Follow us

H Olivia Wilde μιλάει αποκλειστικά στο Missbloom.gr

Για τη νέα της ταινία, τη συνεργασία της με τον Ryan Reynolds και την εμπειρία που την ενέπνευσε να γράψει το δικό της σενάριο. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

oliviawilde


Την γνωρίσαμε στη μικρή οθόνη από τους ρόλους της στο Ο.C. και στο The Girl Next Door και την αγαπήσαμε στη μεγάλη οθόνη από τους ρόλους της στις ταινίες TRON: Legacy, Cowboys & Aliens, House M.D. και In Time. Οι fashion critics την λατρεύουν γιατί ξέρει πώς να τραβάει τα φώτα επάνω της στο κόκκινο χαλί αλλά και για το γνήσιο μίνιμαλ στιλ της.


O επαναστατικός χαρακτήρας φάνηκε από τον τρόπο που παντρεύτηκε κρυφά για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 19 χρόνων, το 2003, σε ένα εγκαταλελειμμένο, σχολικό λεωφορείο με το σκηνοθέτη Tao Ruspoli, με τον οποίο όπως χώρισε λίγα χρόνια αργότερα. Το πραγματικό της όνομα είναι Olivia Jane Cockburn αλλά αποφάσισε να το αλλάξει σε Wilde, θέλοντας να τιμήσει τον Ιρλανδό συγγραφέα Oscar Wilde. H ίδια άλλωσε έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικάνικη και ιρλανδική. Εκτός από την καλλιτεχνική πλευρά του χαρακτήρα της έχει αναπτυγμένη πολύ έντονα και την πολιτική, όπως φαίνεται από τη δράση της και τη συμμετοχή της το 2008 στην καμπάνια υπέρ του Barack Obama!

Στη νέα ταινία του David Dobkin “The Change-up” υποδύεται την Sabrina και μας μιλάει αποκλειστικά για τις προκλήσεις του ρόλου της αλλά και πώς την ενέπνευσε να γράψει το δικό της σενάριο.

H Olivia Wilde μιλάει αποκλειστικά στο Missbloom.gr

Τι σου άρεσε περισσότερο από την ταινία “The Change-up”;

Τέτοιου είδους ταινίες δεν είναι εύκολο να γυριστούν. Μου άρεσε αυτή η πρόκληση.

Πώς βλέπεις τον χαρακτήρα σου; Τη Sabrina;

Η Sabrina είναι πολυδιάστατη. Είναι επαγγελματίας και πολύ έξυπνη, αλλά ταυτόχρονα είναι λίγο άγρια γυναίκα, πίνει ουίσκι και είναι σεξουαλικά απελευθερωμένη.

Τι σου άρεσε σε αυτήν;

Μου αρέσει γιατί δεν είναι σαν τους χαρακτήρες που υποδύομαι συνήθως στις κωμωδίες. Αυτή η ταινία δεν είναι σαν τις άλλες που οι γυναίκες είναι απλά διακοσμητικές. Η Leslie Mann κι εγώ θέλαμε να κάνουμε τους γυναικείους χαρακτήρες μας το ίδιο αστείους με τους αντρικούς χαρακτήρες και ίσως λίγο πιο δυνατούς από αυτούς.

Τι κοινό θα έλεγες ότι έχεις με τη Sabrina;

Νομίζω ότι η Sabrina αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη γυναίκα κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι είμαι μια σύγχρονη, μοντέρνα γυναίκα. Αυτό που ψάχνουν οι γυναίκες σήμερα είναι μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματία, την σεξουαλικά απελευθερωμένη, τη γυναίκα με αυτοπεποίθηση και τη γυναίκα που ξέρει να περνάει καλά και να διασκεδάζει. Νομίζω ότι δημιουργήσαμε έναν τέτοιο χαρακτήρα.

H Olivia Wilde μιλάει αποκλειστικά στο Missbloom.gr - εικόνα 2
Στο χριστουγεννιάτικο πάρτυ της Swarovski

Είναι σπάνιο να βρεις έναν τέτοιο “πλούσιο” χαρακτήρα στις κωμωδίες σήμερα;

Πολύ συχνά σε τέτοιες ταινίες οι γυναικείοι χαρακτήρες είναι μονοδιάστατοι. Είναι είτε η sexy γυναίκα ή η έξυπνη γυναίκα. Δε θεωρώ ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι έτσι. Η πιο αντιπροσωπευτική απεικόνιση είναι να δείξεις μια γυναίκα που είναι και sexy και έξυπνη. Η Sabrina, επίσης, είναι και ευαίσθητη, που είναι πολύ ενδιαφέρον αν αναλογιστείς την παραπάνω περιγραφή του χαρακτήρα της. Βλέπουμε αυτή την ευαισθησία της και μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα γι' αυτήν καθώς ερωτεύεται τον Mitch, που στην πραγματικότητα είναι ο Dave, εξαιτίας της αλλαγής που έχουν κάνει. Τότε βλέπουμε την πιο ευαίσθητη πλευρά της.

Η Sabrina είναι επίσης πολύ αστεία.
..
Αυτό το οφείλω στον Jason Bateman και ειδικά στον Ryan Reynolds. Αυτοί ήθελαν ο χαρακτήρας μου να είναι αστείος και να είναι ο πιο έξυπνος από τους τρεις. Και τους ευχαριστώ πολύ που έδωσαν αξία στον χαρακτήρα της Sabrina.

Τι προετοιμασία έκανες για το ρόλο;

Με βοήθησε πολύ ο σκηνοθέτης, David Dobkin, αλλά και όλη η υπόλοιπη ομάδα να αναλύσω τον χαρακτήρα και να τον καταλάβω. Περάσαμε πολύ καιρό όλοι μαζί μελετώντας το σενάριο.

Πώς σου φάνηκε η συνεργασία με τον Ryan Reynolds και τον Jason Bateman;

Είναι και οι δύο φανταστικοί στη δουλειά τους. Νομίζω ότι ξεχωρίζουν γιατί και οι δύο είναι πολύ έξυπνοι και έχουν μεγάλη ιστορία και πείρα στο χώρο. Έχουν μεγάλη καριέρα. Είναι και οι δύο πολύ αστείοι. Ο συνδυασμός τους στην ταινία είναι υπέροχος, ταιριάζουν πολύ.

H Olivia Wilde μιλάει αποκλειστικά στο Missbloom.gr - εικόνα 3
Στο πάρτι του Vanity Fair με φόρεμα Gucci

Τι θα έλεγες συγκεκριμένα για τον Ryan Reynolds;
Αυτό που μου αρέσει στον Ryan είναι ότι είναι απίστευτα ωραίος άντρας αλλά ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει τον κλασικό άντρα. Κάθε άντρας μπορεί να ταυτιστεί μαζί του. Έχει απίστευτο χιούμορ, σαρκαστικό θα έλεγα, το ίδιο και ο Jason.

Και ο Jason Bateman, πώς είναι στα γυρίσματα;
Ο Jason είναι πολύ εκφραστικός. Με ένα κούνημα του φρυδιού του μπορεί να σου πει κάτι που οι άλλοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν ολόκληρο το σώμα τους για να στο πουν. Είναι επίσης πολύ ειλικρινής, αυθεντικός. Λέει φοβερά ανέκδοτα, ποτέ δεν ξέρεις πού το πάει. Μπορεί να παίξει πάρα πολλούς ρόλους. Μου αρέσει πάρα πολύ που στην ταινία παίζει τον αποτυχημένο και τον υπερβολικά χαλαρό τύπο. Είναι πολύ ευέλικτος, φαίνεται αυτό στην ταινία.

Πώς ήταν η συνεργασία ανάμεσα στον Jason και τον Ryan;

Δούλεψαν πολύ καλά μαζί, πολύ δεμένα, και το πήραν στα σοβαρά. Είναι και οι δύο συνεργάσιμοι και γενναιόδωροι. Νομίζω ότι θα έπρεπε να συνεργαστούν ξανά. Είναι πολύ καλή ομάδα.

H Olivia Wilde μιλάει αποκλειστικά στο Missbloom.gr - εικόνα 4
Με χαλαρό, καλιφορνέζικο στιλ φορώντας Ella Moss Ringo μάξι φόρεμα, παπούτσια All Stars και τσάντα Gucci 1970 Nubuck.

Λέγεται ότι η κωμωδία είναι από τα πιο δύσκολα είδη στον κινηματογράφο. Τι πιστεύεις εσύ;

Αυτό είναι γιατί το ρίσκο είναι πολύ υψηλό και κάθε σκηνή πρέπει να παίρνεται στα σοβαρά. Όλοι οι ηθοποιοί πρέπει να επενδύσουν συναισθηματικά στην ταινία.

Τι είδους κωμωδίες απολαμβάνεις συνήθως;

Μου αρέσουν οι σχετικά ακατάλληλες κωμωδίες γιατί μου αρέσει να σοκάρομαι. Πιο παλιά δεν γίνονταν ταινίες σαν το “The Change-Up”. Πρόσφατα άρχισαν να φτιάχνονται ταινίες με ακατάλληλο περιεχόμενο, λίγο πρόστυχες, που να ξεπερνούν τα όρια, λόγω του ότι πλέον όλοι μπορούν να το βρουν αυτό στο Internet δωρεάν.

Κατά την άποψή σου, τι είναι αυτό που κάνει το “The Change-Up” τόσο αστείο και ξεχωριστό;

Αυτή η ταινία δεν είναι αστεία επειδή είναι τολμηρή. Είναι αστεία επειδή είναι πολύ καλά γυρισμένη. Έχει πολύ καλό σενάριο και το περιεχόμενό της είναι πολύ εξεζητημένο. Η αλλαγή σωμάτων μας δίνει την αφορμή να γυρίσουμε μια κωμωδία τολμηρή και πρόστυχη αλλά και έξυπνη παράλληλα. Είναι μια ταινία για ενηλίκους η οποία πραγματεύεται αληθινές καταστάσεις των ενηλίκων. Αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο και θεωρώ ότι ο κόσμος θα το εκτιμήσει. Από τη μία θα μπορέσουν να ταυτιστούν και από την άλλη να δραπετεύσουν από την καθημερινότητα, να διασκεδάσουν.

H Olivia Wilde μιλάει αποκλειστικά στο Missbloom.gr - εικόνα 5
Στην πρεμιέρα της ταινίας Cowboys & Aliens

Τι σε παρακινεί στην ηθοποιία;

Αυτό που με παρακινεί είναι η επιθυμία να βιώνω νέα πράγματα. Γι' αυτό το λόγο διαλέγω τόσο διαφορετικούς ρόλους. Δεν δέχομαι έναν ρόλο ο οποίος είναι ίδιος με τον προηγούμενο που έπαιξα. Θέλω αυτό που κάνω να με ικανοποιεί καλλιτεχνικά, να περνάω το χρόνο μου κάνοντας κάτι που μου αρέσει. Σίγουρα θα βαρεθείς αν συμφωνήσεις να παίξεις σε μια ταινία που δεν σε ενδιαφέρει και για την οποία πρέπει να σηκώνεσαι κάθε μέρα στις 4 το πρωί. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η χαρά της δημιουργίας, το να είσαι περήφανος γι' αυτό που έχεις δώσει.

Αυτοσχεδίασες στα γυρίσματα;

Ναι, αυτοσχεδιάζαμε αρκετά και ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα. Με τους συνεργάτες μου το μόνο που χρειαζόταν ήταν απλά να μιλάω, να αντιδρώ. Με παρότρυναν να μην φοβάμαι στον αυτοσχεδιασμό. Με τον Ryan είχαμε κάποιες πολύ καλές στιγμές, μας παρέσερνε η σκηνή ενώ οι κάμερες έγραφαν και μετά βλέπαμε τι είχαμε φτιάξει. Λατρεύω τη διαδικασία του γυρίσματος. Βασικά, όταν ξεκίνησα σαν ηθοποιός ήθελα να κάνω κωμωδίες και γι' αυτό έχω μελετήσει πολύ τον αυτοσχεδιασμό.

Πώς είναι ο David Dobkin σαν σκηνοθέτης;

Ο David είναι πολύ ανοιχτόμυαλος σαν σκηνοθέτης. Ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να γυριστεί μια καλή σκηνή και τι δουλειά χρειάζεται για να τα καταφέρει. Είναι επίσης πολύ ανοιχτός στις ιδέες των ηθοποιών, κάτι που εγώ εκτίμησα πολύ. Έλεγε «αν έχεις κάτι στο μυαλό σου και θες να το δοκιμάσεις, κάν’ το». Γι’ αυτό πιστεύω ότι η ταινία αυτή είναι δημιούργημα όλων μας. Ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας. Ο Ryan και ο Jason ειδικά έδωσαν τόσα πολλά στο The Change-Up. Νιώθω πολύ τυχερή που κατάφερα να συνεργαστώ μαζί τους. Υπάρχει επίσης ένα κομμάτι στην ταινία που ήταν δική μου ιδέα. Και είμαι πολύ περήφανη που μπήκε τελικά. Δεν μπορούσα να το πιστέψω.


Στην πρεμιέρα της ταινίας The Iron Lady με φόρεμα Dolce & Gabbana

Τι ήταν ακριβώς;

Ήταν η ιδέα του τατουάζ. Προσπαθούσαμε να σκεφτούμε κάτι αστείο που ο Dave (στο σώμα του Mitch) θα μπορούσε να κάνει κατά τη διάρκεια του ραντεβού μας για να βγάλουμε τον χαρακτήρα του από την ήσυχη ζωή του. Είχαμε πολλές περίεργες ιδέες μέχρι που εγώ πρότεινα να είναι κάτι μόνιμο, όπως ένα τατουάζ. Και τότε ο Ryan, ο David και ο Jason, πρότειναν να κάνουμε τατουάζ το πρόσωπο του Jason. Ήταν φοβερό! Όταν το ανέφερα στο meeting δεν ήξερα αν θα ήταν καλή ή κακή ιδέα αλλά τελικά άρεσε σε όλους. Μετά από αυτό ένιωθα ακόμα πιο άνετα να λέω τις ιδέες μου. Και μου τόνωσε πολύ την αυτοπεποίθηση, με βοήθησε να ξεκινήσω να γράφω το δικό μου σενάριο λίγο αργότερα. Και τώρα πρόκειται να σκηνοθετήσω μια κωμωδία που έγραψα. Νομίζω ότι η προετοιμασία για το The Change-Up με βοήθησε πολύ και μου έδωσε τα εργαλεία για τι δική μου κωμωδία.

Πώς βλέπεις την καριέρα σου στο μέλλον;

Θέλω πολύ να επεκτείνω το ρεπερτόριό μου σε σχέση με το είδος των ταινιών που παίζω. Θα μου άρεσε επίσης να δουλέψω λίγο ως παραγωγός, σκηνοθέτης, να κάνω λίγο θέατρο αλλά και να ξαναπαίξω σε μια κωμωδία όπως το The Change-Up γιατί πραγματικά απόλαυσα τη διαδικασία. Πέρασα πολύ ωραία κι ελπίζω να ξανακάνω κάτι αντίστοιχο κάποια στιγμή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ