Follow us

Τα 5 καλύτερα μωβ σαμπουάν για να διατηρήσεις λαμπερό το απαιτητικό ξανθό σου χρώμα

Τα (βαμμένα) ξανθά μαλλιά χρειάζονται ειδική περιποίηση για να μην κιτρινίσουν και να διατηρηθεί αναλλοίωτο το λαμπερό χρώμα τους.

Elsa Hosk Splash News / Ideal Image

Εάν βάφεις τα μαλλιά σου ξανθά, σίγουρα γνωρίζεις ότι μετά από κάποια λουσίματα, η τρίχα έχει την τάση να κιτρινίζει ή να χάνει το χρώμα και τη λάμψη της. Το πολύ συχνό λούσιμο με "σκληρά" σαμπουάν, που μάλιστα δεν απευθύνονται σε βαμμένα μαλλιά, ο ήλιος, η ρύπανση αλλά και το αλάτι και το νερό της θάλασσας το καλοκαίρι, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που συμβάλλουν στο ενοχλητικό ξεθώριασμα /κιτρίνισμα των ξανθών μαλλιών σου. Σε αυτό το σημείο έρχονται τα μωβ σαμπουάν (ή purple / silver shampoos) να κάνουν τη διαφορά στην περιποίηση των ξανθών, βαμμένων μαλλιών.

Έχεις ξανθά μαλλιά; Τα SOS tips περιποίησης που πρέπει να γνωρίζεις

Τα οφέλη ενός μωβ σαμπουάν

Όπως μπορείς να φανταστείς και από την ονομασία του, το μωβ σαμπουάν περιέχει μωβ ή λιλά χρωστικές στη σύνθεσή του οι οποίες εξουδετερώνουν στην ουσία τους κίτρινους τόνους. Λειτουργεί κάπως σαν color corrector των μαλλιών (κάτι σαν το color-correcting concealer με τα διάφορα χρώματα που εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας όταν θέλουμε να καλύψουμε κοκκινίλες ή μαύρους κύκλους).

Barbie Blonde | Η απόχρωση ξανθού που έχει κερδίσει τις πιο δημοφιλείς fashionistas φέτος

Μερικές συμβουλές για να το χρησιμοποιήσεις σωστά

Μερικά μωβ σαμπουάν ενδείκνυνται για καθημερινή / συχνή χρήση, ωστόσο υπάρχουν άλλα με τα οποία πρέπει να λούζεσαι αυστηρά μια φορά την εβδομάδα. Συνήθως, θα βρεις συγκεκριμένη οδηγία στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Βέβαια, προτείνεται ακόμα και από τους κομμωτές να αποφεύγεται το καθημερινό λούσιμο όποτε είναι εφικτό για να μην ξεθωριάσει γρηγορότερα η βαφή.

Λιπαρά μαλλιά | 3 pro tips για να διατηρήσεις φρέσκο το hair look σου όσο το δυνατόν περισσότερο

Beauty Editor's Tip: Άπλωσε το σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά κάνοντας απαλό μασάζ από τη ρίζα ως τις άκρες χωρίς όμως να κάνεις αφρό. Άφησέ το να δράσει για περίπου 1' και στη συνέχεια βρέξε με νερό ώστε να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός. Ξέβγαλε όπως συνήθως.

Δες παρακάτω τα καλύτερα μωβ σαμπουάν της αγοράς:

Pro-V Miracles Μωβ Σαμπουάν, Pantene

Pro-V Miracles Μωβ Σαμπουάν, Pantene

Το Μώβ σαμπουάν Pantene Pro-V για μαλλιά με ντεκαπάζ ή με ανταύγειες βοηθά στην εξουδετέρωση των κίτρινων τόνων και στην ανάκτηση της δύναμης των μαλλιών σε 1 μόνο λούσιμο.

Illuminated Blonde Shampoo, Bb.Illuminated Blonde

Illuminated Blonde Shampoo, Bb.Illuminated Blonde

Μωβ σαμπουάν που καθαρίζει απαλά και εξουδετερώνει τους ανεπιθύμητους κίτρινους τόνους, προσφέροντας ένα φωτεινό και ταυτόχρονα σαγηνευτικό αποτέλεσμα. Ακόμη, αφήνει τα μαλλιά ενυδατωμένα, χωρίς να φριζάρουν και ακαταμάχητα απαλά στο άγγιγμα. 

Shampoo Centauree Bio, Klorane

Shampoo Centauree Bio, Klorane

Σαμπουάν κατά του Κιτρινίσματος με βιολογική σύνθεση από γαλάζιες χρωστικές που "ντύνει" τα μαλλιά φίνες ψυχρές ανταύγειες.

Blond Absolu Bain Ultra-Violet, Kérastase

Blond Absolu Bain Ultra-Violet, Kérastase

Σαμπουάν, ιδανικό για την εξουδετέρωση πορτοκαλί έως σκούρων κίτρινων υποτόνων. Αποτελεσματικό στα βαμμένα ξανθά μαλλιά, αποκαθιστά τη λάμψη και την απαλότητα και ενισχύει τη φωτεινότητα του χρώματος.

Blondifier Shampoo Gloss, L'Oréal Professionnel

Blondifier Shampoo Gloss, L'Oréal Professionnel

Μωβ σαμπουάν που καθαρίζει απαλά, χαρίζει εντατική λάμψη και θρέψη και δίνει λείο αποτέλεσμα στα ευαισθητοποιημένα μαλλιά. Κατάλληλο για όλους τους τύπους ξανθού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ