Follow us

Τι μορφή καρκίνου έχει ο βασιλιάς Κάρολος;

Όταν ο 76χρονος μονάρχης υποβλήθηκε σε επέμβαση στον προστάτη, ανακαλύφθηκε μία μορφή καρκίνου που δεν είναι καρκίνος του προστάτη, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

MissBloom TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ

Ένας ασθενής πηγαίνει στο νοσοκομείο για μία εξέταση ρουτίνας για να θεραπεύσει τον διογκωμένο προστάτη του και αναπάντεχα, ίσως μέσω μίας εξέτασης αίματος ή ακτινογραφίας να ανακαλυφθεί ένας καρκίνος. Αυτό συνέβη και στον βασιλιά Κάρολο. Όταν ο 76χρονος μονάρχης υποβλήθηκε σε επέμβαση στον προστάτη, ανακαλύφθηκε μία μορφή καρκίνου που δεν είναι καρκίνος του προστάτη, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ιατρός που ειδικεύεται στο θέμα του προστάτη, μίλησε στους Νew York Times, ο dr. Peter Albertsen του Πανεπιστημίου του Connecticut και χαρακτήρισε παρόμοιες καταστάσεις, αρκετά σπάνιες αλλά όχι απίθανες. Δηλαδή να ανακαλύψει κάποιος ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας από την εξέταση του προστάτη. Ο dr. Otis Brawley, ογκολόγος του Johns Hopkins Medical Center στη Βαλτιμόρη, θυμάται ένα ανάλογο περιστατικό. Επίσης κάποιος ασθενής είχε πάει να κάνει χωρίς λόγο ακτινογραφία θώρακος και εντόπισε σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή.

Κάποιες μορφές του καρκίνου χρήζουν άμεσης θεραπείας και κάποιοι άλλοι όχι. Το παλάτι δεν έκανε αναφορά στη σοβαρότητα της κατάστασης του Καρόλου ή σε ποια θεραπεία υποβάλλεται.

Ο Dr. Brawley υποστηρίζει ότι κάποιοι τύποι καρκίνου στο αίμα, χρήζουν άμεσης θεραπείας. "Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ξεκινήσεις θεραπεία σε λιγότερες από 24 ώρες μετά τη διάγνωση". Αμφιβάλλει αν έχει κάποια επιθετική μορφή της νόσου γιατί σε εκείνη την περίπτωση δεν θα διακοπτόταν η θεραπεία. "Σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκινάμε θεραπεία ακόμα και στη μέση της νύχτας", τόνισε στους New York Times.

Δεν είναι γνωστό επίσης αν το εύρημα ανακαλύφθηκε καθώς οι γιατροί προετοιμαζόνταν για την εγχείρηση του προστάτη. Σε περιπτώσεις όμως που βρίσκεται πρόβλημα στον προστάτη, χωρίς να έχει ξεκινήσει από εκεί, η κατάσταση μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ