Follow us

Τώρα που μάθαμε τι συμβαίνει με την υγεία της Kate Middleton, ας την αφήσουμε να αναρρώσει

Αναρωτήθηκε κανείς πόση πίεση μπορεί να αισθάνθηκε η Κate Middleton, έχοντας να διαχειριστεί τα νέα της υγείας της, τον τρόπο που θα τα επικοινωνήσει στα τρία ανήλικα παιδιά της και στην οικογένειά της;

Kate Middleton splash news / ideal image

"Έχω καρκίνο και ξεκίνησα χημειοθεραπεία. (...) Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα βρίσκομαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας. (...) Όπως τους έχω πει. Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου. (...) Το να έχω τον William δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας".

Μεταξύ άλλων, αυτά ήταν τα λόγια που επέλεξε η Kate Middleton για να περιγράψει όλα όσα βιώνει λόγω της περιπέτειας με την υγεία της τους τελευταίους μήνες. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ο παγκόσμιος Τύπος φάνηκε πως ξαναβρήκε την όρεξή του για να εισχωρήσει στις βαθύτερες, στις πιο προσωπικές πληροφορίες και σκέψεις που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Διάσημος και μη. Εκείνες που με τα βίας μοιράζεται με τους οικείους του. Εκείνες που μετά βίας μπορεί να παραδεχτεί στον εαυτό του. Εκείνες που μοιάζουν με τον χειρότερο φόβο του.

"Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου"

Για ακόμα μία φορά ωστόσο, τα media και τα troll του διαδικτύου έδειξαν την πιο σκληρή, σχεδόν απάνθρωπη αντιμετώπιση για ένα πρόσωπο που είναι "δημόσιο", που είναι μέλος μίας βασιλικής οικογένειας. Ρεπόρτερ ξεκίνησαν να ξεψαχνίζουν το ιατρικό ιστορικό της Kate Middleton, προσπάθησαν να εισχωρήσουν στις πληροφορίες που είχε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε, δημιούργησαν θεωρίες συνωμοσίας και έπλασαν σενάρια. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με εικόνες της Kate Middleton και πληροφορίες που υποστήριζαν πως μπορεί να είναι ήδη νεκρή και να μην το αποκαλύπτει το παλάτι, πως μπορεί να έχει κάνει κάποια πλαστική επέμβαση, πως μπορεί να είναι έγκυος, πως μπορεί έχει χωρίσει με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Σενάρια βγαλμένα από μία τρελή -ή μήπως διαστροφική;- φαντασία που έψαχναν διακαώς έναν τρόπο να δικιαολογήσουν ή να αποκαλύψουν την επιθυμία ενός ανθρώπου να πάρει χρόνο για τον εαυτό του. Μετά από μία περιπέτεια υγείας. Τρελό σωστά;

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις απορίες, αυτή που κυριαρχούσε στο δικό μας μυαλό ήταν η εξής: τι είδους ενδιαφέρον είναι αυτό;

Τι είδους "ενδιαφέρον" είναι αυτό που δεν αφήνει το περιθώριο σε κάποιον διάσημο ή έστω "γαλαζοαίματο" να αναρρώσει, παίρνοντας τον χρόνο του; Τι είδους "ενδιαφέρον' είναι αυτό που αναγκάζει τους ανθρώπους να στέκονται μπροστά σε μία κάμερα και να αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες για την υγεία τους, έχοντας ως στόχο να βάλουν ένα τέλος στις θεωρίες συνωμοσίες; Αναρωτήθηκε κανείς πόση πίεση μπορεί να αισθάνθηκε η Κate Middleton, -και κάθε άλλος celebrity που έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση- έχοντας να διαχειριστεί τα νέα της υγείας της, τον τρόπο που θα τα επικοινωνήσει στα τρία ανήλικα παιδιά της και στην οικογένειά της και παράλληλα τα σχόλια στον παγκόσμιο Τύπο για εκείνη;

Μάλλον, το "ενδιαφέρον" για να μάθουμε τι σπουδαίο συμβαίνει με τη ζωή της πριγκίπισσας ήταν τόσο μεγάλο που την ώθησε να κάνει ένα βίντεο που να επικοινωνεί την αλήθεια της, ώστε να σταματήσουν όλοι να προσπαθούν να κλέψουν την παραμικρή πληροφορία από την κλειδαρότρυπα.

"Το να έχω τον William δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς".

Πέτυχε τον στόχο της; Προσωρινά ίσως. Από την άλλη όμως, μπορεί να ξεκινήσουν να αναζητούν ποια συνήθειά της ήταν επιβλαβής για την υγεία της, ποια ακριβώς θεραπεία της χορηγούν οι γιατροί της, ποια διατροφή ακολουθεί, πόσες ώρες την ημέρα κοιμάται. Όχι, αυτή η ανεξήγητη ανάγκη για να μάθουμε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια για τη ζωή ενός διάσημου ανθρώπου δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί έτσι εύκολα.

"Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν μπορέσω, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάκαμψη.

Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους των οποίων η ζωή έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε όποια μορφή κι αν είναι, μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι."

Ωστόσο, θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ και αληθινά, ο λόγος που δεν ασχολούμαστε περισσότερο με τη δική μας ζωή και καθημερινότητα, αλλά και τους τρόπους για να την κάνουμε καλύτερη. Θα πρέπει να μας απασχολήσει αληθινά και πολύ πως θα νιώθαμε εάν αισθανόμασταν ακριβώς την ίδια πίεση σε μία παρόμοια στιγμή της ζωής μας που είμαστε τόσο ευάλωτοι.

Μέσα από το βίντεο της, η Kate Middleton εξιστορεί την περιπέτεια της υγείας της για έναν σημαντικό λόγο. Για να βάλει τέλος στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Και ο στόχος της είναι ένας. Να μας προτρέψει να την αφήσουμε για λίγο στην ησυχία της ώστε να αναρρώσει, σωματικά και ψυχικά. Ας σεβαστούμε επιτέλους την επιθυμία της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ