Follow us

Love to Cook: Cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά

Στο Love to Cook τελευταία μέρα της χρονιάς ευχόμαστε να έχουμε ένα πανέμορφο και γλυκό 2014 και φτιάχνουμε ένα ιδιαίτερο cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά!

Love to Cook: Cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά


Φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς και εύχομαι όλοι να περάσατε υπέροχα Χριστούγεννα!

Είμαι σίγουρη ότι σας πετυχαίνω σε ετοιμασίες για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ψώνια και δώρα τελευταίας στιγμής ενώ πολλοί από εσάς είστε κλεισμένοι στην κουζίνα και ετοιμάζεστε πυρετωδώς για το γιορτινό τραπέζι!

Love to Cook: Cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά


Σκέφτηκα, λοιπόν, η σημερινή πρόταση γλυκού να είναι ένα εναλλακτικό cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά! Οι λάτρεις του χαλβά σίγουρα θα το λατρέψουν και οι υπόλοιποι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στην πρωτότυπη, αυτή, πρόταση!

Love to Cook: Cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 2


Μπορεί ήδη να έχουμε φάει αρκετούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα (μην κρύβεστε, σίγουρα φάγατε!) αλλά από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι δεν μπορεί να λείπει το γλυκό. Και όταν το γλυκό έχει ως κύριο συστατικό του το Μακεδονικό Χαλβά που περιέχει υψηλή θρεπτική αξία, τότε οι τύψεις μειώνονται στο ελάχιστο!

Συνέχισε στη σελίδα ii




Love to Cook: Cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 3


Και βέβαια, δεν ξεχνάμε ότι ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι (δηλαδή 100% αλεσμένο σησάμι) και αποτελεί τρόφιμο με σημαντικές ιδιότητες, ειδικά για τη βελτίωση της αντιοξειδωτικής προστασίας του οργανισμού.

Love to Cook: Cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 4


Η συνταγή είναι εύκολη, ακόμα και το λιώσιμο της λευκής σοκολάτας δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Χρειάζεται λίγες ώρες ψυγείο και είναι μια πολύ καλή λύση αφού μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και την τελευταία στιγμή!

Συνέχισε στη σελίδα iii

Love to Cook: Cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 5


Υλικά για ένα τσέρκι 20 εκ.

600 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. κρέμα γάλακτος(35%)(κρύα)
150 γρ. λευκή σοκολάτα
350 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς (επιλέξτε την αγαπημένη σας γεύση)



Κόβουμε το Μακεδονικό Χαλβά σε φέτες και τις τοποθετούμε στον πάτο ενός τσερκιού. Γεμίζουμε τα κενά με μικρότερα κομματάκια και πατάμε ελαφρά για να ενοποιηθούν.
Τεμαχίζουμε τη λευκή σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (μπολάκι πάνω σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει σε μέτρια θερμοκρασία), ανακατεύοντας συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα ρίχνοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος μέχρι να απορροφηθεί και το μείγμα να είναι σχετικά σφιχτό.
Ελέγχουμε τη λευκή σοκολάτα ότι είναι χλιαρή προς κρύα και τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δεν θέλουμε να είναι ζεστή η σοκολάτα, γιατί αν πέσει σε κρύο μείγμα θα σφίξει απότομα πριν προλάβει να ομογενοποιηθεί.
Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω στη στρώση Μακεδονικού Xαλβά και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφαιρούμε το τσέρκι προσεχτικά (με ένα μαχαιράκι ή ζεσταίνουμε την επιφάνειά του με το σεσουάρ μαλλιών οπότε βγαίνει πολύ εύκολα χωρίς να χαλάσει το σχήμα) και συνοδεύουμε με κάποια μαρμελάδα, κερασάκια γλασέ ή και τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα.

Love to Cook: Cheesecake με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 6


Σας εύχομαι η νέα χρονιά να σας φέρει υγεία, ευτυχία, χαρά και πολλή γλύκα!!!

Φιλιά!

Αθηνά


Previous:
Δες όλα τα posts του Blog Love to Cook από την Αθηνά Πάνου!

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ