Follow us

Παρατηρείς πιο θαμπή, αφυδατωμένη επιδερμίδα μετά τις διακοπές; Η DIY μάσκα αποτοξίνωσης για άμεση επαναφορά της λάμψης

Και όλα τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις για το σωστό skin detox.

skin iStock

Αν μόλις γύρισες από τις διακοπές σου μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου δείχνει θαμπό, με μια αίσθηση τραβήγματος, ακόμα και με μια ταλαιπωρημένη όψη, πιθανόν να έχει υποστεί όλες τις επιπτώσεις που έχουν ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία σε αυτό. Σε αυτό το σημείο πρέπει να δράσεις άμεσα και να βάλεις στην καθημερινότητά σου το skin detox.

Τι ακριβώς σημαίνει η αποτοξίνωση της επιδερμίδας; Βασικά αφορά την απομάκρυνση των βλαβερών, τοξικών ουσιών από την εξωτερική στιβάδα της. Τοξικές ουσίες μπορεί να είναι οι ρύποι, τα βακτήρια από το εξωτερικό περιβάλλον, η λιπαρότητα, η ηλιακή ακτινοβολία καθώς και τα υπολείμματα μακιγιάζ που παγιδεύονται και φράζουν τους πόρους.

Το μικρό μυστικό της Βάσιας Κωσταρά για ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα (ακόμα και) στις διακοπές

Σε ό, τι αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές πάντως, είναι αρκετά συνηθισμένο η επιδερμίδα να βιώνει μια κατάσταση stress λόγω του συνεχόμενου μακιγιάζ των ημερών, του αλκοόλ, της όχι τόσο ισορροπημένης διατροφής αλλά και του λιγότερου ύπνου από τα ξενύχτια. Οι επιπτώσεις της παραπάνω κατάστασης είναι γνωστές: θαμπή επιδερμίδα με αίσθηση τραβήγματος, ξηρότητας ή αφυδάτωσης, ακόμα και φανερή έλλειψη λάμψης. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα έχουν παρατηρηθεί και ξεσπάσματα ακμής. Αν θεωρείς ότι ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία, τότε μια ρουτίνα αποτοξίνωσης σού χρειάζεται επειγόντως.

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να εμφανίζεις ακμή / σπυράκια μετά τις διακοπές και τι να κάνεις

Τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις:

1. Κάνε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ. Προσπάθησε, αν αυτό είναι δυνατόν, να μην βαφτείς καθόλου για 2-3 μέρες, έτσι ώστε να αφήσεις το περιθώριο στο δέρμα σου να "αναπνεύσει".

#2. Δώσε σημασία στον καλό καθαρισμό στο σπίτι, δύο φορές την ημέρα, με ή χωρίς κάποιο skincare gadget. Στις διακοπές πολλές γυναίκες τείνουν να τον αμελούν ή να ξεχνιούνται, οπότε τώρα είναι η ευκαιρία να επανορθώσεις.

#3. Βάλε στη ζωή σου την απολέπιση - αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος τείνουν να το κάνουν να δείχνει θαμπό, κουρασμένο, άτονο και σίγουρα δεν το αφήνουν να απορροφήσει τα συστατικά των κρεμών και ορών που εφαρμόζεις καθημερινά.

#4. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά και τα ρετινοειδή είναι αυτά ακριβώς που χρειάζεσαι για μια αποτελεσματική αποτοξίνωση μετά τις διακοπές. Ένταξε στην πρωινή ρουτίνα σου έναν ορό ή ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C, που έχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρά μας και οδηγούν στη γήρανση της επιδερμίδας. Επίσης, η ρετινόλη ενισχύει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου για πιο ελαστικό, λείο δέρμα και μπορεί να εφαρμόζεται στη βραδινή skincare ρουτίνα σου, ιδανικά όμως από τον Σεπτέμβρη και μετά, που δεν θα εκτίθεσαι στον ήλιο με την ίδια συχνότητα.

Αν τώρα είσαι fan των DIY συνταγών για μάσκες ενυδάτωσης που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι, δες παρακάτω μια πολύ αγαπημένη και αποτελεσματική συνταγή για μάσκα προσώπου βαθιάς θρέψης, με την οποία θα δεις άμεσα αποτελέσματα:

Ταλαιπωρημένες φτέρνες μετά τις διακοπές; Το εύκολο DIY scrub για πέλματα απαλά σαν μωρού

Υλικά για DIY μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης:

1 κουταλιά πολτοποιημένης μπανάνας
1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

¼ του φλιτζανιού απλό γιαούρτι

Ανάμειξε τα υλικά μεταξύ τους, ανακατεύοντας αρχικά με μια κουτάλα και στη συνέχεια με το μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα μέχρι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το πρόσωπο, και άφησέ το να δράσει για 15'. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ