Follow us

Και οι μπαμπάδες έχουν ψυχή!

Η Σάντυ Κουστοσταμάτη παίρνει... συνέντευξη από το σύζυγό της για το ρόλο του μπαμπά! Διάβασε το πιο απολαυστικό post αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες!

Και οι μπαμπάδες έχουν ψυχή!

Κάθε φορά που ο άντρας μου με έβλεπε να γράφω για το blog παραπονιόταν ότι δεν γράφω κάτι συγκεκριμένα για τους μπαμπάδες. Πάντα με ρωτούσε που μπορεί να βρει βιβλία γραμμένα ειδικά για τους μπαμπάδες. Βιβλία που περιγράφουν τα συναισθήματά τους και τους κατευθύνουν να κάνουν το σωστό.

Προκειμένου να του δείξω ότι πολλές φορές η θέληση, το κίνητρο και η αγάπη είναι αυτά που μετρούν, παρά οι επιστημονικές έρευνες, αποφάσισα να του κάνω μια mini συνέντευξη, αντιμετωπίζοντάς τον σαν ειδικό. Εξάλλου για μένα, όποιος είναι γονιός, αυτόματα γίνεται ο ειδικός για το παιδί του. Eτσι προσποιήθηκα την δημοσιογράφο και του έστειλα τις ερωτήσεις μου (γιατί αν τον ρωτούσα face to face νομίζω ότι μόνο θα γελούσαμε…)

Το σημερινό blog λοιπόν είναι αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες!

Σάντυ: Είναι ο ρόλος του πατέρα όπως τον φανταζόσουν;

Δημήτρης: Ο κάθε άντρας βλέπει την πατρότητα από διαφορετική οπτική.
Προσωπικά ήθελα και φανταζόμουν πως θα ήταν εύκολο να ασχολούμαι όσο χρόνο μου επιτρέπει η δουλειά μου με τη μικρή Ιωαννίτα μας. Φανταζόμουν επίσης πως θα μπορούσα να αναλάβω τα καθήκοντα και της μαμάς. Δε φανταζόμουν πόσο απαιτητικός είναι ο ρόλος του γονιού σε πρακτικό επίπεδο. Να γυρίσω απ’τη δουλειά στις 19.00, έχοντας ξυπνήσει στις 07.00, μετά από μία μέρα γεμάτη πίεση, άγχος, εντάσεις, μέτρια διατροφή λόγω προγράμματος και να θέλω (αλλά και ταυτόχρονα να πρέπει) να ασχοληθώ/αναλάβω τη μικρή προς ξεκούραση της μαμάς μέχρι την ώρα του ύπνου που συνήθως δεν ήταν μόνο της μικρής.

Δύσκολο να διαχειριστώ μία τόσο μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα μου καθώς ελαχιστοποιήθηκε ο χρόνος που περνούσα με την υπέροχη γυναίκα μου, όπως και αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα κάθε είδους δραστηριότητες. Απλά η μέρα είχε μόνο 24 ώρες.
Μπορώ να πω, πως μετά από τους 18 μήνες που είμαι πατέρας, όλα μπορούν να γίνουν υπέροχα και απολαυστικά και η ζωή να είναι όμορφη αρκεί το ζευγάρι να βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τον ίδιο προορισμό.

Ποιο είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησες από τότε που έγινες μπαμπας;

Με σιγουριά θα πω πως με δυσκόλεψε αφόρητα ο ελάχιστος χρόνος που περνούσα στην αρχή με τη σύντροφό μου. Επίσης, ήταν περίεργη η σεξουαλική αποχή, καθώς και η ψυχολογία της μητέρας που νιώθει μη σεξουαλική. Κάτι που πριν το συζητήσουμε, μου δημιουργούσε ανασφάλεια για το αν συνεχίζει να με βλέπει και να με επιθυμεί ερωτικά, όπως πριν.

Ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό εφόδιο το οποίο προσπαθείς να μεταδώσεις στην μικρή σου (και πώς);


Η αυτοπεποίθηση θεωρώ πως είναι βασική για οτιδήποτε χρειάζεται κάποιος να πετύχει στη ζωή.
Στην ηλικία που βρίσκεται η μικρή, θεωρώ πως τη βοηθάει η επιβράβευση για κάθε τι (έστω και μικρό που καταφέρνει) αλλά και η διόρθωση με ενθαρρυντικό πάντα χαρακτήρα.

Πολλές φορές την παρατηρώ και σε περίπτωση που προβλέπω ένα μικρό ατυχηματάκι την αφήνω να προχωρήσει, να το πάθει, την κοιτάω με σιγουριά σαν να της λέω ΄δε πειράζει, θα τα καταφέρουμε την επόμενη φορά καλύτερα΄.

Η... συνέντευξη συνεχίζεται στη σελίδα II


Τι σε αγχώνει σε σχέση με την διαπαιδαγώγησή της;

Είναι πολύ σωστά δομημένο μέσα μου το τι θέλω για αυτό το παιδί. Θέλω να είναι ευτυχισμένη, ότι κι αν σημαίνει αυτό για εκείνη.
Αγχώνομαι όταν η πίεση τις καθημερινότητας απασχολεί το μυαλό μου σε τέτοιο βαθμό που ξεχνάω αυτά που θέλω να κάνω για τη μικρή. Θα ήθελα πραγματικά να έχω καθαρό μυαλό κάθε στιγμή έτσι ώστε κάθε μου κίνηση να της δίνει κάτι.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να μάθουν οι γυναίκες μητέρες για τους άντρες μπαμπάδες;

Εγω είχα πολύ άγχος στην αρχή, όσον αφορά στο βιοποριστικό κομμάτι. Ισως οι περισσότεροι άντρες να νιώθουν ότι το βάρος πέφτει περισσότερο σε εκείνους (κάτι λογικό).
Θέλουμε να συμμετέχουμε περισσότερο αλλά πολλές φορές μας «βγάζετε στην απ’έξω». Και μετά θυμώνουμε. Και μετά απαντούμε «οκ κάνε και αυτό μόνη σου».
Εγω θέλω να συζητάω τα πάντα για το παιδί και όλοες οι αποφάσεις να λαμβάνονται και από τους δυο μας.

Τι θα έλεγες/συμβούλευες τις μαμάδες;


  • Βάλτε μας στο παιχνίδι για οτιδήποτε. Ζητήστε την άποψη μας.
  • Θέλουμε να παραμείνουμε οι άντρες/εραστές σας.
  • Ψυχραιμία, σιγουριά, και οι μπαμπάδες κάτι ξέρουν…
  • Μην ξεχνάτε ότι η ψυχολογία είναι διαφορετική στον μπαμπά, αν έχει γιο και αν έχει κόρη.
  • Νομίζω ότι το πιο σημαντικό που λέω είναι μην ξεχνάτε πως είστε ακόμη γυναίκες…

Τι κάνει έναν μπαμπά «καλό μπαμπά»;


Ό,τι κάνει και μια μαμά «καλή μαμά»: το να προσπαθήσουν να δώσουν τα εφόδια στο παιδί να ανακαλύψει τη ζωή και να απολαύσει όλες τις πτυχές της.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για έναν άντρα να γίνει μπαμπάς;

Σίγουρα όταν αρχικά βρει μία σύντροφο που πιστεύει πως μαζί μπορούν να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο περιβάλλον για μία νέα ζωή.
Αν υπάρχει πραγματική αγάπη, όλα τα υπόλοιπα που θα ανέφερα δεν έχουν την παραμικρή σημασία.
Θα τα αναφέρω όμως. Σταθερή δουλειά και εισόδημα είναι βασικά για την σωστή ψυχολογία. Συνειδητοποίηση της ευθύνης του να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο και τις θυσίες που πρέπει να κάνεις. Συνήθως οι άντρες έχουν μεγάλες φιλοδοξίες.
Εγώ από τότε που γεννήθηκε η μικρή μας, η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου είναι να καταφέρω να είμαι όσο περισσότερο μπορώ με την οικογένεια μου.

«Ποια στιγμή θα σου μείνει αξέχαστη;» Η συνέντευξη συνεχίζεται στη σελίδα iii

Ποια στιγμή θα σου μείνει αξέχαστη;

Μπορώ άνετα να προσδιορίσω μία στιγμή για κάθε μέρα από τότε που ήρθε η μικρή μας. Από τη μέρα που γεννήθηκε αυτή η μικρούλα, άρχισα να νιώθω πως ο χρόνος περνάει. Κρατάω άπειρα πράγματα στο μυαλό μου έστω κι από κάτι ασήμαντο που μπορεί να κάνει.

Τι χρειάζεται ένα παιδί;


Αγάπη, κατανόηση, χρόνο

Βοηθάει το να είναι η μαμά ψυχολόγος;

Αν κρίνω απ’τη δικιά μας μαμά ψυχολόγο, εκπληκτικά σε τεράστιο βαθμό με πολύ μικρές παρενθέσεις. Βλέποντας την εξέλιξη της μικρούλας απλά θα πω πως είμαι περήφανος για τη μαμά της. Έχω αφήσει πάρα πολλά θέματα να τα χειριστεί όπως πιστεύει καθώς θεωρώ πως έχει πιο ολοκληρωμένη άποψη από τα τόσα περιστατικά που έχει διαχειριστεί και τις έρευνες που έχει μελετήσει. Μαθαίνω κοντά της σίγουρα. Μου μεταφέρει σιγουριά από την πρώτη στιγμή.

Οι παρενθέσεις είναι σχεδόν αμελητέες.
Όταν έβαλε πρώτη φορά τη μικρή τιμωρία και έβλεπα την μικρή να παραπονιέται, ήθελα να την πιάσω απ’το μαλλί με τη βοήθεια τις μικρής και να την κάνουμε σβούρες. Τώρα την βάζω εγώ και πλέον περιμένει υπομονετικά να περάσει το ενάμιση λεπτό, ζητάει «συγνώμη» και μας δίνει φιλάκια. Πλέον ξέρω ότι της κάνω καλό.

---

«Μήπως παντρεύτηκα ψυχολόγο και δεν το ξέρω;;;»

Αυτό σκέφτηκα μόλις διάβασα τις απαντήσεις του. Είμαι πολύ περήφανη για τις απαντήσεις του και κατανοώ τα έμμεσα παράπονά του…

Λοιπόν μπαμπάδες…
Αυτό που λέω πάντα σε αντιστοιχία με το «πίσω από έναν μεγάλο άντρα, κρύβεται μια μεγάλη γυναίκα» είναι : «Πίσω από μια ευτυχισμένη γυναίκα κ μητέρα, κρύβεται ένας σπουδαίος άντρας».
Είστε πολύ πιο σημαντικοί από όσο νομίζετε ή από όσο (άθελά μας-πάντα-) σας κάνουμε μερικές φορές να πιστεύετε…

Να είστε καλά!
Σ.




Blog Ανάλυσέ το: Διάβασε εδώ όλα τα posts από τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη


Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώ
δικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ