Follow us

5 άκρως αποτελεσματικοί τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες έκφρασης

aka πώς να απαλλαγείς από το πόδι της χήνας, τις γραμμές "μαριονέτας" και τις ρυτίδες στο μεσόφρυο.

ρυτίδες έκφρασης Splash News/Ideal Image

Αν έχεις περάσει τα 30, το πιο πιθανό είναι πως έχεις ήδη παρατηρήσει ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα, την περιοχή των ματιών κι ανάμεσα στα φρύδια- κι αυτό είναι απόλυτο φυσιολογικό. Δεν έχεις παρά να "κατηγορήσεις" τους ρυθμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα σου, οι οποίοι καθώς μεγαλώνεις ελαττώνονται σημαντικά επιτρέποντας στο χρόνο να αφήσει τα σημάδια του. Αν και αποτελούν ενδείξεις μιας χαρούμενης ζωής γεμάτη συναισθήματα, αν θέλεις να τις μειώσεις δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

Χριστίνα Μπόμπα | Η αντιγηραντική κρέμα ματιών στην οποία ορκίζεται

5 τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες έκφρασης

Κόψε το κάπνισμα

Ρυτίδες έκφρασης προκύπτουν από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σου. Σε καμία περίπτωση δεν θα σου προτείναμε να σταματήσεις να εκφράζεις όσα νιώθεις χαμογελώντας ή ακόμα και κατσουφιάζοντας. Αυτό που θα σε συμβουλεύαμε όμως είναι να κόψεις το κάπνισμα και το σούφρωμα των χειλιών που αυτό συνεπάγεται, έτσι ώστε να μειώσεις τις γραμμές γύρω από τα χείλη σου.

Σταμάτησε να πίνεις τον καφέ σου με καλαμάκι

5 άκρως αποτελεσματικοί τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες έκφρασης

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο θα σε συμβουλεύαμε να σταματήσεις να πίνεις τον καφέ, το χυμό και το ποτό σου με καλαμάκι.

Διπλοσάγονο | 3+1 τρόποι να το αντιμετωπίσεις άμεσα

Εστιάσε στην ενυδάτωση

Η εστιάση είναι το Α και το Ω και σε αυτήν την περίπτωση, αφού όσο καλύτερα ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σου, τόσο λιγότερο θα "γράφει" ο χρόνος πάνω της. Μην παραλείπεις λοιπόν να εφαρμόζεις μια κρέμα ιδανική για το δικό σου τύπο επιδερμίδας τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ.

Επέλεξε τα κατάλληλα δραστικά συστατικά

Αν θέλεις πραγματικά να μειώσεις τις ρυτίδες έκφρασης, δεν έχεις παρά να εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου προϊόντα με εξειδικευμένες σύνθεσεις, που να στοχεύουν σε αυτά τα σημάδια γήρανσης. Μερικά από τα συστατικά που αξίζει να αναζητήσεις στις φόρμουλές τους είναι τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ, που "γεμίζει" τις ρυτίδες εκ των έσω και φυσικά το ιερό δισκοπότηρο της αντιγήρανσης, τη ρετινόλη, που ενισχύει το ρυθμό παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου.

ρυτίδες έκφρασης
Συσφιγκτική κι αντιρυτιδική κρέμα, Lift & Renew Total Restructure Treatment, Radiant Professional

7 κρέμες και οροί που αποδεδειγμένα καταπολεμούν το πόδι της χήνας

Μην ξεχνάς τον αντηλιακό

Καίριας σημασίας για τη μείωση των σημαδιών γήρανσης κάθε είδους είναι φυσικά η καθημερινή προστασία της επιδερμίδας. Δεν θα πρέπει λοιπόν να ξεχνάς να εφαρμόζεις σε όλο το πρόσωπό σου ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε πρωί και φυσικά να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες.

ρυτίδες έκφρασης
Aντηλιακό για λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα, Capital Soleil UV-Clear SPF50+, Vichy (στα φαρμακεία)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ