Follow us

Αποκλειστική συνέντευξη: Η Emma Stone στο Missbloom.gr

Mας μιλά για το ρόλο της στο The Help, τα παιδικά της χρόνια και τα 8 εκατομμύρια όχι που έχει δεχτεί. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

emmastone


Η πρωταγωνίστρια του The Help μας μιλάει για το ρόλο της ως Skeeter, ταπαιδικά της χρόνια και τα 8 εκατομμύρια όχι που έχει δεχτεί.


Οι σκηνοθέτες της μεγάλης οθόνης τη λάτρεψαν για την ευκολία της να μεταμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ρόλου! Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην κωμωδία Superbad σε ηλικία 19 ετών κι έκτοτε έχει άλλαξει αναρίθμητες φορές το χρώμα των μαλλιών της από ξανθό (το φυσικό της) σε κόκκινο για να παίξει σε πολύ σημαντικές παραγωγές. Φέτος συμμετέχει στο κάστ της νέας ταινίας The Amazing Spider-Man. Η παρουσία της στα φετικά Όσκαρ στο πλευρό του Ben Stiller ήταν αναμφίβολα η πιο δροσερή της βραδιάς αποδεικνύοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να τσαλακώσει την εικόνα της.

Η Emma όμως έχει κερδίσει και τις καρδιές των fashion critics με τον τρόπο που μπορεί να υποστηρίξει τις τουαλέτες των μεγαλύτερων οίκων όπως Alexander McQueen και Lanvin στα κόκκινα χαλιά των Oscar ή των Golden Globes.

Πώς θα περιέγραφες τον χαρακτήρα της Skeeter στo The Help;
Η Skeeter είναι ένα 23χρονο κορίτσι η οποία αποφοιτεί από το κολέγιο με ένα πτυχίο δημοσιογραφίας. Όταν επιστρέφει στο σπίτι της, ανακαλύπτει ότι η νταντά που τη μεγάλωσε επί 23 χρόνια και υπηρέτρια του σπιτιού έχει εγκαταλείψει την οικογένεια ενώ κανείς δεν είναι διατεθειμένος να της εξηγήσει γιατί. Έτσι, αποφασίζει να μάθει πως είναι για μια γυναίκα που έχει γίνει μέλος της οικογένειας, να απολύεται μετά από τόσα χρόνια προσφοράς. Αποφασίζει, λοιπόν, να προσεγγίσει την Aibileen (Viola Davis) σχετικά με τη συγγραφή ενός βιβλίου και όταν η Aibileen συμφωνεί να της μιλήσει ξεκινούν όλα.

Τι ρόλο παίζει στη ζωή σου η φιλία;

Πάντα πίστευα ότι η αληθινή φιλία είναι μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις που μπορείς να έχεις στη ζωή σου, χωρίς αναγκαστικά να είσαι φίλος με κάποιον. Τα αδέλφια σου είναι οικογένεια, αλλά δεν είναι απαραίτητα φίλοι. Η φιλία είναι ο πυρήνας της σχέσης - είτε πρόκειται για μια σχέση αγάπης, μια οικογενειακή σχέση ή απλά μια φιλία. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να έχουμε ως άνθρωποι.

Έχεις σημαντικές φιλίες στη ζωή σου;
Απολύτως. Έχω εξαιρετικά σημαντικές φιλίες. Υπάρχουν παιδικοί φίλοι που είναι ακόμα πολύ σημαντικοί στη ζωή μου και ανθρώποι που δεν βλέπω τόσο συχνά, αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικοί στη ζωή μου. Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός συνεργάζεσαι με ανθρώπους ή συναντάς ανθρώπους που γίνονται σύμβουλοι ή αληθινοί φίλοι ή εραστές και εξελίσσονται σε ένα κλειδί για την ύπαρξή σου - όπως λένε, κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί.

Αποκλειστική συνέντευξη: Η Emma Stone στο Missbloom.gr

Ας μιλήσουμε για το χρονικό διάστημα στο οποίο εξελίσσεται η ταινία The Help. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν. Γνώριζες λεπτομέρειες για αυτή τη χρονική περίοδο;

Την ήξερα αυτή την περίοδο, αλλά προφανώς δεν την έχω ζήσει, συνεπώς μέσα από αυτή την ταινία έμαθα πολλά περισσότερα γι' αυτή. Η Viola Davis μιλά γι' αυτή και νομίζω ότι έχει δίκιο λέγοντας ότι πρόκειται για τα βρώμικα τμήματα της ιστορίας μας για τα οποία δεν θέλουμε να μιλήσουμε και τα έχουμε “σκουπίσει κάτω από το χαλί”. Έτσι, μεγαλώνοντας στην Αριζόνα σε ένα πολύ συντηρητικό κράτος, όπου υπάρχει μεγάλη μετανάστευση είχα ακούσει για αυτό το χρονικό διάστημα. Έμαθα για τα καλά σημεία, τα καλά πράγματα, τις μεγάλες στιγμές, αλλά δεν είχα ακούσει για την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων που κάνει τεράστια διαφορά στον κόσμο. Συνεπώς η συμμετοχή μου στην ταινία αυτή ήταν μια απίστευτη εμπειρία μάθησης.

Πώς ερεύνησες την περίοδο; Χρησιμοποίησες βιβλία, ντοκιμαντέρ;
Ναι, η Tate μας έδωσε μια απίστευτη σειρά από ντοκιμαντέρ για το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων κατά την περίοδο αυτή. Και ήταν πραγματικά κατατοπιστική, είναι συγκλονιστικό να ακούς τις ιστορίες της βίας και της ανισότητας που δεν έχουν κανέναν καλό λόγο - εκτός από το μίσος και την άγνοια. Ήταν συναρπαστικό και τρομακτικό. Επιπλέον διάβασα βιβλία για τους νόμους του Jim Crow, νόμοι που όριζαν το φυλετικό διαχωρισμό σε δημόσιους χώρους. Ο Jim Crow ήταν ένας άνθρωπος που έκανε αυτούς τους νόμους στο Μισισιπή ορίζοντας ότι όλοι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ξεχωριστά μπάνια, ξεχωριστές αίθουσες, βρύσες και τραπέζια για φαγητό.

Τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά στην καριέρα σου. Με ποιο τρόπο άλλαξε η ταινία The Help τη ζωή σου;

Απόλυτα! Άλλαξε τη ζωή μου όχι μόνο με την έννοια του ότι έμαθα τόσα πολλά αλλά ήταν μια πολύτιμη εμπειρία και σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία να βρίσκεσαι στο Νότο και να χρειάζεται να μάθεις μια νέα προφορά, στη δεκαετία του εξήντα, πράγματα που δεν είχα βιώσει ποτέ πριν, αλλά με έκαναν πιο "πλούσια" ως ηθοποιό.

Αποκλειστική συνέντευξη: Η Emma Stone στο Missbloom.gr - εικόνα 2
Από τις πρόσφατες εμφανίσεις της Emma Stone στο κόκκινο χαλί

Απέκτησες φίλους στα γυρίσματα του The Help;

Ναι, έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι και ξέρω ότι θα είμαστε έτσι για μια ζωή. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Όλοι τα πηγαίνουν πολύ καλά, ευτυχώς, γιατί όλοι έπρεπε να περνάμε πολύ χρόνο με τους άλλους. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερα διασκεδαστική!

Η σχέση σου με την υποκριτική ξεκίνησε όταν ήσουν μικρή στην Αριζόνα;

Ναι, μεγάλωσα στο Φοίνιξ της Αριζόνα και ήταν ένα ωραίο μέρος για να μεγαλώσεις. Υπήρχε ένα μεγάλο θέατρο για νέους εκεί όπου ξεκίνησα να κάνω μαθήματα αυτοσχεδιασμού σε πολύ νεαρή ηλικία. Ήμουν μόλις 11 όταν ξεκίνησα.

Γνώριζες από εκείνο το σημείο ότι η υποκριτική ήταν αυτό με το οποίο ήθελες να ασχοληθείς;

Νομίζω ότι το ήξερα από την ηλικία των 7, όταν ήμουν στην πρώτη τάξη του σχολείου.

Αποκλειστική συνέντευξη: Η Emma Stone στο Missbloom.gr - εικόνα 3

Οι γονείς σου σε ενθάρρυναν ή σε αποθάρρυναν;

Οι γονείς μου δεν το είχαν πάρει σοβαρά σε πρώτη φάση, νομίζω, επειδή ήμουν τόσο μικρή. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγαμε στο θέατρο και τους ικέτευα «σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ επιτρέψτε μου να το κάνω...» και η μαμά μου δεν ήθελε πραγματικά να πάω, επειδή ήταν σε μια επικίνδυνη περιοχή της πόλης. Αλλά τελικά με πήγε και μου είπε «πρέπει να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεσαι». Τότε γίνονταν ακροάσεις για το έργο Wind in the Willows στο θέατρο και μου έδωσαν το ρόλο της Otter. Από εκείνη τη στιγμή η μαμά και ο μπαμπάς μου ήταν απίστευτα υποστηρικτικοί.

Τι νομίζεις ότι μπορούν οι άνθρωποι να μάθουν από το “The Help”;

Υπάρχουν πολλά μηνύματα για τη φιλία. Οι φίλοι σου έχουν το δικό τους ταξίδι και ίσως το δικό σου είναι διαφορετικό. Η Skeeter είναι πολύ διαφορετική από τους φίλους της, και έτσι ακολουθεί τη δική της πορεία. Νομίζω ότι είναι ένα καλό μήνυμα για τα νεαρά κορίτσια. Επειδή η γνώμη μου είναι διαφορετική, δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. Απαιτεί θάρρος για να κάνεις αυτό που είναι σωστό κόντρα στο κοινωνικό κατεστημένο.

Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας αναφέρεται στο φαγητό. Τι δοκίμασες στα γυρίσματα για πρώτη φορά;

Τα πάντα: πράσινη τηγανιτή ντομάτα, κέικ με γατόψαρο, μαυρομάτικα φασόλια, τηγανητό κοτόπουλο, πίτα βατόμουρου και πουτίγκα ψωμιού.

Αποκλειστική συνέντευξη: Η Emma Stone στο Missbloom.gr - εικόνα 4
Η Emma Stone σε σκηνές και στα γυρίσματα της ταινίας Τhe Help

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Λατρεύω τα γλυκά, προτιμώ περισσότερο τα κέικ από τις πίτες, αλλά αγαπώ και τα δύο. Λατρεύω την πουτίγκα και τις κρέμες. Το αγαπημένο μου γλυκό είναι το Tres Leches. Δεν είναι πραγματικά παραδοσιακό γλυκό για την οικογένειά μου, αλλά είναι το πιο αγαπημένο μου.

Τι θα συμβούλευες μια κοπέλα που θέλει να γίνει ηθοποιός;

Επιμονή. Και αυτό δεν αναφέρεται μόνο σε ανθρώπους που θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές, αλλά σε όλους. Αν ξέρεις τι θέλεις να γίνεις, δεν πρέπει ποτέ να τα παρατήσεις. Θα δεχτείς πολλή απόρριψη. Τουλάχιστον έτσι ήταν για εμένα και χρειάστηκαν 8 εκατομμύρια όχι για να πάρω τελικά ένα ναι. Αλλά μόλις πάρεις ένα Ναι, η ζωή σου αλλάζει.

Υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα;

Όχι, όλα είναι υποκριτική. Ίδια προετοιμασία! Ίδια διαδικασία!

Πώς χειρίζεσαι τις αλλαγές στη ζωή σου;

Φοβάμαι πραγματικά την αλλαγή, αλλά έχω εθιστεί σε αυτό, οπότε είναι ένας περίεργος συνδυασμός. Δεν θέλω να είναι στάσιμη - δεν θέλω να ζω μέσα σε μία φυσαλίδα! Και γι 'αυτό πραγματικά απεχθάνομαι και αγαπώ τις αλλαγές στη ζωή μου!

Αποκλειστική συνέντευξη: Η Emma Stone στο Missbloom.gr - εικόνα 5
Η ΤΑΙΝΙΑ ‘ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ’ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ DVD & Blu-ray από τη Sony Pictures Home Entertaiment Hellas

Διάβασε επίσης:

Το μυστικό ομορφιάς της Emma Stone κοστίζει μόλις 2 ευρώ

Οscar Beauty: Emma Stone, Gwyneth Paltrow, Penelope Cruz - 3 top looks και πώς να τα πετύχεις σε μαλλιά και μακιγιάζ!
Oscars 2012: Tα highlights σε βίντεο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ