Follow us

Tι σημαίνει upcycling;

Μην το ανακυκλώνεις, αναβάθμισέ το! Η νέα τάση στο design.

UPCYCLING


Οι designers έχουν αναγάγει σε επιστήμη την ανακύκλωση-αναβάθμιση, μετασχηματίζοντας τα «ταπεινά» υλικά από το παρελθόν σε πολυτελείς δημιουργίες.

Οι ρίζες της νέας τάσης που θέλει το υψηλό design να αξιοποιεί τα υλικά που επρόκειτο να πεταχτούν ξεκινά πολύ πριν από το «green boom» των ημερών.

Το 1991, ο Tejo Remy των Droog Design δημιούργησε από ένα τυχαίο συνονθύλευμα συρταριών το κλασικό πλέον «Chest of Drawers», που χαιρετίστηκε ως πρότυπο κονσεπτικού design από το MoMA. Την ίδια φιλοσοφία ακολούθησε και η καρέκλα «Rag» φτιαγμένη από παλιά υφάσματα.

Στο χώρο της μόδας, από τις πρώτες κιόλας συλλογές του, ο Martin Margiela έδειξε ότι αντικείμενα όπως παρωχημένες αγκράφες και τσάντες μπορούν να ενσωματωθούν σε νέα κομμάτια. Σήμερα, ο οίκος ασχολείται και με το interior design και κυκλοφορεί τη σειρά αντικειμένων «Line 13 White Objects», στην οποία πρωταγωνιστούν χρησιμοποιημένα μπουκάλια, ενώ στο κατάστημά του στο Παρίσι βρίσκουν θέση και τα λάστιχα αυτοκινήτων.


Photo Courtesy of Deconow.gr: "Classic Cabinet in Scrapwood" από τον πρωτοπόρο Piet Hein Eek και δημιουργία της Escama από αλουμινένια καπάκια και βραζιλιάνικα κεντήματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ