Follow us

25 μυστικά και τρικ ομορφιάς για να φαίνεσαι νεότερη!

Η Beauty Editor του Harper's Bazaar ανοίγει το Beauty Book της και αποκαλύπτει τα δικά της καλύτερα tips για να κρύβεις χρόνια εύκολα!

25 μυστικά και τρικ ομορφιάς για να φαίνεσαι νεότερη!

Η Beauty Editor του Harper's Bazaar ανοίγει το Beauty Book της και αποκαλύπτει τα δικά της καλύτερα tips για να κρύβεις χρόνια εύκολα!

Αντίθετα από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, το να δείχνει μία γυναίκα νεότερη από την πραγματική της ηλικία, δεν είναι πάντα θέμα γονιδίων ή αποτέλεσμα ενός επιτυχημένου face-lift. Η διατροφή, η σωματική άσκηση μιας γυναίκας, το μακιγιάζ, όλα μπορούν να παίξουν το ρόλο τους.

Ανησυχούμε για την παραμικρή νέα ρυτίδα, για τις λευκές τρίχες που αρχίζουν να πυκνώνουν, για τους μαύρους κύκλους που εμφανίζονται συχνότερα από ότι παλιότερα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μικρές, συχνά αδιόρατες ατέλειες που συνδέονται με το πέρασμα του χρόνου και αγνοούμε πως η νεανική εμφάνιση έχει άμεση σχέση με την ευθυτενή στάση του σώματος, το λαμπερό, υγιές χαμόγελο, την ευελιξία των κινήσεων, την ανάλαφρη σιλουέτα, το μακιγιάζ που χαρίζει ζωντάνια και φρέσκια όψη στο πρόσωπο, το χτένισμα που δεν "βαραίνει" τα χαρακτηριστικά του προσώπου...

Εστίασε στα "βασικά" σημεία που συνδέονται με το ..."ξεγέλασμα" του χρόνου και θα διαπιστώσεις τη διαφορά.

Η φροντίδα του προσώπου


25 μυστικά και τρικ ομορφιάς για να φαίνεσαι νεότερη!

Ποτέ δεν είναι αργά για μία νέα αρχή στη καλή φροντίδα και προστασία του προσώπου. Αυτό σημαίνει πως πέρα από την καθημερινή βασική φροντίδα του δεν θα πρέπει να αμελείς την προστασία του από την υπεριώδη ακτινοβολία, όλο το χρόνο. Το χειμώνα με κρέμες ημέρας, bbcreams και μεϊκάπ που περιέχουν αντηλιακά φίλτρα, την άνοιξη, το καλοκαίρι και τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια με αντηλιακά προϊόντα υψηλής προστασίας. Η σημαντικότερη αιτία γήρανσης του προσώπου εκτός από την αναπόφευκτη χρονογήρανση, είναι η φωτογήρανση για την οποία ευθύνεται η έκθεσή μας στον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Τώρα αν θέλεις να αντιμετωπίσεις με μη-επεμβατικές μεθόδους τις ατέλειες που κάνουν το πρόσωπο να αποκαλύπτει την πραγματική του ηλικία, τι μπορείς να κάνεις;

1. Τονώνεις τις φυσικές λειτουργίες της επιδερμίδας με καλλυντικά που περιέχουν βιταμίνες Α, Ε και C, κάνουν μηχανική ή χημική απολέπιση.

2. Μία πολύ καλή μέθοδος για τη συντήρηση της επιδερμίδας είναι οι τακτικές θεραπείες ανανέωσης προσώπου με μη-επεμβατικό λέιζερ. Ολοκληρώνονται σε λίγα λεπτά και έχουν διπλή δράση: διεγείρουν τους ινοβλάστες οι οποίοι με τη σειρά τους παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, επιτυγχάνοντας τη μείωση και τη λείανση των ρυτίδων. Παράλληλα απομακρύνουν την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, εξαφανίζοντας τα νεκρά κύτταρα, αλλά και άλλες βαθύτερες αλλοιώσεις.

3. Αντιμετώπισε τις ρυτίδες με τη βοήθεια του botox και των ενέσιμων εμφυτευμάτων.
«Μουδιάζοντας» τους μυς που προκαλούν τις συσπάσεις οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν τις ρυτίδες έκφρασης, το botox καταφέρνει να χαλαρώσει τους εν λόγω μυς και μετά από λίγες ημέρες οι ρυτίδες απαλύνονται και εμποδίζεται ο σχηματισμός νέων. Όσον αφορά τα ενέσιμα εμφυτεύματα (υαλουρονικού οξέος, πολυγαλακτικού κλπ), μπορούν να εφαρμοστούν είτε σε συνδυασμό με το botox «γεμίζοντας» τις γραμμές και τις ρυτίδες όπου χρειάζεται.

4. Διόρθωσε τις ατέλειες που εμφανίζονται με την πάροδο των χρόνων όπως είναι οι καφέ κηλίδες που εμφανίζονται σε μεγαλύτερη ηλικία, τα αιμαγγειώματα ή οι ελιές.

Πώς θα κρύψεις χρόνια με το μακιγιάζ; Δες στη σελίδα ii
To μακιγιάζ

Η επιλογή των χρωμάτων αλλά και των χαρακτηριστικών που πρόκειται να τονιστούν, συμβάλλουν σημαντικά στο πόσο φρέσκο και νεανικό μπορεί να αναδειχτεί το πρόσωπο μίας γυναίκας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει η κάθε γυναίκα τις αποχρώσεις που της ταιριάζουν καλύτερα, ποια χαρακτηριστικά του προσώπου της αξίζει να τονίσει και αντίστοιχα να αγνοήσει.

Μία έμπειρη αισθητικός μπορεί να σου υποδείξει τη γκάμα των χρωμάτων που σου ταιριάζουν και να σου δείξει τον τρόπο που μπορείς να μακιγιάρεσαι ώστε να δείχνεις ακόμα πιο όμορφη. Επίσης:

25 μυστικά και τρικ ομορφιάς για να φαίνεσαι νεότερη! - εικόνα 2

5. Aνακαλύψτε το μέικαπ που σου ταιριάζει: ελαφρύ, στην ίδια απόχρωση με την επιδερμίδα, να μην μαζεύεται στις πτυχές των γραμμών και των ρυτίδων, εφόσον υπάρχουν.

6. Φρόντισε τα φρύδια σου. Να είναι καλοσχηματισμένα, όχι πολύ λεπτά, να έχουν ανάλογη απόχρωση με αυτή των μαλλιών. Τα φρύδια είναι η κορνίζα κάθε προσώπου.

7. Επίλεγε πάντα τις πιο διάφανες αποχρώσεις για το μακιγιάζ

8. Προτίμησε ένα φυσικό μακιγιάζ
στο πρόσωπο, εκτός από το στοιχείο που θέλεις να τονίσει;: τα μάτια ή τα χείλη.

9. Χρησιμοποίησε με …φειδώ το κονσίλερ και τα περιγράμματα στα μάτια ή τα χείλη.

10. Χρησιμοποίησε ρουζ σε φυσικές αποχρώσεις όπως είναι το ροζ ή το ροδακινί και κραγιόν με σατινέ ή γυαλιστερή διάφανη σύνθεση σε κοραλί, ροζ και γενικά ζωντανές αποχρώσεις..

11. Να θυμάσαι πάντα πως όσο πιο λεία, απαλή και ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σου
τόσο πιο όμορφη θα δείχνει με το μακιγιάζ.

Παίξε με το σώμα! Tα μυστικά στη σελίδα iii

Το σώμα

Ένα ανάλαφρο, ευέλικτο σώμα, με καλή στάση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση στο να δείχνει κάποιος νέος. Κι αυτό δεν σημαίνει πως μία γυναίκα θα πρέπει να διαθέτει διαστάσεις μοντέλου για να ξεγελάσει τους γύρω της σχετικά με την ηλικία της. Όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να απέχει περισσότερο από πέντε κιλά από το ιδανικό της βάρος, κάτι που αναπόφευκτα θα της στερήσει τη χάρη, την ευκινησία και την ευκολία να στέκεται σωστά, στοιχεία βασικά για μία νεανική σιλουέτα. Τι μπορείς να κάνεις;

25 μυστικά και τρικ ομορφιάς για να φαίνεσαι νεότερη! - εικόνα 3

12. Πρόσεχε το βάρος σου, προσπαθώντας να τρως όσο γίνεται πιο σωστά και υγιεινά. Αν δεν είσαι κοντά στο ιδανικό σου βάρος, επιδίωξε έστω και μακροπρόθεσμα να το αποκτήσεις, ακολουθώντας μία δίαιτα με αργή -και ασφαλή- απώλεια κιλών. Αν είσαι ήδη, ζυγίσου καθημερινά ώστε να αντιμετωπίσεις το ελάχιστο πλεονάζον βάρος με την μικρή προσπάθεια που θα χρειαστεί.

13. Ένταξε την άσκηση στο καθημερινό σου πρόγραμμα σαν ευχάριστη ενασχόληση και όχι σαν καταναγκαστικό έργο. Τα σπορ, αλλά και το γρήγορο περπάτημα για 30' την ημέρα είναι μία πολύ καλή επιλογή για να το πετύχεις.

14. Αν πρέπει να χάσεις βάρος επισκέψου έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο. Θα σε βοηθήσει όχι μόνο να αδυνατίσεις αλλά και να τρώς σωστά, επιλέγοντας τις τροφές που είναι πολύτιμες για τον οργανισμό.

15. Μάθε να στέκεσαι και να βαδίζεις σωστά και φρόντισε να κινείσαι με χάρη. Η γυμναστική, τα σπορ και ο χορός θα σε βοηθήσουν να το κατορθώσεις.

Διάβασε επίσης:

Make-up guide: Το Savoir Faire του μακιγιάζ σε κάθε ηλικία!
Οι 12 χρυσοί κανόνες της ομορφιάς και του μακιγιάζ!
Spring Nails: Οι καλύτεροι ανοιξιάτικοι συνδυασμοί στο μανικιούρ!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ