόντα

Αν μπορείς να πάρεις τη γνώμη ενός δερματολόγου ή κάποιου ειδικού σχετικά με το ποια προϊόντα χρειάζεται πραγματικά το δέρμα σου, πίστεψέ μας, θα δεις μεγάλη διαφορά σε αυτό. Το prescriptive skincare ήρθε για να μείνει, με τις περισσότερες γυναίκες να προτιμούν να καταφεύγουν σε εξειδικευμένες λύσεις και σε στοχευμένα προϊόντα.

Loading...

#2. Out: Υπερβολικά σχηματισμένα φρύδια

Τα υπερβολικά σχηματισμένα φρύδια που βλέπαμε μέχρι πρότινος και συνήθως ήταν αποτέλεσμα χρήσης κάποιου brow pencil καλό είναι να δώσουν τη θέση τους σε πιο naturally-looking φρύδια. Εκτός φυσικά αν φαίνονται "φτιαγμένα" επειδή γεννήθηκες με φυσικά, καλοσχηματισμένα φρύδια, οπότε σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να τα πειράξεις καν. Οι υπόλοιπες καλό είναι να αγκαλιάσουμε τα φυσικά μας φρύδια και να τα περιποιούμαστε έτσι ώστε να φαίνονται fluffy, στα όρια του undone - και δεν πειράζει αν πετάξει και καμία τριχούλα παραπάνω.

Loading...

#3. Out: Contouring

Στα πλαίσια της μείωσης των καλλυντικών που (θέλουμε να) χρησιμοποιούμε πλέον στην καθημερινότητά μας, είναι επόμενο ότι το contouring είναι ένα makeup trend που θα αρχίσει να φθίνει σταδιακά. Κι ενώ μέχρι πρότινος είχε τις δόξες του, αφού και ποια δεν ήθελε να δώσει ένα structure στις γωνίες και στο σχήμα του προσώπου της, η χρήση τόσων πολλών καλλυντικών προϊόντων (contour palettes, bronzers, highlighters) θεωρείται στις μέρες μας too much. Αντ᾽αυτού, ήρθε η εποχή που όσο πιο minimal είσαι με το μακιγιάζ σου, τόσο το καλύτερο. Τι σημαίνει αυτό; Less is more και στα καλλυντικά, αφήνοντας την επιδερμίδα σου να λάμψει όπως ακριβώς είναι, χωρίς πολλά πολλά. Η νέα τάση θέλει να απλώνεις το ίδιο χρώμα τόσο στα μάγουλα όσο και στα χείλη, ενώ nude αποχρώσεις στα μάτια με λίγη μάσκαρα και undone φρύδια (βλ. παραπάνω) είναι υπεραρκετά.

Loading...

#4. Out: Black Eye-liner

Εντάξει, προφανώς και το μαύρο κλασικό eye-liner δεν θα φύγει ποτέ πραγματικά από τη μόδα, αλλά μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από αυτό δοκιμάζοντας ... eye-liner σε μπλε απόχρωση. Τελευταία έχει κάνει ένα μικρό comeback, ίσως χάρη στην αναβίωση των 80s disco vibes στο makeup, αλλά και την 4η σεζόν του The Crown όπου είδαμε σε κάποια επεισόδια τη Lady Di να εμφανίζεται με μπλε eye-liner - απόλυτο χαρακτηριστικό της Πριγκίπισσας εκείνη την εποχή.

Δες επίσης: Οι all time classic αγαπημένες αποχρώσεις βερνικιών των beauty addicts

Loading...

#5. Highlights

Προφανώς, οι ανταύγειες στα μαλλιά είναι και θα είναι πάντα η αγαπημένη τεχνική βαφής (και ανανέωσης) πολλών γυναικών. Τα απανωτά lockdowns όμως μάς θύμισαν ότι είναι κι ένα από τα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις/ ανανεώσεις μόνη σου σπίτι. Κι επειδή ποτέ δεν ξέρουμε πλέον πότε θα μπορέσουμε να ξανακλείσουμε το επόμενο ραντεβού μας με τον κομμωτή μας, καταλήγουμε εν έτει 2021 να προτιμάμε κάτι πιο low-maintenance αναφορικά με τη βαφή των μαλλιών μας. Έτσι, μια ωραία (και βολική) εναλλακτική είναι τα babylights, όπου το χρώμα απλώνεται διακριτικά σε λεπτές τούφες και "δένει" ομοιόμορφα με το φυσικό σου χρώμα. Έτσι, ακόμα κι αν μακρύνουν ή αργήσεις να πας στο κομμωτήριο, δεν θα φανεί άκομψο το αποτέλεσμα με τη διαφορά αποχρώσεων στην τρίχα.

Loading...

Συμπερασματικά, το 2021 θα είναι μια χρονιά όπου η φυσικότητα και ο μινιμαλισμός αναμένονται να κυριαρχήσουν και στη βιομηχανία της ομορφιάς, με τις γυναίκες να δίνουν προτεραιότητα στο να νιώθουν όμορφες μέσα τους.

Δες εδώ: Αυτά είναι τα προϊόντα που χρειάζεται η επιδερμίδα σου τις κρύες μέρες του χειμώνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ