Follow us

Ο Hedi Slimane απαγόρευσε στη Cathy Horyn να παρακολουθήσει το fashion show

Tι δήλωσε η διάσημη κριτικός μόδας των New York Times για τον σχεδιαστή 8 χρόνια πριν; Πως εμπλέκεται ο Raf Simons;

Ο Hedi Slimane απαγόρευσε στη Cathy Horyn να παρακολουθήσει το fashion show

Tι δήλωσε η διάσημη κριτικός μόδας των New York Times για τον σχεδιαστή 8 χρόνια πριν; Πως εμπλέκεται ο Raf Simons;


Κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου του Hedi Slimane για τον οίκο Saint Laurent, πολλοί ήταν αυτοί που πρόσεξαν την απουσία της Cathy Horyn. Πράγματι, η κριτικός μόδας των New York Times δεν είχε προσκληθεί. Αλλά γιατί; Παρόλο που ο οίκος αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, η Cathy Horyn αποφάσισε να διαλευκάνει μόνη της την υπόθεση κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν.

«Παρά τις θετικές μου κριτικές για τον ίδιο και τις πρώτες του συλλογές για τους οίκους YSL και Christian Dior, ο Hedi Slimane διαφώνησε έντονα με μία κριτική που έγραψα το 2004, όχι γι' αυτόν αλλά για τον Raf Simons».
H δημοσιογράφος, έγραψε συγκεκριμένα στο Runway blog των NYTimes: «Βασικά, είχα πει πως χωρίς τον Raf Simons δεν θα υπήρχε το πατρόν του slim tailoring και το street casting και συνεπώς δεν θα υπήρχε ο Hedi Slimane».

Η πρόταση για την οποία μιλάει η Horyn συγκεκριμένα, από το review του 2004 είναι η εξής:
«Ξεκινώντας με τα skinny suits που έχτισαν τη φήμη του μία δεκαετία πριν και έδωσαν πιθανότητες στον Hedi Slimane, o κ. (Raf) Simons μας έδωσε μία ματιά από το μέλλον».

Στο χθεσινό blog post, συνέχισε λέγοντας: «O Hedi Slimane επέμενε πως ήταν ο πρώτος που έδειξε το skinny suit. Ήταν μια ανόητη αντιπαράθεση. Ποιος νοιάζεται; Όσο περνούσε ο καιρός, ένιωθε (απ'όσο μπορώ να καταλάβω) πως προτιμούσα να καλύπτω τα fashion shows του Raf Simons. Έχω να μιλήσω στον Hedi Slimane 5 χρόνια».

Ίσως, όλο αυτό επιβεβαιώνει τη φημολογούμενη «βεντέτα» μεταξύ του Raf Simons και του Hedi Slimane.
Σε κάθε περίπτωση, η Horyn αποφάσισε να μεταφέρει τα γεγονότα στον Francois – Henri Pinault, τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας PPR, στην οποία ανήκει ο οίκος Saint Laurent.
«Αυτό είναι γελοίο!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Pinault. «Οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να προσκαλούνται στα shows».

Όπως και να χει, η Cathy Horyn δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει μία κριτική για την πρόσφατη συλλογή του Hedi Slimane για τον οίκο Saint Laurent: «Η συλλογή ήταν ωραία, αλλά ένα «παγωμένο» όραμα μίας bohemian γκομενίτσας στο Chateau Marmont», έγραψε. «Λαμβάνοντας υπόψη πως ο Hedi Slimane ήταν η προσωποποίηση του νεανικού στυλ, περίμενα πολλά περισσότερα από το ντεμπούτο του. Τα ρούχα μου έδωσαν την εντύπωση κάποιου αποσυνδεδεμένου με τη μόδα τα τελευταία χρόνια».

Όχι και τόσο θετική κριτική...

Διάβασε επίσης:
H απάντηση του Hedi Slimane στην Cathy Horyn
Saint Laurent Paris: Το νέο κατάστημα, οι μειωμένες τιμές και το μήνυμα της Lady Gaga
Το νέο logo του οίκου YSL ανάβει φωτιές
Saint Laurent by Hedi Slimane

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ