Follow us

Bakuchiol | Το νέο hot right now αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να δοκιμάσεις

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο it αντιγηραντικό συστατικό.

bakuchiol προϊόντα Courtesy of NIVEA

Σίγουρα γνωρίζεις τη ρετινόλη, το σπουδαίο αυτό αντιγηραντικό συστατικό, στο οποίο ορκίζονται οι celebrities. Όπως ξέρεις όμως έχει ένα κακό: Ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως ξεφλούδισμα, ερυθρότητα και ερεθισμούς, που σίγουρα βάζουν ένα φρένο στην απόφαση ένταξής της στη ρουτίνα σου. Επίτρεψέ μας να σου συστήσουμε το bakuchiol, το νέο it skincare συστατικό, το οποίο υπόσχεται τα ίδια αποτελέσματα, χωρίς τα κακώς κείμενα της ρετινόλης. Ανακάλυψε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό, καθώς και ποια προϊόντα με bakuchiol αξίζει να δοκιμάσεις τώρα:

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το bakuchiol

Τι είναι το bakuchiol;

Πρόκειται για το εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia ή αλλιώς babchi, το οποίο φύεται στην Ανατολική Ασία. Εδώ και χρόνια αποτελεί δημοφιλές συστατικό στους αγιουρβεδικούς κύκλους, αλλά τα τελευταία μόλις χρόνια έγινε ευρέως γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό μεταξύ των skintellectuals χάρη στην αύξηση της δημοτικότητας του vegan κινήματος.

Ποιες είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες;
Bakuchiol | Το νέο hot right now αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να δοκιμάσεις

Το bakuchiol έχει παρόμοιες ευεργετικές ιδιότητες με τη ρετινόλη. Πιο συγκεκριμένα, βοηθά με τη μείωση της όψης των γραμμών και των ρυτίδων, τη φωτογήρανση και τη μελάγχρωση, αυξάνοντας παράλληλα την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Ποια είναι η διαφορά του από τη ρετινόλη;

Όπως είπαμε έχουν παρόμοιες ευεργετικές ιδιότητες. Αν και το bakuchiol είναι λιγότερο ισχυρό, το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι σε αντίθεση με τη ρετινόλη δεν ερεθίζει το δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα και ξεφλούδισμα.

Για ποιες επιδερμίδες είναι ιδανικό;

Bakuchiol

Αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε τόνο και τύπο δέρματος, αλλά κυρίως για όσους παρουσιάζουν ευαισθησίες. Σε αντίθεση με τη ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς, αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προσφέροντας σπουδαία αποτελέσματα.

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα με bakuchiol;

Τα καλύτερα value for money προϊόντα με bakuchiol που δοκιμάσαμε τελευταία είναι εκείνα της σειράς περιποίησης Cellular Expert Lift της NIVEA, τα οποία συνδυάζουν ένα ισχυρό ενυδατικό μίγμα δύο τύπων υαλουρονικού οξέος με το αντιγηραντικό bakuchiol. Ο συνδυασμός αυτός χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και plump εφέ στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα τη λειαίνει και βοηθά ορατά στην μείωση των ρυτίδων για μια πιο λαμπερή και νεανική όψη.

Το πρωί χρησιμοποίησε την κρέμα ημέρας Cellular Expert Lift για επαναφορά ελαστικότητας με SPF30, η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου σε μόλις 4 ώρες θρέφοντας την επιδερμίδα και κάνοντάς τη να δείχνει αισθητά πιο λεία. Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες θα δεις τις ρυτίδες να μειώνονται εμφανώς και την όψη της επιδερμίδας σου να δείχνει πιο λεία, νεανική και ομοιόμορφη, με μία υπέροχη αίσθηση ελαστικότητας.

bakuchiol

Το βράδυ, που η επιδερμίδα σου απαιτεί ακόμα πιο βαθιά ενυδάτωση, χρησιμοποίησε την κρέμα νύχτας Cellular Expert Lift για επαναφορά της ελαστικότητας. Ήδη από την πρώτη βδομάδα χρήσης θα νιώσεις την επιδερμίδα σου πιο λεία και πιο ελαστική, ενώ θα δεις το περίγραμμα του προσώπου να επαναπροσδιορίζεται ορατά. Τα αποτελέσματα γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά με την πάροδο του χρόνου: Οι βαθιές ρυτίδες μειώνονται ορατά, η επιδερμίδα φαίνεται νεότερη, πιο ξεκούραστη και έχει πιο απαλή υφή, ενώ το φράγμα της έχει ενισχυθεί για να βοηθήσει στην καταπολέμηση μελλοντικών σημείων γήρανσης.

bakuchiol

Τις μέρες που θέλεις να "κακομάθεις" την επιδερμίδα σου λίγο παραπάνω, ένταξε στη ρουτίνα σου την Cellular Expert Lift αντιρυτιδική υφασμάτινη μάσκα, η οποία αναδιαμορφώνει το περίγραμμα, μειώνει ορατά τις ρυτίδες και λειαίνει την επιδερμίδα άμεσα. Πίστεψέ μας, η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί.

bakuchiol

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ