Follow us

Η Gigi Hadid έδωσε μία από τις χειρότερες skincare συμβουλές που έχουμε ακούσει

Ο λόγος που δεν πρέπει να την ακολουθήσεις είναι σοβαρός.

οδοντόκρεμα στα σπυράκια Splash News/Ideal Image

Πριν από μερικές μέρες η Gigi Hadid αποκάλυψε σε ένα νέο βίντεο στο Youtube τη skincare ρουτίνα της και... we have thoughts! Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως κάνει εξαγωγές σμήγματος στο σπίτι και πως βάζει οδοντόκρεμα στα σπυράκια και ειλικρινά ήταν από τις χειρότερες skincare συμβουλές που έχουμε ακούσει τελευταία. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά γιατί:

3 αντιγηραντικά συστατικά που πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς από τα 20 σου

Η μάχη της με την ακμή

Όπως λέει στο βίντεο, κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας, η επιδερμίδα της είναι στα χειρότερά της. "Φοράω μακιγιάζ κάθε μέρα, όλη μέρα, διάφορα makeup looks. Παίρνουν το ίδιο πινέλο και το χρησιμοποιούν σε 30 κορίτσια, οπότε ακουμπά πολλά πρόσωπα και τότε είναι που εμφανίζω ερεθισμούς και σπυράκια στο πηγούνι μου και γύρω από τη μύτη μου", λέει. "Έχω επίσης πολύ στρες και δεν κοιμάμαι αρκετά", λέει συμπληρώνοντας τη λίστα με τις αιτίες εμφάνισης της ακμής της.

Κάπου εκεί είναι που το βίντεο ξεκίνησε να δίνει μερικές πολύ κακές skincare συμβουλές...

AHA και ΒΗΑ | Ο οδηγός της αρχάριας στη χημική απολέπιση

"Κάνω μόνη μου εξαγωγές σμήγματος"

Όχι, όχι και πάλι όχι. Δεν έχει σημασία πόσο "έμπειρη" πιστεύεις ότι είσαι, αν δεν είσαι αισθητικός ή δερματολόγος δεν θα πρέπει να πειράζεις τα σπυράκια σου, καθώς έτσι κινδυνέυεις να προκαλέσεις μόνιμες φθορές στην επιδερμίδα σου. Για να τις ξεφορτωθείς θα μπορείς μόνο να κάνεις πανάκριβες θεραπείες λέιζερ. #NotWorthIt.

"Βάζω οδοντόκρεμα στα σπυράκια".

"Κάτι περίεργο που κάνω, το οποίο μου έμαθε η μαμά μου, είναι ότι βάζω οδοντόκρεμα στα σπυράκια το βράδυ και τα ξηραίνει", λέει. Εδώ βλέπουμε ένα κλασικό παράδειγμα "αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα". Δηλαδή Gigi θέλεις να μας πεις ότι αφού εφαρμόσεις τον ορό των 200+€, βάζεις οδοντόκρεμα στα σπυράκια σου;;; Όχι και πάλι όχι.

Ιδού γιατί ούτε η Gigi ούτε εσύ θα πρέπει να ακολουθείς ό,τι DIY βλέπεις στο διαδίκτυο (ή σου λέει η μαμά σου). Ναι, η οδοντόκρεμα όντως μπορεί να ξηράνει ένα σπυράκι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου; Φυσικά και όχι. Γενικά θυμήσου πως οτιδήποτε δεν έχει δημιουργηθεί με στόχο την εφαρμογή στο πρόσωπο, δεν έχει καμία θέση στη ρουτίνα σου.

Η οδοντόκρεμα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό στην περιοχή και να την ξηράνει τόσο, που ο επιδερμίκός φραγμός να μην μπορεί να... κάνει τη δουλειά του aka να θεραπεύσει τελικά το σπυράκι.

Πώς να εξαφανίσω ένα σπυράκι;

Το πιο απλό: Εμπιστεύσου τις καλλυντικές φόρμουλες που έχουν συνθεθεί έχοντας το δέρμα κατά νου. Αν έχεις κάποιο επίμονο σπυράκι, εφάρμοσε ένα spot treatment με σαλικυλικό οξύ το βράδυ και θα δεις πόσο λιγότερο εμφανές θα είναι το πρωί. Το συγκεκριμένο συστατικό είναι match made in heaven για την ακμή, αφού μπορεί και εισχωρεί βαθιά στους πόρους απομακρύνοντας το περιττό σμήγμα και αποτρέποντας την εμφάνιση ακμής. Απορρούμε πως δεν το ήξερε η Gigi...

Όσο για τις εξαγωγές σμήγματος, ένα έχουμε να πούμε: Γι' αυτό υπάρχουν οι αισθητικοί και οι δερματολόγοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ