Follow us

Κρέμα BB, CC ή μήπως ενυδατική με χρώμα; Μάθε τις διαφορές τους αλλά και ποια σου ταιριάζει

Plus η λίστα με τις δικές μας αγαπημένες επιλογές.

ενυδατικές με χρώμα Istock Photo

Όλες έχουμε ένα αγαπημένο foundation το οποίο όσα χρόνια και να περάσουν κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και το νεσεσέρ μας. Όταν όμως έρχεται το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να απαρνηθούμε ακόμα και το ride or die μας στο όνομα μιας πιο φυσικής κάλυψης και άνεσης στην επιδερμίδα. Ως κορυφαίες επιλογές αναδεικνύονται τότε οι ενυδατικές με χρώμα, οι bb και οι cc creams.

Το μυστικό της Victoria Beckham για λαμπερά πόδια κοστίζει λιγότερο από 5€

Είναι ιδανικές για όλες τις γυναίκες που αγαπούν τα πολυχρηστικά προϊόντα και αναζητούν τα πολλαπλά οφέλη μιας κρέμας καθημερινής φροντίδας και, ταυτόχρονα, φυσική κάλυψη και λάμψη. Ποιες όμως είναι οι διαφορές τους και πώς μπορείς να διαλέξεις το ιδανικό προϊόν για εσένα;

Ενυδατική με χρώμα

Ενυδατική με χρώμα μπορεί να θεωρηθεί οποιαδήποτε κρέμα με ενυδατικά, αλλά και λοιπά skincare συστατικά, όπως νιασιναμίδη ή tea tree oil, η οποία χαρίζει ελαφριά έως διάφανη κάλυψη.

BB vs CC Cream

H BB cream, η οποία είναι το ακρώνυμο των λέξεων Beauty Balm, έχει συνήθως ενυδατικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα και ελαφριά κάλυψη. Οι περισσότερες περιέχουν SPF και ενδείκνυνται για λιπαρές επιδερμίδες.

Η CC cream, η οποία είναι το ακρώνυμο των λέξεων Color Correcting, παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την BB cream, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένη για να μειώνει την ερυθρότητα και συνήθως απευθύνεται στις γυναίκες που επιθυμούν μεγαλύτερη κάλυψη ή σε εκείνες που έχουν πιο ξηρή επιδερμίδα. Πολλές είναι επίσης εμπλουτισμένες με αντιγηραντικά συστατικά, γεγονός που τις κάνει ιδανικές και για πιο ώριμες επιδερμίδες.

Δοκιμάσαμε 30 mascaras και αυτές είναι οι 7 καλύτερες που μπορείς να αγοράσεις αυτήν την στιγμή

Στην "καρδιά" και των δύο υπάρχουν ισχυρά skincare συστατικά, όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C, που περιποιούνται την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της λάμψη και νεανικότητα.

Editor's Choice | Οι καλύτερες ενυδατικές με χρώμα, bb και cc creams

Hydra Zen BB Cream, Lancôme

Hydra Zen BB Cream, Lancôme

Η Hydra Zen BB Cream ενυδατώνει και καταπραύνει την επιδερμίδα, της χαρίζει ομοιόμορφο, φωτεινό τόνο και την προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία χάρη στο SPF15 που διαθέτει. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις είτε μόνη της είτε ως βάση μακιγιάζ.

Color Correcting CC Cream, Erre Due

Color Correcting CC Cream, Erre Due

Με εξαιρετικά απαλή υφή και ενισχυμένο με 7 ευεργετικές ιδιότητες μιας κρέμας φροντίδας, η CC Cream της Erre Due νυδατώνει και αποκαθιστά την ελαστικότητα της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα προσφέρει φυσικό και λαμπερό τελείωμα και την προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία χάρη στο SPF20 που διαθέτει. 

Eaze Drop Blurring Skin Tint, Fenty Beauty by Rihanna (sephora.gr)

Eaze Drop Blurring Skin Tint, Fenty Beauty by Rihanna (sephora.gr)

Εμπλουτισμένο με το σύμπλεγμα HydraBlend, το Eaze Drop είναι ιδανικό για να δημιουργήσεις ένα απόλυτα φυσικό μακιγιάζ, καθώς γίνεται «ένα με την επιδερμίδα», χαρίζοντάς της ομοιόμορφο τόνο.

5-In-1 Miracle Perfector Bb Cream Oil-Free, Garnier

5-In-1 Miracle Perfector Bb Cream Oil-Free, Garnier

Πρόκειται για ένα προϊόν επόμενης γενιάς με υβριδική φόρμουλα που συνδυάζει καλλυντικά συστατικά με ορυκτές χρωστικές ουσίες. H απαλή, μη λιπαρή σύνθεσή της χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα με υγιή λάμψη, απαλύνει τις ατέλειες και την ερυθρότητα, εξομαλύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, παρέχει 24ωρη ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία με δείκτη SPF 15.

Tinted Moisturizer Oil Free SPF20, Laura Mercier

Tinted Moisturizer Oil Free SPF20, Laura Mercier

Εφαρμόζοντας μια μικρή μόνο ποσότητα από αυτήν την ενυδατική με χρώμα, το πρόσωπο φαίνεται ενυδατωμένο και λαμπερό χωρίς να μοιάζει βαμμένο, καθώς η μοναδική σύνθεση της ενυδατώνει την επιδερμίδα προσφέροντας κάλυψη και αντηλιακή προστασία.

Revitalizing Supreme CC Crème Globale Anti-Age Teintée SPF10, Estée Lauder

Revitalizing Supreme CC Crème Globale Anti-Age Teintée SPF10, Estée Lauder

Αυτή η πρωτοποριακή CC Cream πολλαπλής δράσης, προσφέρει βαθιά θρέψη και αναζωογόνηση στο πρόσωπο. Εμπλουτισμένη με την τεχνολογία IntuiGen, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των βασικών σημαδιών γήρανσης ενώ παράλληλα, χάρη στην απαλή της απόχρωση, τελειοποιεί τον τόνο της επιδερμίδας και δίνει φωτεινότητα, με μία μόνο κίνηση. 

Clear Skin Balancing & Moisturizing Tinted Cream, Seventeen

Clear Skin Balancing & Moisturizing Tinted Cream, Seventeen

Η συγκεκριμένη ενυδατική κρέμα με χρώμα εκτός από ότι προσφέρει ελαφριά κάλυψη, καθώς είναι εμπλουτισμένη με έλαιο τεϊόδεντρου βοηθά με την πρόληψη των συμπτωμάτων της ακμής, απομακρύνοντας παράλληλα τη γυαλάδα και το περιττό σμήγμα.

Photo Ageing Protection Spf30 Tinted, Radiant

Photo Ageing Protection Spf30 Tinted, Radiant

Πρόκειται για μία κρέμα νέας γενιάς ελαφριά χρωματισμένη και με τεχνολογία infra –Aging™ και εκχύλισμα polygonum aviculare, η οποία προστατεύει από τη φωτογήρανση, που προκαλείται από την UVA-UVB & IR ακτινοβολία και αυξάνει την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα.

Nude Finish Tinted Moisturizer SPF15, Bobbi Brown

Nude Finish Tinted Moisturizer SPF15, Bobbi Brown

Εξαιρετικά ελαφριά και κρεμώδης, αυτή η ενυδατική κρέμα με χρώμα καλύπτει την ερυθρότητα και τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα την αναζωογωνεί και ενυδατώνει.

Halo Healthy Glow All in One Tinted Moisturizer SPF25, Smashbox

Halo Healthy Glow All in One Tinted Moisturizer SPF25, Smashbox

Πρόκειται για μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, εμπλουτισμένη με primer για καθημερινή χρήση και φυσική λάμψη, που προσδίδει μια ανάλαφρη, φυσική κάλυψη και ενυδατώνει την επιδερμίδα για έως και 24 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι περιέχει εκχύλισμα τριαντάφυλλου, υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη, goji berries, χρυσό και πεπτίδια κι έτσι περιποιείται παράλληλα την επιδερμίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ