Follow us

5 οικονομικές κρέμες ματιών με ρετινόλη που θα "σβήσουν" χρόνια από το βλέμμα σου

Η πιο έξυπνη προσθήκη στη ρουτίνα σου μετά τα 30.

κρέμα ματιών με ρετινόλη Splash News/Ideal Image

Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, μαύροι κύκλοι, πόδι της χήνας: Αν τα skincare concerns σου είναι πολλά και ζητούν άμεση φροντίδα, μία είναι η λύση: Μια κρέμα ματιών με ρετινόλη.

7 οροί που εγγυημένα κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λαμπερή και νεανική

Μετά τα 30 είναι η πιο έξυπνη προσθήκη, που μπορείς να κάνεις στη ρουτίνα σου, καθώς η ρετινόλη επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, ενώ παράλληλα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι με τον καιρό οι ρυτίδες λειαίνονται, οι δυσχρωμίες μειώνονται και το δέρµα δείχνει πιο ενυδατωµένο και λαµπερό.

Ρετινόλη για αρχάριες | Τι να περιμένεις τώρα που την ενέταξες στη ρουτίνα σου

Το "ιερό δισκοπότηρο" της αντιγήρανσης έχει κι αυτό όμως τα ελαττώματά του aka ανεπιθυμήτες παρενέργειες. Αν θέλεις να μειώσεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις ερεθισμό, ερυθρότητα ή ακόμα και ξεφλούδισμα, επίλεξε μία κρέμα ματιών με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, και ξεκίνησε να την εφαρμόζεις 2-3 φορές την εβδομάδα. Σταδιακά κι όσο η επιδερμίδα σου τη συνηθίζει, αύξησε τις φορές, που τη χρησιμοποιείς για να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Τα 5 καλύτερα toners με γλυκολικό οξύ που θα αναβαθμίζουν την skincare και haircare ρουτίνα σου

Αν και θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα skincare συστατικά αυτήν την στιγμή, δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο budget για να την εντάξεις στη ρουτίνα σου. Παρακάτω θα βρεις την ιδανική κρέμα ματιών με ρετινόλη για εσένα, που εκτός από το ότι θα είναι άκρως αποτελεσματική, θα σου κοστίσει λιγότερο από 25€:

Director's Choice | Οι καλύτερες οικονομικές κρέμες ματιών με ρετινόλη

Revitalift Eye Cream, L'Oréal Paris

Revitalift Eye Cream, L'Oréal Paris

Χάρη στην προ-ρετινόλη στη σύνθεσή της, η Revitalift Eye Cream μειώνει αισθητά τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια γήρανσης μέσα σε 4 μόλις εβδομάδες χρήσης. 

 

Age Defense Eye & Lip Cream, Erre Due

Age Defense Eye & Lip Cream, Erre Due

Με φυσική ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, η κρέμα ματιών και χειλιών της σειράς Age Defense συντελεί στη βελτίωση των ρυτίδων στο “πόδι της χήνας” κι ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας για μια πιο λεία, ξεκούραστη και νεανική όψη.

Retinol Eye Cream, The Inkey List (sephora.gr)

Retinol Eye Cream, The Inkey List (sephora.gr)

Ίσως η πιο δημοφιλής κρέμα ματιών με ρετινόλη στα καταστήματα Sephora, η Retinol Eye Cream της The Inkey List περιέχει παράγωγα βιταμίνης A βραδείας απελευθέρωσης, που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση παραγωγής του φυσικού κολλαγόνου, αλλά και υαλουρονικό οξύ, που μειώνει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της ρετινόλης.

 

Redermic [R] Eyes, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Redermic [R] Eyes, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Η Redermic [R] Eyes περιέχει ρετινόλη, που λειαίνει τις ρυτίδες, καφεΐνη, που καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης, αλλά και υαλουρονικό οξύ, που χαρίζει πλόυσια ενυδάτωση, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει πιο νεανικό και "ξεκούραστο".

Retinol Eye Cream, Pixi (sephora.gr)

Retinol Eye Cream, Pixi (sephora.gr)

Με ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και αδενοσίνη, η Retinol Eye Cream "σβήνει" τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, σεβόμενη ωστόσο την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ