Follow us

Λιπαρά μαλλιά | 3 pro tips για να διατηρήσεις φρέσκο το hair look σου όσο το δυνατόν περισσότερο

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σου λαδώνουν πιο γρήγορα και πώς να το αποφύγεις.

hair Pixel Formula

Αν ανήκεις στις γυναίκες με λιπαρά μαλλιά ή με μαλλιά που λαδώνουν γρήγορα, ακόμα και λίγες ώρες μετά το λούσιμο, πιθανόν να ταλαιπωρείσαι και να αναζητάς τρόπους για να τα κάνεις να δείχνουν φρέσκα και καθαρά για περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι η λιπαρότητα στο τριχωτό κάνει την εμφάνισή της για διάφορους λόγους, και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι βρώμικα. Παρ' όλα αυτά, πολλές είναι οι γυναίκες που τα λούζουν καθημερινά, σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τη λιπαρή ρίζα, πράγμα που όμως δεν ενδείκνυται ή δεν είναι πάντοτε εφικτό. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να υιοθετήσεις ή να αποφύγεις για να τα διατηρήσεις φρέσκα μετά το λούσιμο, για πολύ περισσότερο.

Winter 2023 | Οι 3 κορυφαίες τάσεις στα κουρέματα είναι ιδανικές για λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο

Τα 3 pro tips που θα σε βοηθήσουν:

#1. Dry shampoo

Και όχι, εδώ δεν θα σου πούμε να το προτιμάς, αλλά αντιθέτως να κάνεις ένα διάλειμμα από αυτό για λίγο καιρό. Το ξηρό σαμπουάν έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τελευταία, ακριβώς για να σε σώσει από μια bad hair day ή για τις ημέρες εκείνες που δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για λούσιμο - στέγνωμα - περιποίηση μαλλιών (ιδίως αν έχεις μακριά μαλλιά, καταλαβαίνεις τι εννοούμε). Εύλογα έχει γίνει το αγαπημένο beauty item των περισσότερων γυναικών, που πλέον το χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά στη ρουτίνα τους. Αυτό ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνει καμιά φορά περισσότερο τα μαλλιά, αφού προκαλεί (ή επιταχύνει) την υπερέκκριση σμήγματος στο τριχωτό, που με τη σειρά του δίνει αυτή την εικόνα της λιπαρότητας. Περιόρισέ το στις απολύτως απαραίτητες περιστάσεις και απόφυγέ το στην καθημερινότητά σου. Αντιθέτως, κάνε την έρευνά σου για ένα σαμπουάν καθαρισμού ειδικό για λιπαρά μαλλιά, που θα ρυθμίσει και θα απομακρύνει απαλά το σμήγμα και θα αφήσει μια αίσθηση φρεσκάδας στα μαλλιά για περισσότερο.

Note: Η σωστή επιλογή σαμπουάν έχει μεγάλη σημασία, καθώς αν υποφέρεις από λιπαρότητα αλλά επιμένεις να λούζεσαι με σαμπουάν λάμψης ή σαμπουάν για ξηρά μαλλιά, πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα: να λαδώνουν πιο εύκολα τα μαλλιά σου.

Tip: Μην ξεχνάς να ξεβγάζεις πάρα πολύ καλά τα μαλλιά σε κάθε λούσιμο, καθώς έχεις αποδειχτεί ότι και τα υπολείμματα haircare προϊόντων καθώς και σαπουνιού προκαλούν πρόωρο λάδωμα στα μαλλιά.

3 must κινήσεις που πρέπει να κάνεις πριν το λούσιμο αν θες λαμπερά μαλλιά όλο υγεία

#2. Προσοχή στις βούρτσες σου

Πιθανότατα δεν σου περνάει από το μυαλό αλλά οι βούρτσες που δεν καθαρίζονται συχνά και προσεκτικά, μαζεύουν μικρόβια, τρίχες και σκόνη που μεταφέρονται στα μαλλιά σου με το βούρτσισμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνει η τρίχα μια ώρα αρχύτερα (ακόμα δηλαδή κι αν είσαι φρεσκολουσμένη), ενώ είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσεις ακόμα και μικρές μολύνσεις στο τριχωτό, αν για παράδειγμα πάσχεις από ακμή ή άλλες δερματοπάθειες.

Tip: Απομάκρυνε τις τρίχες που έχουν ξεμείνει στα δόντια της και στη συνέχεια βάλε λίγο σαμπουάν ανάμεσά τους. Τρίψε καλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα ώστε να απομακρυνθούν σκόνη, βακτήρια και άλλα λίπη και ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό.

Tip #2: Το ίδιο, περίπου, ισχύει και για τις μαξιλαροθήκες που δεν αλλάζονται συχνά, και μπορεί να φέρουν μικρόβια και βρωμιά από τη συνεχόμενη χρήση ή από τη σκόνη που βρίσκεται στον αέρα κλπ. Φρόντισε να τις αλλάζεις τακτικά.

#3. Παραλείπεις την απολέπιση

Η απολέπιση δεν είναι αναγκαία μόνο στο πρόσωπο ή στο σώμα μας, αλλά πλέον έχει γίνει must και για το τριχωτό. Μάλιστα, τείνει να γίνει ένα από τα πιο δυνατά trends της χρονιάς, αφού όλοι μας έχουμε καταλάβει τη σημασία του υγιούς τριχωτού για να είναι λαμπερά και δυνατά τα μαλλιά μας.

Βάλε στη ρουτίνα σου την ήπια απολέπιση με ένα ειδικό sculp scrub έτσι ώστε να καθαρίσεις καλά και επαρκώς το τριχωτό και να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα, ρύπους και υπολείμματα από σαμπουάν και άλλα haircare προϊόντα και προϊόντα styling που πολλές φορές παραμένουν και επιβαρύνουν την τρίχα. Ιδίως αν έχεις λιπαρά μαλλιά, το χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ