Follow us

Αυτή είναι η καλύτερη στιλιστική συμβουλή για το καλοκαίρι | Προτίμησε ρούχα σε αυτά τα υφάσματα

Πέντε καλοκαιρινά υφάσματα που θα σε κρατήσουν δροσερή στην πολλή ζέστη.

street style Splash News / Ideal Image

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, χρειάζεται να παραδεχτούμε πως το καλοκαίρι μπορεί να θεωρηθεί απολαυστικό κυρίως όταν περνάς τις περισσότερες ημέρες σου δίπλα στη θάλασσα. Έτσι, δροσίζεσαι ανά τακτά διαστήματα με βουτιές. Εάν όμως βρίσκεσαι στην πόλη και η θερμοκρασία είναι υψηλή χρειάζεται να σκεφτείς έξυπνα ώστε να δημιουργήσεις σύνολα και συνδυασμούς που θα σε διατηρήσουν δροσερή. Ευτυχώς, ο κόσμος της μόδας έχει την κατάλληλη απάντηση σε κάθε στιλιστικό ζήτημα, η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι η επιλογή των κατάλληλων υφασμάτων.

Τα πιο δροσερά υφάσματα για το καλοκαίρι

#1 Λινό

Το λινό κατασκευάζεται από το φυτό λινάρι, το οποίο καλλιεργείται κυρίως για τις κλωστικές ίνες του. Είναι αέρινο και δροσερό, επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει και είναι εξαιρετικά απορροφητικό. Ακριβώς αυτές οι ιδιότητες είναι που το καθιστούν ιδανικό για τους θερινούς μήνες, ενώ πλέον είναι συνώνυμο της ανεπιτήδευτης κομψότητας και του coolness. Πουκάμισα, φορέματα, σορτς, καφτάνια και παντελόνες από λινό ύφασμα πρόκειται να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα χωρίς να κάνεις την παραμικρή έκπτωση στο στιλ σου.

#2 Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι μία φυσική ίνα, η οποία επιτρέπει στον αέρα να εισχωρεί και αυτή η ιδιότητα είναι που κάνει τα βαμβακερά ρούχα πολύ δροσερά. Κάποιες από τις πιο γνωστές υποκατηγορίες των βαμβακερών ρούχων είναι η ποπλίνα στην πιο light εκδοχή της, το πικέ και το terry cloth.

#3 Μετάξι

Το μετάξι μοιάζει με χάδι επάνω στο σώμα, αφού είναι ανάλαφρο και η υφή του εξαιρετικά απαλή. Είναι μάλιστα μία από τις πιο συχνές επιλογές που κάνουν οι fashionistas που κατοικούν σε χώρες με ζεστό κλίμα. Εάν υπάρχει κάτι που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα υφάσματα του καλοκαιριού είναι πως δεν έχει απορροφητικές ιδιότητες συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Ωστόσο είναι πολύ κομψό και αέρινο.

Σε ποια κομμάτια αξίζει να επενδύσεις; Σίγουρα σε φορέματα, με 90s αισθητική, αλλά και σε tops που ταιριάζουν τέλεια με bottoms όπως το λευκό παντελόνι και τα σορτς.

#4 Jersey

Το jersey επίσης είναι ένα από τα πιο αέρινα υφάσματα του καλοκαιριού. Φέτος, σίγουρα αξίζει να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου με φορέματα αλλά και tops από αυτό το ύφασμα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα με επιτυχία.

#5 Chambray

Εάν είσαι τόσο μεγάλη fun του denim που δεν θέλεις να το αποχωριστείς ακόμα και το καλοκαίρι, υπάρχει ένα ύφασμα που μπορείς να προσθέσεις στη συλλογή σου. Ο λόγος για το chambray, δηλαδή την πιο ελαφριά εκδοχή του γνωστού μας denim, το οποίο είναι εξαιρετικά απορροφητικό και κατάλληλο για τις ημέρες με πολλή ζέστη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ