Follow us

5 λάθη που κάνεις με το αντηλιακό σου και δεν προστατεύεις σωστά το δέρμα σου

Τα αντηλιακά που θα γίνουν η νέα καλοκαιρινή εμμονή σου.

αντηλιακό σπρέι Istock Photo

POV ξυπνάς το Σαββατοκύριακο και καθώς δεν δουλεύεις και η θερμοκρασία -αν και πρωί- φλερτάρει με τους 40 βαθμούς, βρίσκεις την κατάλληλη ευκαιρία να απολαύσεις μια βουτιά στη θάλασσα. Πολύ σύντομα βέβαια μετανιώνεις αυτήν την αυθόρμητη απόφασή σου, καθώς η αναψοκοκκινισμένη επιδερμίδα σου νιώθεις πως φλέγεται από μέσα και δυσκολεύει κάθε κίνησή σου. Τι πήγε λοιπόν στραβά; Παρακάτω θα βρεις τα 5 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν όσοι καίγονται διαρκώς από τον ήλιο, αλλά και τα καλύτερα αντηλιακά σπρέι που θα πρέπει από τώρα κιόλας να βάλεις στην τσάντα σου για την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να πας για μπάνιο στη θάλασσα:

Χρησιμοποιείς το περσινό αντηλιακό σου

Το ξέρουμε ότι λυπάσαι να το πετάξεις, αλλά αν έχει δυσάρεστη οσμή ή περίεργη υφή, μάλλον έχει έρθει ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι σας. Ακόμα κι αν δεν παρατηρήσεις κάποια από τις παραπάνω ενδείξεις ότι το αντηλιακό σου έχει χαλάσει, θα σε συμβουλεύαμε να το αντικαταστήσεις με ένα νέο, καθώς ο δείκτης προστασίας του θα έχει σίγουρα εξασθενήσει.

Ένα μυστικό για το αντηλιακό σου που δεν είχες σκεφτεί σίγουρα έως τώρα

Το εφαρμόζεις την τελευταία στιγμή

Λίγο πριν βγεις από το αυτοκίνητο για να πας στην παραλία δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να εφαρμόσεις το αντηλιακό σου. Στην πραγματικότητα θα πρέπει να το εφαρμόζεις 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο ώστε να συστατικά του να έχουν το χρόνο να σταθεροποιηθούν.

Δεν το ανανεώνεις

Το ξέρεις ότι το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο με τρεις ώρες -ή κάθε μία ώρα όταν κολυμπάς-, έτσι ώστε η προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB να μην εξασθενεί; Ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος να το ανανεώσεις είναι με ένα αντηλιακό σπρέι. Δική μας αγαπημένη επιλογή δεν είναι άλλη από τα αντηλιακά της σειράς Luxurious Suncare της Intermed.

5 λάθη που κάνεις με το αντηλιακό σου και δεν προστατεύεις σωστά το δέρμα σου

Τα συγκεκριμένα αντηλιακά σπρέι κάνουν την προστασία από τον ήλιο παιχνιδάκι, αφού εφαρμόζονται πανεύκολα, απορροφώνται εξαιρετικά γρήγορα και δεν αφήνουν λευκά υπολείμματα και λιπαρή αίσθηση, όπως τα κοινά αντηλιακά, δύο χαρακτηριστικά που κάνουν πολλούς να αποφεύγουν τη χρήση τους. Αντίθετα είναι διάφανα και χάρη στην τεχνολογία wet skin μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και γρήγορα σε στεγνό ή βρεγμένο δέρμα, δημιουργώντας έναν υδρόφοβο φραγμό.

Είναι ιδανικά για χρήση από αθλητές ή κατά τη διάρκεια αθλημάτων στην παραλία, αλλά και για χρήση οn the go, καθώς η συσκευασία προσφέρει εύκολη και ομοιόμορφη εφαρμογή, ψεκάζοντας ακόμα και υπό γωνία. Στα plus και το γεγονός ότι κυκλοφορούν και σε πρακτική, μικρή συσκευασία για να τα έχεις πάντα μαζί σου, ακόμα και στις βόλτες σου στην πόλη.

Δεν επιλέγεις αντηλιακά με αρκετό SPF

Αν νομίζεις ότι το SPF5 του tanning oil σου είναι αρκετό για να σε προστατεύσει από τον ήλιο, είσαι γελασμένη! Το Luxurious Suncare Antioxidant Sunscreen Invisible Spray της Intermed κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές με SPF 30 και SPF50. Το σπρέι με δείκτη προστασίας 30 προσφέρει μέτρια προστασία και είναι ιδανικό για το τέλος το καλοκαιρινών διακοπών σου, τότε δηλαδή που θα έχεις μαυρίσει λίγο, ενώ εκείνο με δείκτη προστασίας 50 προσφέρει υψηλή προστασία, ιδανική για τις πρώτες σου καλοκαιρινές εξορμήσεις.

product

Δεν δίνεις προσοχή στη σύνθεση των αντηλιακών σου

Μερικές φορές η αντηλιακή προστασία δεν αρκεί. Η επιδερμίδα κατά την έκθεση στον ήλιο έχει ανάγκη και από εντατική ενυδάτωση. Ένας ακόμα από τους λόγους που δεν φεύγουμε ποτέ για διακοπές χωρίς το Luxurious Suncare Antioxidant Sunscreen Invisible Spray της Intermed είναι η εξαιρετική φόρμουλά του, η οποία περιέχει μερικά από τα πιο αγαπημένα μας skincare συστατικά.

Πιο συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνη C για αντιοξειδωτική προστασία και ενισχυμένο συνδυασμό UV φίλτρων για ολοκληρωμένη προστασία από την UVA, UVB ακτινοβολία και αντιγηραντική δράση. Επιπλέον, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από την οξειδωτική φθορά, ενώ βελτιώνει την υφή του, και όλα αυτά χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Τι άλλο να ζητήσεις κανείς;

Αντηλιακών συνέχεια: Κι όμως, υπάρχουν απορίες που σίγουρα έχεις! Και εμείς τις λύνουμε...

info
Τη σειρά Luxurious Sun Care μπορείς να τη βρεις στα φαρμακεία και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής, με την εγγύηση της φαρμακευτικής βιομηχανίας InterMed.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ