Follow us

Πώς να αφαιρέσεις το επίμονο eye liner (ή μάσκαρα) χωρίς να προκαλέσεις ερεθισμούς

3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις για να μην ταλαιπωρείσαι άλλο με το ντεμακιγιάζ ματιών.

barbara palvin Splash News / Ideal Image

Είμαι σίγουρη ότι θα σου έχει τύχει πολλές φορές να προσπαθείς να αφαιρέσεις το επίμονο eye liner ή τη μάσκαρα από τα μάτια σου, πολλές φορές χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, όχι μόνο αφήνεις ανεπιθύμητες μουτζούρες ή μαυρίλα στην περιοχή, αλλά και ερεθίζεις αρκετά τα μάτια σου δημιουργώντας κοκκινίλες, ακόμα και πόνο.

Now trending | Η νέα τάση στο eye liner θα δώσει έναν κοριτσίστικο αέρα στα looks σου

Επομένως, γίνεται εύκολα κατανοητό για ποιον λόγο πρέπει να αποφεύγεις το έντονο τρίψιμο στην περιοχή, καθώς υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να προκληθεί ακόμα και πτώση των βλεφαρίδων.

Τι μπορείς να κάνεις

#1. Για αρχή, καλό είναι να εφοδιαστείς με κάποια λοσιόν ή micellaire νερό ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι (διφασικά). Το έλαιο "λιώνει" το προϊόν κάνοντας έτσι πιο εύκολο το ντεμακιγιάζ, ενώ το νερό θα καθαρίσει απαλά την περιοχή. Επίσης, οι λοσιόν που είναι ειδικές για την αφαίρεση του αδιάβροχου μακιγιάζ είναι ιδανικές για να απομακρύνουν το επίμονο eyeliner/μάσκαρα ενώ υπάρχουν και ειδικά cleansing oils που θα σε βοηθήσουν εξίσου.

#2. Ένα εύκολο tip που πιθανόν να εφαρμόζεις ήδη ασυναίσθητα είναι να μουλιάζεις το βαμβάκι ή τον δίσκο ντεμακιγιάζ στη διφασική λοσιόν ή στο έλαιο και να το αφήνεις για αρκετά δευτερόλεπτα πάνω στο μάτι σου, πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία απομάκρυνσης των προϊόντων μακιγιάζ. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείς το τρίψιμο - πράγμα που ούτως ή άλλως πρέπει να κάνεις για να μην προκαλέσεις κανέναν ερεθισμό.

#3. Κάτι αυτονόητο, που ωστόσο πολλές φορές δεν λαμβάνουμε υπόψη, είναι να περιορίζουμε την ποσότητα μάσκαρα ή eye liner που εφαρμόζουμε. Ειδικά τα μαύρα ή καφέ eye liners αφήνουν έντονες χρωστικές στα βλέφαρα που δύσκολα απομακρύνονται, οπότε αν ελαχιστοποιήσεις την ποσότητα θα διευκολυνθείς αρκετά στην αφαίρεσή του.

Banana Liner | Το πιο εύκολο στιλ eyeliner θα γίνει το αγαπημένο σου

Δοκίμασε τα παρακάτω προϊόντα ντεμακιγιάζ:

Πώς να αφαιρέσεις το επίμονο eye liner (ή μάσκαρα) χωρίς να προκαλέσεις ερεθισμούς
Micellar Cleansing Water, Jowae - Νερό Καθαρισμού με Μικύλλια

cleansing oils
Vinoclean Make-Up Removing Cleansing Oil, Caudalie

cleansing oils
Micellair Water Rose, Nivea

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ