Follow us

Η skincare συμβουλή της Μαρίας Μενούνος που θα σε συμβουλεύαμε να μην ακολουθήσεις

Από εμάς είναι -ένα μεγάλο- όχι.

Μαρία Μενούνος Instagram

Πριν από μερικές μέρες η Μαρία Μενούνος ανέβασε μια νέα φωτογραφία της στο Instagram στην οποία φαίνεται να κάνει ηλιοθεραπεία, αποκαλύπτοντας ότι δεν φοράει αντηλιακό και... we have thoughts!

Η Gigi Hadid έδωσε μία από τις χειρότερες skincare συμβουλές που έχουμε ακούσει

"Απολαμβάνω τον ήλιο με το γυμνό μου δέρμα... χωρίς αντηλιακό! Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό σε κάποιους, ειδικά επειδή μας λένε ότι το να μην προστατεύουμε το δέρμα μας είναι κακό. Αλλά από ό,τι μαθαίνω, στην πραγματικότητα δεν είναι, απλά χρειάζεται να μάθετε τον ασφαλή τρόπο προετοιμασίας και χρήσης του δέρματός σας, ειδικά κατά την ανατολή και τη δύση του ήλιου :) Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε το αντηλιακό να προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό;", έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε.

"Ενώ μιλούσα με τον Dr. Jack Kruse και δουλεύοντας με την Dr. Alison, έμαθα ότι η χρήση αντηλιακού στην πραγματικότητα μπλοκάρει το δέρμα σου από το να κάνει βασικά πράγματα για υγεία σου, όπως να φτιάξει μελανίνη και βιταμίνη D αλλά αυτά είναι μόνο η αρχή των εκπληκτικών οφελών για την υγεία. Όταν δεν χρησιμοποιείτε το δέρμα σας όπως είναι σχεδιασμένο από τη φύση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα".

3 αντιγηραντικά συστατικά που πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς από τα 20 σου

"Όπως είπε ο Dr. Kruse, αν ο ήλιος ήταν τοξικός, γιατί η φύση απαιτεί από εμάς να τον κάνουμε να φτιάξει βιταμίνη D; Ο ήλιος έχει τόσες πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιώντας αντηλιακό σταματάμε τους εαυτούς μας από το να αποκτήσουμε αυτά τα οφέλη. Ξεκίνησα να προετοιμάζω το δέρμα μου πολύ πριν από ένα χρόνο όταν η Dr. Alison μοιράστηκε μαζί μου ότι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσω το δέρμα μου για εκείνη την ημέρα είναι να ξυπνήσω με την ανατολή του ήλιου και να βγω έξω για περίπου 12 λεπτά, για να έχω πλήρης ηλιακό φάσμα στο δέρμα μου! Αυτό σημαίνει όχι επαφές, γυαλιά, αντηλιακό, τίποτα ανάμεσα σε σένα και τον ήλιο. Μόλις το κάνετε αυτό με μέτρο, μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο σας έξω και να αρχίσετε να βλέπετε τη μαγεία να συμβαίνει! (Και το δέρμα σου μπορεί να χειριστεί σωστά τον ήλιο). Το έκανα αυτό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου (αλλά μόνο επειδή είχα προετοιμάσει το δέρμα μου καλά στο παρελθόν) και με έκανε να νιώθω υπέροχα!", συμπλήρωσε.

Γιατί δεν θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή της:

Αν και εκτιμάμε πολύ που η Μαρία Μενούνος μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της κι όσα μαθαίνει από τους γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται, από εμάς είναι ένα μεγάλο όχι. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το αντηλιακό είναι (και θα είναι) το πιο σημαντικό προϊόν στο νεσεσέρ σου -για πολλούς λόγους. Ίσως ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος, αλλά και από τα ηλιακά εγκαύματα και τη φωτογήρανση. Όσες αντιγηραντικές κρέμες και να χρησιμοποιείς, αν δεν έχεις κάποιο αντηλιακό προϊόν στην πρωινή ρουτίνα σου, ειλικρινά πετάς τα χρήματά σου.

Όσον αφορά τώρα την βιταμίνη D: Για να συμπληρωθεί η ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεται ο οργανισμός, αρκεί η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία για 15-30 λεπτά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες -that's it. Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να απαρνηθείς το αντηλιακό για πάντα. Εναλλακτικά, μπορείς να ενσωματώσεις στο καθημερινό διαιτολόγιό σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D ή ένα συμπλήρωμα διατροφής. Simple as that!

Αν και οι περισσότεροι ακόλουθοί της, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και δερματολόγων, διαφώνησαν με την Μαρία Μενούνος και το μανιφέστο της κατά των αντηλιακών, λέγοντας πόσο επικίνδυνη είναι η συμβουλή της, εμείς σε καλούμε να κάνεις τη δική σου έρευνα. Ρώτησε το δερματολόγο σου για το τι είναι τελικά ασφαλές και τι όχι, αν και είμαστε 99,9% βέβαιες ότι θα σου τονίσει κι εκείνος τη σημασία της καθημερινής χρήσης αντηλιακού, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα, για την διατήρηση της καλής υγείας της επιδερμίδας σου.

Τα 5 κορεάτικα αντηλιακά προσώπου που λατρεύουν οι beauty insiders

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ