Follow us

Τα 13 μυστικά μου πριν την παραλία

Η συνταγή που καίει το λίπος στην κοιλιά, το αποτοξινωτικό ρόφημα και άλλα 11 μυστικά της Σάντυ Κουτσοσταμάτη για σούπερ σώμα στις διακοπές!

Τα 13 μυστικά μου πριν την παραλία

Το post αυτής της εβδομάδας, δεν έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία, είναι όμως πολύ επίκαιρο και απ’ ότι καταλαβαίνω ενδιαφέρει πολλές από εσάς.

Δεν είμαι ούτε διατροφολόγος ή δερματολόγος, ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι ένα υγιές σώμα απεικονίζει υγιές μυαλό και ψυχή. Όταν προσέχω το σώμα μου σημαίνει ότι αγαπώ τον εαυτό μου, τον φροντίζω και βοηθώ την αυτοκετίμησή μου.

Μάζεψα ό,τι έχω μάθει από τους ειδικούς και μοιράζομαι μαζί σας, «τα μυστικά» μου: ό,τι κάνω πριν βγω στην παραλία για να βοηθήσω την εικόνα του σώματος, του δέρματος και των μαλλιών μου…

13 tips πριν βγεις στην παραλία

Τρώω τροφές που καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών
Ενίσχυσε την διατροφή σου με τροφές όπως το αγγούρι, τον μαιντανό, το πλιγούρι βρώμης, το καρπούζι και την ντομάτα. Προσπάθησε το κάθε γεύμα σου να εμπεριέχει κάτι από τα παραπάνω. Θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.

Μην πετάξεις το φαγητό που έμεινε από το μεσημέρι!
Πρόσφατα πληροφορήθηκα πως όταν τρώμε το ίδιο φαγητό μεσημέρι και το ίδιο (αλλά μισή ποσότητα) το βράδυ, ενεργοποιούμε πολύ περισσότερο τον μεταβολισμό μας και αυτό βοηθά στο αδυνάτισμα.

Τα 13 μυστικά μου πριν την παραλία

Αποφεύγω το αλάτι
Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κόβω το αλάτι. Βάζω όσο λιγότερο μπορώ… Το καλοκαίρι λόγω ζέστης, γίνονται πολλές κατακρατήσεις στο σώμα, έτσι, αν συνεχίσεις να τρως όπως έτρωγες τον χειμώνα, θα παρατηρήσεις περίεργα ανεξήγητα πρηξίματα στο σώμα σου.

Το μαγικό ρόφημα
Φτιάχνω ένα τσαι από το οποίο πίνω 2 με 3 ποτήρια την ημέρα. Το τσαι περιέχει μείγμα βοτάνων όπως λουίζα, μάραθο και πράσινο τσαι. Το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει και το πίνω ΣΚΕΤΟ με πολύ πάγο… Είναι αποτοξινωτικό και διουρητικό. Επειδή το πράσινο τσαι μπορεί να σου ρίξει την πίεση, ο μάραθος βοηθά στην τόνωση του οργανισμού σου. Παράλληλα , βοηθά στο γάλα, για όσες θηλάζετε, όπως εγώ… Ωστόσο, μην κάνεις το λάθος και αντικαταστήσεις το νέρο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Τα 13 μυστικά μου πριν την παραλία - εικόνα 2

Δες τη συνταγή που καίει το κοιλιακός λίπος στη σελίδα ii



Απολέπιση πριν την παραλία
Βάλε σε ένα βάζο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ζάχαρη. Πριν βρέξεις το σώμα σου, κάνε με αυτό απολέπιση. στο τέλος μην τριφτείς με σφουγγάρι γιατί δεν θέλεις να αφαιρεθεί όλο το προϊόν από το δέρμα σου. Σου εγγυώμαι ότι θα δεις ένα άλλο δέρμα από εκείνο που είχες πριν!

Τα 13 μυστικά μου πριν την παραλία - εικόνα 3

Κρέμα για θυλακίτιδα
Επειδή το καλοκαίρι το δέρμα γίνεται πιο ξηρό από την θάλασσα αλλά και από το συχνό ξύρισμα, ζήτησε από το φαρμακείο κρέμα για την θυλακίτιδα, η οποία βοηθά πολύ στην όψη του και περιορίζει την τριχοφυΐα.

Γεμίζω το στομάχι μου
Πριν το φαγητό πιες ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή φάε ένα φρούτο. Επίσης, πιες ένα ποτήρι νερό. Με αυτό τον τρόπο να χορτάσεις με πολύ λιγότερη ποσότητα φαγητού.

Βρώμη για κοιλιακό λίπος
Αν οι «λιπαποθήκες» σου είναι στην κοιλιά φάει πολύ βρώμη. Αντικατέστησε το ρύζι και την πατάτα με βρώμη ή ένταξε την στο πρωινό σου. Kάνε κλικ εδώ για τη συνταγή μου για μπισκότα βρώμης:

Τα 13 μυστικά μου πριν την παραλία - εικόνα 4



Μην καθυστερείς τα γεύματά σου!
Η κοιλιά σου πρήζεται εάν αργήσεις πάνω από 3 ώρες να φας. Έτσι φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα φρούτο και ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Συνέχισε με ακόμα περισσότερα μυστικά της Σάντυ Κουτσοσταμάτη στη σελίδα iii


Άσκηση!
Άσκηση δεν σημαίνει μόνο το γυμναστήριο (γιατί γνωρίζω ότι πολλές το βαριέστε) αλλά και το περπάτημα. Φρόντισε να περπατάς μισή με μία ώρα 3 φορές την εβδομάδα. Θα δεις το σώμα σου να αλλάζει χωρίς να έχεις κουραστεί.

Τα 13 μυστικά μου πριν την παραλία - εικόνα 5

Αποφεύγω τις τροφές που έχουν πολύ αλάτι
Οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις είναι τα αλλαντικά, τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς, τις ελιές και τους συσκευασμένους ζωμούς κότας.

Απαλά μαλλιά με… αλάτι
Γενικά έχω αρκετά ξηρά μαλλιά. Έτσι, πριν την παραλία βάζω στα μαλλιά μου μάσκα χωρίς να την ξεβγάλω. Έτσι μόλις μπω στη θάλασσα τα βοηθώ να μην αγριέψουν αλλά να είναι μαλακά. Αν τα μαλλιά σου είναι άτονα και πολύ απαλά, μπορείς να βάλεις λίγο αφρό.

Τα 13 μυστικά μου πριν την παραλία - εικόνα 6

Πολύ νερό αλλά σιγά-σιγά
Το ξέρεις ήδη και σίγουρα το προσπαθείς όμως το πολύ νερό είναι απαραίτητο. Μην πιεις πολύ ποσότητα με τη μία γιατί πολύ απλά θα το αποβάλεις πηγαίνοντας συνέχεις στην τουαλέτα. Έχε το μαζί σου και πίνε ΜΙΚΡΕΣ ΓΟΥΛΙΕΣ με καλαμάκι.

Μου άρεσε που το «ανάλυσέ το» με το σημερινό post έκανε …διακοπές από την ψυχολογία.
Ραντεβού με «τα δικά μας» την επόμενη Πέμπτη…

Να είσαι καλά!
Σ.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα άρθρα του «Ανάλυσέ το» και όχι μόνο, κάνε like στη σελίδα μου στο facebook «Σάντυ Κουτσοσταμάτη»

Blog Ανάλυσέ το: Διάβασε εδώ όλα τα posts από τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη


Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή,αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων τηςιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περίπνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ