Follow us

Το υπερθέαμα του Marc Jacobs στη New York Fashion Week

Ο σχεδιαστής σκηνοθέτησε το εντυπωσιακό φινάλε της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης

marc jacobs


Ο σχεδιαστής σκηνοθέτησε το εντυπωσιακό φινάλε της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης

Λίγες μέρες πριν οι fashion insiders μιλούσαν για τις ελλείψεις που ανάγκασαν την ομάδα του Marc Jacobs να αναβάλει το show του σχεδιαστή για τις 14 Φεβρουαρίου. Σήμερα όλοι μιλούν για το show – υπερθέαμα που παρουσίασε εχθές στη Νέα Υόρκη.

Το υπερθέαμα του Marc Jacobs στη New York Fashion Week

«Νομίζω ότι είναι η καλύτερη συλλογή που έχουμε κάνει ποτέ» είπε ο επι χρόνια στενός συνεργάτης του Jacobs, Robert Duffy ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη άγχος. Όπως και να ‘χει η αναμονή άξιζε: Οι fans του σχεδιαστή έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι (και οι κριτικοί είπαν τα καλύτερα) και αυτό είναι που τελικά έχει σημασία.

Το υπερθέαμα του Marc Jacobs στη New York Fashion Week - εικόνα 2

Το σκηνικό ήταν όπως πάντα εμπνευσμένο: Δευτερόλεπτα πριν τα μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους στην πασαρέλα ο κυκλικός χώρος όπου διεξήχθη το show φωτίστηκε από δύο μεγάλους «ήλιους» που παρείχαν τόσο φως όσο απαιτούνταν για να μπορεί κανείς να δει τα ρούχα. Αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως στα αντίστοιχα shows οι μεγάλοι προβολείς και τα εκθαμβωτικά φώτα δεν αποτελούσαν μέρος του σχεδίου: οι παρευρισκόμενοι μάλιστα ειδοποιήθηκαν από το μεγάφωνο ότι απαγορεύεται ακόμα και η χρήση flash για τη λήψη φωτογραφιών!

Kάνε κλικ στη σελ. ii για να δεις τα καλύτερα της συλλογής και το μοντέλο που σόκαρε με την εμφάνισή του


Όσο για τα ρούχα; Ο Marc Jacobs φημίζεται για τις αναφορές του σε προηγούμενες δεκαετίες (τα 40’s και τα 50’s είχαν αυτή τη φορά την τιμητική τους) και την ικανότητά του να εντάσσει το retro στα πλαίσια του μοντέρνου δημιουργώντας πάντα ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Το υπερθέαμα του Marc Jacobs στη New York Fashion Week - εικόνα 3
O Marc Jacobs έχει αποδείξει πολλάκις ότι γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά του σωστού outerwear. Αυτή η συλλογή δεν αποτέλεσε εξαίρεση

Το υπερθέαμα του Marc Jacobs στη New York Fashion Week - εικόνα 4
Τα sexy σορτς και καυτά mini φορέματα της συλλογής συζητήθηκαν πολύ (και όχι άδικα)...

Το υπερθέαμα του Marc Jacobs στη New York Fashion Week - εικόνα 5
...αυτό όμως που συζητήθηκε ακόμα περισσότερο ήταν το topless μοντέλο που εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας μόνο ένα hot σορτς, ψηλά γάντια και γόβες. Πρόκειται για την 18χρονη κόρη του Supermodel Kristen McMenamy, Lily η οποία έχει ξεκινήσει τα πρώτα της βήματα στο χώρο (μαθαίνουμε ότι αυτό ήταν -μόλις- το 3ο της show!)

Η Χειμερινή συλλογή δεν ήταν περίπλοκη από άποψη σχεδιασμού –οι insiders την χαρακτήρισαν μάλλον απλοϊκή (σε αυτό έπαιξε το ρόλο του και η εμφανής επιρροή από το αντρικό ντύσιμο σε μερικά κομμάτια) αλλά οι έντονες δόσεις λάμψης και οι γούνες που συνόδευαν τα σύνολα αντιστάθμισαν τέλεια την έλλειψη της σχεδιαστικής πολυπλοκότητας.

Το υπερθέαμα του Marc Jacobs στη New York Fashion Week - εικόνα 6
Aυτό θα πει Old Hollywood Glamour!

Το υπερθέαμα του Marc Jacobs στη New York Fashion Week - εικόνα 7

Το σημαντικό πάντως είναι ότι ο Jacobs φαίνεται ότι για ακόμα μια φορά κατάφερε να δώσει το στίγμα της σεζόν. Τελικά κάποιοι σχεδιαστές ξέρουν πολύ καλά πως να κάνουν τους πάντες να μιλούν γι αυτους!


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ