Blogs : Eliana In Babyland18 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017

Eliana in Babyland: 9 λόγοι που δεν γράφω τόσο τακτικά σε ετούτο το blog

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου αναζητά απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί δεν γράφεις πια τόσο συχνά;» που βασανίζει την ίδια και 2-3 αναγνώστριες εκεί έξω.

1.Η πρώτη απάντηση είναι προφανής και πέρα για πέρα αληθινή: Δεν προλαβαίνω. Δεν προκάμω. Δεν βγαίνω (μάνα μου).Από τότε που γέννησα τη δεύτερη κόρη μου, ας πάρουμε ως αξίωμα πως δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα «τακτικά». Αντιθέτως,  η λέξη «αταξία» είναι μια θαυμάσια λέξη για να χαρακτηρίσω τη ζωή με δύο παιδιά, όπως και οι ταυτόσημες φράσεις «παραλάβαμε χάος», «έχω χάσει τη μπάλα» και «τα κάνω όλα όπως – όπως». Υπόσχομαι (στον εαυτό μου) πως θα επανέλθω σε μια σειρά, αλλά σίγουρα αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν τον Σεπτέμβρη.

2.Γιατί οι ώρες που παραδοσιακά αφιέρωνα μέσα στη μέρα στο να γράψω για το blog μου, δεν υπάρχουν πια. Ας πούμε, πολλές φορές έγραφα μέσα στο δίωρο που η Ισαβέλλα κοιμόταν το μεσημέρι. Τώρα; Τώρα η μεγάλη να κοιμάται, όμως η μικρή είναι ξύπνια. Και αυτός ο συνδυασμός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ασχοληθώ λιγάκι με την (παραμελημένη) μικρή χωρίς να έχω τον φόβο πως θα γίνει λαχανί από ζήλια η Ισαβέλλα.

3.Γιατί δεν υπάρχει πια ούτε ο «νυχτερινός ελεύθερος χρόνος» που θεωρητικά έχεις στη διάθεσή σου όταν κοιμάται το παιδί σου.

Σε αυτό το time slot (22:00-00:00) προσπαθώ να: α) πλυθώ, β) φάω, γ) απαντήσω στα SOS μηνύματα, κλήσεις και email που έχω δεχθεί μέσα στη μέρα και δεν έχω προλάβει ούτε να τα σκεφτώ δ) δω αυτόν τον άγνωστο στο σαλόνι που θυμίζει αμυδρά τον άντρα μου. Στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, διότι είμαι τόσο κουρέλι που αποκοιμιέμαι από τις 10 είτε στο παιδικό δωμάτιο είτε στο κρεβάτι μου θηλάζοντας το μωρό.

4.Επίσης, συχνά αποκοιμιέμαι επάνω στο laptop. Και ξυπνάω δέκα λεπτά μετά για να δω πως έχω γράψει 22 σελίδες: ψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψ. (για βραβείο Πούλιτζερ, όχι αστεία).

5.Γιατί δεν μου πάει καρδιά να φεύγω από το σπίτι. Έχω διαπιστώσει πως ο μόνος τρόπος να μπορέσω να κάνω μερικές δουλειές και/ ή να συγκεντρωθώ να γράψω είναι να φύγω από το σπίτι και να πάω να εγκατασταθώ σε κάποια laptop friendly καφετέρια. Και το έχω κάνει μερικές φορές, αλλά αφενός είναι ασύμφορο οικονομικά, αφετέρου με τρώνε οι τύψεις. Ειδικά τον καιρό που δούλευα, μου φαινόταν τρομερά σκληρό για την Ισαβέλλα να γυρίζει η μαμά από τη δουλειά, να θηλάζει το μωρό και αμέσως μετά να ξαναφεύγει. Πάντως είναι ο μόνος τρόπος και, αν έχεις δουλειές που δεν μπορείς να τις αναβάλλεις (όχι για πολύ μωρέ, για κάνα δυο χρονάκια) το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ELIANA IN BABYLAND

Eliana In Babyland15 Αυγούστου 2018

Eliana in Babyland | 5 προσδοκίες που έχω από τις φετινές μου διακοπές

Λίγο καιρό πριν φύγει για διακοπές, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου καταγράφει τις μετριοπαθείς προσδοκίες που έχει από το καλοκαίρι του 2018

Eliana In Babyland26 Ιουλίου 2018

Eliana in Babyland | 10 εικόνες που θέλω να θυμάμαι από το Μάτι

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου καταγράφει τις ομορφότερες αναμνήσεις της από ένα μέρος που δεν υπάρχει πια

Eliana in Babyland
Eliana In Babyland16 Ιουλίου 2018

Eliana in Babyland | 10 φορές που ως μαμά έχασα τον χρόνο μου

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου σκέφτεται πως μερικά πράγματα που κάποτε θεωρούσε σημαντικά ήταν απλά… χάσιμο χρόνου.

Eliana In Babyland03 Ιουλίου 2018

Eliana in Babyland | 5 οικιακές συνήθειες που έχουν αλλάξει από τότε που έγινα μαμά

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου παρατηρεί πως, από τότε που η οικογένεια μεγάλωσε, το σπίτι μπορεί να έμεινε το ίδιο, οι συνήθειες του σπιτιού όμως όχι.

Eliana In Babyland16 Ιουνίου 2018

Eliana in Babyland | Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες που αγαπάνε σαν μαμάδες

Εν όψει της Γιορτής του Πατέρα την ερχόμενη Κυριακή, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου γράφει για το είδος των μπαμπάδων που αρνείται να συμβιβαστεί με το ρόλο του κομπάρσου.

Eliana In Babyland14 Ιουνίου 2018

Eliana in Babyland | 10 έργα που ίσως δω απόψε στην οθόνη του baby monitor

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου δεν χρειάζεται να πάει σινεμά – βλέπει όλα τα έργα από το κομοδίνο της

Best of network