Follow us

Ρυτίδες καπνιστή | 5 τρόποι να τις μειώσεις και να αποκτήσεις μια πιο νεανική εμφάνιση

Η πρόληψη, τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα και οι top θεραπείες.

ρυτίδες καπνιστή Splash News/Ideal Image

Αν καπνίζεις εδώ και χρόνια, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως δείχνεις ολοένα και μεγαλύτερη από τις συνομήλικες σου, που δεν καπνίζουν. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις χαρακτηριστικές κάθετες γραμμές που δημιουργούνται γύρω από το στόμα, τις λεγόμενες ρυτίδες καπνιστή, που "κλέβουν" από την εμφάνισή σου τη φρεσκάδα της. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι είναι και -το σημαντικότερο- πώς μπορείς να τις μειώσεις:

Χωρίς Ενέσιμα | 5 φυσικοί τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες στο μέτωπο

Τι είναι οι ρυτίδες καπνιστή;

Οι ρυτίδες καπνιστή είναι στην ουσία ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες εμφανίζονται γύρω από τα χείλη εξαιτίας των διαρκών και επαναλαμαβανόμενων συσπάσεων των μυών του στόματος και των χειλιών.

5 τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες καπνιστή

1. Φρόντισε για την καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας σου

H αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι πάντα πιο ευεπίφορη στο σχηματισμό ρυτίδων. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να τη διατηρείς καλά ενυδατωμένη εφαρμόζοντας πρωί και βράδυ μια κρέμα.

Αρωγοί στην προσπάθειά σου να μειώσεις τις ρυτίδες καπνιστή θα γίνουν το υαλουρονικό οξύ που "γεμίζει" την επιδερμίδα, αλλά και η ρετινόλη, που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για μια πιο λεία και νεανική όψη.

5 άκρως αποτελεσματικοί τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες έκφρασης

2. Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Η πρόληψη είναι για μία ακόμα φορά η καλύτερη αντιμετώπιση. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει εδώ η αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας, έτσι ώστε να θωρακιστεί απέναντι στις ακτίνες UV και να περιοριστεί η απώλεια κολλαγόνου κι ελαστίνης, που οδηγεί στο σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

3. Κάνε μια θεραπεία

Αν οι ρυτίδες καπνιστή έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, αναζήτησε τη συμβουλή του δερματολόγου ή του αισθητικού σου σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για εσένα. Η όψη τους μπορεί να απαλυνθεί με την εφαρμογή booster υαλουρονικού οξέως, με botox, αλλά και με εφαρμογή νημάτων PDO στα χείλη. Εξίσου αποτελεσματική μπορεί να είναι η μεσοθεραπεία, αλλά και ορισμένες θεραπείες laser.

4. Δοκίμασε face yoga

Αν νιώθεις πως η skincare ρουτίνα σου χρειάζεται ένα έξτρα boost έτσι ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ρυτίδες καπνιστή, μπορείς να εντάξεις σε αυτή μερικές ασκήσεις face yoga.

Ρυτίδες γύρω από το στόμα | Το έξυπνο trick της Σταματίνας Τσιμτσιλή για άμεσα πιο νεανική εμφάνιση

5. Υιοθέτησε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Η συνεχής εξάσκηση καλών συνηθειών, όπως ο καλός ύπνος και η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, είναι το Α και το Ω για να διατηρείς το δέρμα σου υγιές και νεανικό. Το πιο σημαντικό βέβαια που πρέπει να κάνεις στη δική σου περίπτωση είναι -you guessed it!- να κόψεις το κάπνισμα.

3 τρόποι να προλάβεις τις ρυτίδες για τους οποίους δεν μιλάει κανείς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ