Follow us

Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier

Φωτογραφίες από τις γαλλικές πασαρέλες και το report της Miss Bloom. Από την Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier

Φωτογραφίες από τις γαλλικές πασαρέλες και το report της Miss Bloom

Και ενώ η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι βρίσκεται σε εξέλιξη, μερικοί από τους πλέον καταξιωμένους σχεδιαστές έχουν ήδη παρουσιάσει τις συλλογές τους για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014. Ακολουθεί το report για τα shows των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier.


Christian Dior

Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier

Μέσα σε ένα σκηνικό γεμάτο λουλούδια παρουσιάστηκε η συλλογή του οίκου Christian Dior για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014. Όπως ήταν φυσικό τα λουλούδια αποτέλεσαν το κύριο χαρακτηριστικό της νέας συλλογής, αφού τα είδαμε ως prints, αλλά και στα σχήματα των ρούχων, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι παραλλαγές του θρυλικού Bar jacket. Στις προηγούμενες συλλογές ο creative director, Raf Simons, έδωσε μία φρέσκια πνοή στο DNA του οίκου, αυτή τη φορά όμως έβαλε τη δική του προσωπική σφραγίδα στο διάσημο brand.


Celine

Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier - εικόνα 2

Ξεφεύγοντας λίγο από τη γνωστή μίνιμαλ αισθητική της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Celine, Phoebe Philo, κινήθηκε σε περισσότερο μαξιμαλιστικά μονοπάτια για τη συλλογή της νέας σεζόν. Διατηρώντας τα χαρακτηριστικά boxy σχήματα στα ρούχα, η νέα συλλογή «ντύθηκε» με χρώματα και μεγάλα prints, εμπνευσμένα από τον ιταλό φωτογράφο Brassai. Όσον αφορά στα αξεσουάρ ο γαλλικός οίκος προτείνει μεγάλα κοσμήματα που θυμίζουν γλυπτό, slip-on παπούτσια και μεγάλα clutches.


Chloe

Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier - εικόνα 3

Η νέα συλλογή του οίκου Chloe κινείται άψογα μεταξύ θηλυκής φινέτσας και parisian cool, ένας συνδυασμός που χαρακτηρίζει το γαλλικό brand. Στην παρασαρέλα είδαμε πλισέ φορέματα, αέρινες μακριές τουνίκες και υπερμεγέθη πουλόβερ συνδυασμένα με παντελόνια και σορτς. Η χρωματική παλέτα κινήθηκε σε γήινους τόνους, ενώ ξεχωρίσαμε τα wedges διακοσμημένα με κρόσσια που συνόδευσαν τα outfits.

Τα fashion shows των Isabel Marant και Jean Paul Gaultier στη σελ.ii


Isabel Marant

Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier - εικόνα 4

Τη χαρακτηριστική cool και μποεμ αισθητική του οίκου Isabel Marant απολαύσαμε για ακόμα μία φορά στην παρουσίαση της νέας συλλογής για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014. Η γαλλίδα σχεδιάστρια έδωσε νέα πνοή σε boxy σακάκια, denim σύνολα και girly φορέματα, ενώ το χαρακτηριστικό της νέας κολεξιόν ήταν οι έντονοι ώμοι.


Jean Paul Gaultier

Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier - εικόνα 5

Σκηνικό από talent show χορού θύμιζε η παρουσίαση της νέας ανοιξιάτικης συλλογής του οίκου Jean Paul Gaultier, καθώς στην πασαρέλα είδαμε μοντέλα να επιδεικνύουν τις χορευτικές τους ικανότητες μπροστά σε μία κριτική επιτροπή. Το πρώτο μέρος της παρουσίασης -εμπνευσμένο από το κλασικό μιούζικαλ «Grease»- περιελάμβανε δερμάτινα biker jackets και εφαρμοστά παντελόνια, ενώ στη συνέχεια είδαμε σύνολα εμπνευσμένα από την hip-hop κουλτούρα, όπως baggy παντελόνια και oversized μπλούζες. Στο φινάλε, απολαύσαμε φορέματα και δημιουργίες διακοσμημένες με φαρδιά κρόσσια.






Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier - εικόνα 6

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ