Follow us

Bonding Over Hair | Ανακάλυψα -επιτέλους!- πώς να μειώσω τη φθορά των μαλλιών μου

Ο Tom Zois, o official hairstylist του Pantene Greece, μου αποκάλυψε όλα τα μυστικά επανόρθωσης των κατεστραμμένων μαλλιών.

Pantene

Μπορεί στη θεωρία να γνωρίζω πως τα δυνατά και υγιή μαλλιά είναι πάντα το No.1 trend, ωστόσο ως κάποια που ασχολείται με το χώρο της ομορφιάς και θέλει διαρκώς να δοκιμάζει νέες τάσεις, συχνά εγκλωβίζομαι σε έναν φαύλο κύκλο που περιλαμβάνει πολλούς επιβλαβείς παράγοντες, όπως οι βαφές, τα χτενίσματα, οι ακτίνες UV, η θερμότητα και η τριβή. Τώρα όμως το πήρα απόφαση: Ήρθε η ώρα να πάρω στα σοβαρά την υγεία των μαλλιών μου και να επανορθώσω τη φθορά έτσι ώστε να δείχνουν και πάλι λεία και λαμπερά.

Εγώ το πήρα απόφαση, αλλά πώς το κάνουμε τώρα αυτό; Φυσικά και απευθύνθηκα στον αγαπημένο μου Tom Zois, official hairstylist του Pantene Greece, ο οποίος -για μια ακόμα φορά- ήταν εξαιρετικά βοηθητικός, αλλά και πάρα πολύ χαμογελαστός -παρά την "ανάκριση" που ξεκίνησα να του κάνω με το που μπήκα στο hair studio του.

Τα καλά νέα είναι ότι στον αγώνα μου για πιο δυνατά μαλλιά δεν είμαι μόνη μου. Όπως μου είπε και εκείνος, το Νο.1 hair concern των γυναικών σε σχέση με τα μαλλιά τους είναι η φθορά.

Πώς ακριβώς φθείρονται τα μαλλιά;

"Τα μαλλιά μας έχουν πρωτεϊνική δομή", λέει ο Tom. "Οι φυσικές πρωτεΐνες στον φλοιό δημιουργούν ένα είδος σταθεροποιητικής δομής, η οποία χαρίζει στα μαλλιά δύναμη και ελαστικότητα. Ανάμεσα στα κύτταρα του φλοιού, στα κύτταρα της επιδερμίδας, καθώς και μεταξύ του φλοιού και της επιδερμίδας βρίσκεται το μεσοκυττάριο φίλτρο. Αυτό το φίλτρο αποτελείται από λιπίδια και πρωτεΐνες που λειτουργούν ως κόλλα, συγκρατώντας τα διάφορα συστατικά της τρίχας", εξηγεί.

Bonding Over Hair | Ανακάλυψα -επιτέλους!- πώς να μειώσω τη φθορά των μαλλιών μου

"Οι εξωτερικοί στρεσογόνοι παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, οι χημικές ουσίες και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να διασπάσουν τη δομή του μεσοκυττάριου φίλτρου, οδηγώντας σε απώλεια των λιπιδίων και αυξανόμενη αποδυνάμωση των πρωτεϊνικών δεσμών. Το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά και αδύναμα".

Και κάπου εκεί είναι που σταμάτησα την επιστημονική εξήγηση του Tom, ζητώντας του να μιλήσουμε πιο πρακτικά.

Πώς λοιπόν μπορούμε να προστατεύσουμε τα μαλλιά από τη φθορά, αλλά και να μειώσουμε την ήδη υπάρχουσα;

1. Επίλεξε τα σωστά προϊόντα περιποίησης

Η σωστή περιποίηση είναι το Α και το Ω για λαμπερά, υγιή μαλλιά, όπως μου είπε ο Tom. Εκείνος προτείνει τη σειρά Repair & Protect του Pantene, η οποία τώρα είναι εμπλουτισμένη εκτός από τη βιταμίνη Pro-V, σήμα κατατεθέν του brand, και με τη νέα φόρμουλα Bond Technology, την υψηλότερη συγκέντρωση προβιταμίνης Β5, λιπιδίων και αντιοξειδωτικών.

Pantene

Director's Note: H ίδια φόρμουλα περιέχεται επίσης στις σειρές Smooth & Sleek, Classic Care και Defined Curls.

Η φόρμουλα Bond Technology είναι η πιο προηγμένη επιστημονικά απάντηση του PANTENE σε αυτό το πρόβλημα, καθώς πρόκειται για αποτέλεσμα 75 χρόνων επιστημονικής έρευνας. Τι ακριβώς κάνει όμως αυτή η φόρμουλα; "Διατηρεί τα μαλλιά υγιή και λαμπερά, προστατεύοντάς τα από τις ολοένα και πιο έντονες και συχνές εξωτερικές επιθέσεις, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας", μου λέει ο Tom.

Pantene

Η φόρμουλα Bond Technology είναι μία πραγματική εξωτερική ασπίδα ενάντια στους παθογόνους παράγοντες που βλάπτουν τα μαλλιά μας. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία προστασίας αναπληρώνει τα χαμένα λιπίδια για να σταθεροποιήσει τη δομή και να διατηρήσει την ακεραιότητα των πρωτεϊνικών δεσμών μέσα στην ίδια την τρίχα. Η αναπλήρωση των λιπιδίων αυξάνει τη δύναμη κάθε τρίχας -εσωτερικά και εξωτερικά- από τη ρίζα ως τις άκρες, και τα μαλλιά ανακτούν την ελαστικότητα και τη λάμψη τους.

2. Απόφυγε τη θερμότητα

Μπορεί τα blow outs να είναι στη μόδα, ωστόσο, όπως μου εξήγησε ο Tom αν θέλω τα μαλλιά μου να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιή, τότε θα πρέπει να αποφεύγω όσο το δυνατόν περισσότερο το styling με εργαλεία θερμότητας, όπως η πρέσα ισιώματος και το ψαλίδι για μπούκλες.

Director's Note: Το Pantene έχει στην γκάμα του πολλά διαφορετικά προϊόντα styling, όπως αφρούς και κρέμα για μπούκλες που με βοηθούν να πετυχαίνω τα πιο όμορφα heat free hairstyles.

3. Αν είναι να κάνεις heat styling, κάν'το σωστά

"Επειδή ξέρω πως σου αρέσει ωστόσο να πειραματίζεσαι με τα μαλλιά σου, αν θέλεις να υιοθετήσεις κάποιο χτένισμα που απαιτεί heat styling, κάν' το σωστά", λέει ο Tom. "Εγώ πάντα χρησιμοποιώ θερμοπροστατευτικό", εξηγεί.

Pantene

Αγαπημένη του επιλογή, όπως είπε, είναι το 5 in 1 Miracle Pre Styler, το οποίο προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα, ενώ παράλληλα τα κάνει πιο δυνατά, ορατά πιο υγιή και διαχειρίσιμα.

Pantene

Δες μερικά στιγμιότυπα από την κουβέντα μας, αλλά και το υπέροχο hairstyle που δημιούργησε στα μαλλιά μου παρακάτω:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr