Follow us

9 εργαλεία ομορφιάς και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις

Η Beauty Editor του Shape, Σοφία Μάργαρη, εξηγεί τη χρήση των ιδιαίτερων εργαλείων ομορφιάς. Από το concealer μέχρι τις ψεύτικες βλεφαρίδες και το στένσιλ φρυδιών, μάθε τι χρειάζεσαι και πώς θα το χρησιμοποιήσεις σωστά.

Μάθε γιατί και πώς να χρησιμοποιείς σωστά όλα τα σύγχρονα «εργαλεία» ομορφιάς και ξεκίνα από σήμερα να κάνεις εμφανίσεις που θα κόβουν την ανάσα!

iStock-1126913874

Με τόση ποικιλία προϊόντων εκεί έξω είναι λογικό πολλές φορές να βλέπεις ποικίλα και αλλόκοτα εργαλεία ομορφιάς μέσα σε συσκευασίες… επιστημονικής φαντασίας και να αναρωτιέσαι: «ποια γυναίκα άραγε θα χρησιμοποιούσε όλα αυτά τα πολύπλοκα μαραφέτια που μοιάζουν με “όπλα μαζικής καταστροφής” της ομορφιάς»;

Κι όμως, όλα τούτα τα αξεσουάρ ομορφιάς είναι όχι μόνο εξαιρετικά φιλικά ως προς τη χρήση τους, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και τα πιο εξελιγμένα “όπλα” ομορφιάς, που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις κορυφαίες επιδόσεις στην όψη σου γρήγορα, και αποτελεσματικά -και όχι πάντα ακριβά. Με αυτά ακριβώς τα σύνεργα φτιάχνουν την εικόνα τους όλες οι σταρ που βλέπεις (και λιμπίζεσαι) στη τηλεόραση και τα περιοδικά και με αυτά θα πετύχεις κι εσύ την καλύτερη εικόνα του εαυτού σου. Κάνε λοιπόν πέρα τους φόβους και την δυσπιστία σου και μάθε πώς μπορείς να υιοθετήσεις αποτελεσματικά μερικά από τα πιο χρηστικά κόλπα της σύγχρονης, επαγγελματικής ομορφιάς.

Ψεύτικες βλεφαρίδες

Για ένα φυσικό look, κόψε προσεκτικά με ένα ψαλιδάκι τη βλεφαρίδα στη μέση και χρησιμοποίησε μόνο το κομμάτι με το μακρύτερο μήκος. Άπλωσε ομοιόμορφα μια σταγόνα κόλλας επάνω στη βάση της ψεύτικης βλεφαρίδας και κατόπιν τοποθέτησε την κατά μήκος της εξωτερικής γωνίας των φυσικών σου βλεφαρίδων.

Δες επίσης: Μόλις ανακαλύφθηκε ο πιο εύκολος τρόπος να βάζεις ψεύτικες βλεφαρίδες

Extensions μαλλιών

Για να βοηθήσεις τις ψεύτικες τούφες να μην ξεχωρίζουν και να ανακατευτούν ομοιόμορφα με τα κανονικά μαλλιά, ζήτησε από την ειδικό να σου τοποθετήσει τμήματα extensions σε μια ελαφρώς πιο βαθιά απόχρωση από τη φυσική σου. Ο λόγος είναι, πως τα μαλλιά σου κοντά στη ρίζα (εκεί δηλαδή που επικολλάται η πρόσθετη τούφα) είναι συνήθως πιο σκούρα από τα υπόλοιπα.

Στένσιλ για τα φρύδια

*Photo via Oriflame

Πιθανό να τα θεωρείς εξειδικευμένα εργαλεία ομορφιάς, τα οποία μόνο ένας make-up artist ξέρει πώς να τα χρησιμοποιεί σωστά, ωστόσο ήρθε η ώρα να πάρεις κι εσύ ένα μολύβι φρυδιών στα χέρια σου, καθώς μόνο με αυτό θα πετύχεις ένα τέλειο τόξο.

  • Καταρχήν απόκτησε ένα σετ που περιέχει διάφορες αποχρώσεις και μόλις έχεις αποφασίσει στο σχήμα που θέλεις να δώσεις στα φρύδια σου κράτησε το στένσιλ πάνω από την καμπύλη χρωματίζοντάς την με μια απόχρωση κοντά στο χρώμα των μαλλιών σου.
  • Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ αποσπώντας με ένα τσιμπιδάκι τις τρίχες που φεύγουν έξω από την περιοχή που έχεις χρωματίσει.

Glitter σε loose μορφή

Το πιθανότερο είναι να μην προτιμάς αυτή την κατηγορία εξαιτίας της πανάλαφρης υφής τους, που διασκορπίζει τη σκόνη παντού χωρίς να μπορείς να την ελέγξεις. Όμως αποτελούν πολύτιμο όπλο λάμψης, λόγω του εξαιρετικά έντονου και εντυπωσιακού αποτελέσματος που χαρίζουν (είναι σούπερ μάλιστα όταν τις απλώνεις στις εσωτερικές γωνίες των ματιών). Το μυστικό για να καταφέρεις να εφαρμόζεις τέτοιες σκιές στα μάτια σου είναι ένα πυκνότριχο πινέλο. Η ιδιότητά του να συγκρατεί την αραιή σκόνη του προϊόντος και να την αποθέτει με ακρίβεια στα σημεία που θέλεις, θα σε κάνει να το λατρέψεις. Επίσης, για μεγαλύτερη ένταση στο αποτέλεσμα αλλά και σίγουρο «τακτοποιημένο» αποτέλεσμα, βρέξε λίγο το πινέλο πριν την χρήση και έπειτα εφάρμοσέ το όχι με ταμποναριστές κινήσεις.

Metallic βερνίκια

Τα νύχια που φεγγοβολούν είναι πολύ trendy και μπορούν να προσδώσουν ένα ξεχωριστό look στη συνολική εμφάνισή σου, ακόμη και αν δεν έχεις βαφτεί στο πρόσωπο. Όσο βάφεις τα νύχια σου όμως, φρόντισε να εφαρμόζεις το προϊόν προς μία κατεύθυνση, από την βάση του νυχιού προς το τέλος του, για να μην δημιουργούνται περίεργες γραμμές στο χρώμα.

Η δοκιμασμένη μπριγιαντίνη

Αυτό το κολλώδες ρευστό υλικό που ανέδειξε το αντρικό στιλ στις δεκαετίες του ’50 και του ‘60, μπορεί να τιθασεύσει και τα δικά σου μαλλιά σήμερα. Και λέμε σήμερα, γιατί η μπριγιαντίνη μετεξελίχθηκε πλέον, λέγεται «pomade» και αποτελεί ένα ιδανικό προϊόν του hair styling.

  • Αν έχεις κοντό μαλλί, ψάξε για αυτά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κερί και άπλωσε σε στεγνό μαλλί σου μια ποσότητα όχι παραπάνω από το μέγεθος ενός φασολιού, αφού πρώτα το έχεις τρίψει στις παλάμες σου. Μετά όρισε με μια χτένα την κουπ που θέλεις και αυτή θα παραμείνει στη θέση της για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά δοκίμασε ένα pomade πιο ελαφρύ και πιο ρευστό -σαν τζελ- αφού όμως πρώτα θα έχεις φορμάρει το μαλλί σου. Ρίξε λίγο στη χούφτα σου (όχι παραπάνω από ένα νόμισμα) άπλωσέ το στις παλάμες και εφάρμοσέ το με τα δάχτυλα σε όσα σημεία το μαλλί «πετάει», ιδίως στις άκρες.
  • Θυμήσου πως για το pomade ισχύει το «όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο»: είναι πιο εύκολο να προσθέσεις προϊόν παρά να αφαιρέσεις -αν υπερβάλλεις στην ποσότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ