Follow us

5 κορυφαίοι αντιγηραντικοί οροί για σύσφιξη και φυσικό lifting

Τρέμεις τη ρετινόλη; Αυτοί οι αντιγηραντικοί οροί προσώπου με μπακουκιόλη και χωρίς παρενέργειες είναι οι πλέον ιδανικοί για εσένα.

bakuchiol serum Istock Photo

Η ρετινόλη είναι το δίχως άλλο το gold standard της αντιγήρανσης. Αν ωστόσο τη φοβάσαι λόγω των horror stories που έχεις ακούσει για ξεφλούδισμα και έντονη ξηρότητα ή λόγω του ότι έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, η μπακουκιόλη αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική. Τι ακριβώς είναι και γιατί να εντάξεις τελικά ένα bakuchiol serum στη ρουτίνα σου;

Bakuchiol | Το νέο hot right now αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να δοκιμάσεις

Τι είναι το bakuchiol;

Πρόκειται για το εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia ή αλλιώς babchi που φύεται στην Ανατολική Ασία.

Γιατί να εντάξεις ένα bakuchiol serum στη ρουτίνα σου;

Το bakuchiol έχει παρόμοιες ευεργετικές ιδιότητες με τη ρετινόλη, αν και είναι λιγότερο ισχυρό. Η συστηματική χρήση ενός bakuchiol serum μπορεί να μειώσει σημαντικά την όψη των γραμμών και των ρυτίδων, τη φωτογήρανση και τη μελάγχρωση, αυξάνοντας παράλληλα την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Ένα από τα μεγάλα plus του σε σχέση με τη ρετινόλη είναι ότι είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και τις πιο ευαίσθητες, καθώς δεν προκαλεί ερυθρότητα, ερεθισμούς και ξεφλούδισμα. Σε αντίθεση με τη ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς, αλλά και από εγκυμονούσες και θηλάζουσες.

Αντίο Ρυτίδες | Το συστατικό που είναι 11 φορές πιο αποτελεσματικό από τη ρετινόλη

Director's Choice | Τα 5 καλύτερα bakuchiol serums

Cellular Expert 3-Zone Lifting Serum, Nivea

Cellular Expert 3-Zone Lifting Serum, Nivea

Ενισχυμένο με καθαρό bakuchiol, το serum της σειράς Cellular Expert μειώνει ορατά τιε ρυτίδες και ανορθώνει το περίγραμμα, αφήνοντας την επιδερμίδα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ ορατά πιο σφριγηλή.

Olehenriksen Glow Cycle Retin-ALT Power Serum, Ole Henriksen (sephora.gr)

Olehenriksen Glow Cycle Retin-ALT Power Serum, Ole Henriksen (sephora.gr)

Δημιουγημένος για να μειώνει τις καφέ κηλίδες, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες κα να βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, αυτός ο ότος με AHA, bakuchiol και edelweiss επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και φρεσκάδα της επιδερμίδας. 

Isdinceutics Flavo-C Melatonin, ISDIN (στα φαρμακεία)

Isdinceutics Flavo-C Melatonin, ISDIN (στα φαρμακεία)

Αυτός ορός διεγείρει τις αντιοξειδωτικές άμυνες του δέρματος, αποκαθιστά την ελαστικότητα και σφριγηλότητά του, ενώ ταυτόχρονα επαναφέρει τη λάμψη του χάρη στο συνδυασμό μελατονίνης, bakuchiol και βιταμίνης C.

Bio-Retinol Reset Serum, clinéa (στα φαρμακεία)

Bio-Retinol Reset Serum, clinéa (στα φαρμακεία)

Με 1% bakuchiol και 2% νιασιναμίδη, ο αντιγηραντικός ορός της clinéa ενυδατώνει άμεσα έως και 24ώρες την επιδερμίδα, βελτιώνει την ελαστικότητά της, αποκαθιστά τη λάμψη της και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.

 

Bakuchiol Serum, Synergy Therm (vibrantbeauty.gr)

Bakuchiol Serum, Synergy Therm (vibrantbeauty.gr)

Αυτή η φόρμουλα συνδυάζει το bakuchiol με την centella asiatica κι έτσι βοηθά στην τόνωση και ανανέωσης της επιδερμίδας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ