Follow us

How-to | Πώς να αφαιρέσεις αποτελεσματικά το βαρύ μακιγιάζ από το πρόσωπό σου

Μερικά tips ντεμακιγιάζ για να ξυπνάς πάντα με πεντακάθαρη, λαμπερή επιδερμίδα.

skin iStock

Το ότι το ντεμακιγιάζ προσώπου είναι εξαιρετικά σημαντικό, ελπίζω να το γνωρίζεις ήδη. Και όταν λέω ντεμακιγιάζ, εννοώ το σωστό καθάρισμα του προσώπου, είτε είσαι ελάχιστα βαμμένη είτε πιο βαριά - πόσω μάλλον όταν μιλάμε για βαρύ μακιγιάζ.

Ο λόγος είναι απλός: Το έντονο makeup, εκτός του ότι φράσσει τους πόρους με κίνδυνο την εμφάνιση ακμής αλλά και άλλων ερεθισμών, ξηραίνει το δέρμα και δεν το αφήνει να αναπνέει. Και κατά τη διάρκεια της νύχτας θέλουμε το δέρμα μας να είναι "γυμνό" και καθαρό, έτσι ώστε να προχωράει απρόσκοπτα η διαδικασία ανανέωσής του - που συμβαίνει κυρίως τη νύχτα.

Μάλιστα, πολλοί δερματολόγοι συμβουλεύουν να κάνεις απαλό ντεμακιγιάζ ακόμα και αν δεν είσαι καθόλου βαμμένη, με στόχο να απομακρύνεις τους ρύπους και τα βακτήρια που έχουν συγκεντρωθεί στο πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είτε έχεις βαφτεί έντονα για κάπιο σημαντικό γεγονός (βλ. γάμο, βάφτιση κλπ) είτε για να βγεις το βράδυ για ποτό, δες παρακάτω πώς να κάνεις αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ προσώπου ώστε να απαλλαγείς από κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ και να ξυπνάς λαμπερή το επόμενο πρωί.

#1. Δώσε βάση στο double cleansing

Mε τον όρο "διπλό καθαρισμό" εννοούμε το πλύσιμο του προσώπου σε δύο φάσεις και με δύο διαφορετικά προϊόντα. Αυτά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου και να είναι είτε κάποιο έλαιο, λοσιόν ή balm ντεμακιγιάζ στο πρώτο στάδιο είτε αφρός καθαρισμού ή νερό micellaire στο δεύτερο. Έτσι, το balm ή το έλαιο απομακρύνουν τους ρύπους, το μακιγιάζ και το αντηλιακό αλλά και τη σκόνη, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος και το δεύτερο προϊόν που έχει βάση το νερό έρχεται για να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα που δεν καθαρίστηκαν σωστά στην πρώτη φάση.

Πώς να αφαιρέσεις το επίμονο eye liner (ή μάσκαρα) χωρίς να προκαλέσεις ερεθισμούς

#2. Αφιέρωσε χρόνο στο ντεμακιγιάζ

Προσπάθησε να μην βιάζεσαι και να αφιερώσεις τουλάχιστον ένα ολόκληρο λεπτό στο ντεμακιγιάζ με το πρώτο προϊόν (balm ή face oil). Κάνε απαλές κινήσεις με τα δάχτυλά σου και μην τρίβεις με μανία το πρόσωπο όταν αφαιρείς το balm με cotton pad ή βαμβάκι. Πρόσεξε ιδιαίτερα την ευαίσθητη περιοχή των ματιών καθώς, ούσα εξαιρετικά λεπτή, τείνει να κάνει πιο εύκολα λεπτές γραμμές - και με τον έντονο τρίψιμο, επιταχύνεις τη διαδικασία αυτή.

5 συνήθειες που προκαλούν φθορά στις βλεφαρίδες σου

#3. Προτίμησε αδιάβροχο προϊόν ντεμακιγιάζ

Κάποιες φορές, μια απλή λοσιόν ή ένα balm δεν αρκούν για να αφαιρέσουν το έντονο μακιγιάζ που επιμένει - βλ. μάσκαρα ή eye liner, που "τρέχουν" κάτω από τα μάτια ενώ κοιμάσαι με αποτέλεσμα να ξυπνάς με μουτζούρες. Γι' αυτόν τον λόγο, προτείνω να προμηθευτείς ένα αδιάβροχο προϊόν ντεμακιγιάζ, που θα κάνει πιο εύκολη την όλη διαδικασία. Το διφασικό νερό micellar, που συνδυάζει έλαιο και νερό, είναι ιδανικό.

#4. Ξέχασε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Ίσως είναι περιττό να το αναφέρω, αλλά τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ πρέπει να μην λαμβάνονται καν υπόψη όταν μιλάμε για σωστό καθαρισμό προσώπου. Δεν τα προτείνω ούτε σαν λύση ανάγκης, αφού δεν κάνουν επαρκή καθαρισμό, απεναντίας αφήνουν στο δέρμα σου όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ.

Cleansing Balm | Γιατί το αγαπούν τόσο οι κοπέλες με αλαβάστρινη επιδερμίδα;

#5. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία με toner

Τα πλεονεκτήματα ενός face toner είναι πολλά. Δεν λειτουργεί απλά ως άλλο ένα καθαριστικό προσώπου (σε καμία περίπτωση δεν το αντικαθιστά), αλλά χαρίζει στο πρόσωπο μια αξιοζήλευτη λάμψη. Λιαίνει την επιδερμίδα και την προετοιμάζει να δεχθεί το serum ή την ενυδατική σου, ενώ βοηθά στη συστολή των πόρων, έτσι ώστε να βελτιώνεται η όψη τους και να είναι λιγότερο ορατοί. Επιπλέον, αναζωογονεί και φρεσκάρει την επιδερμίδα, προσφέροντας περισσότερη ενυδάτωση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ