Tasty Guide : Επιδόρπια28 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2012

Carrot cake από την Pasta Flora

Μια γλυκιά έκπληξη από την αγαπημένη μας bloger

Carrot cake από την Pasta Flora


Μια γλυκιά έκπληξη από την αγαπημένη μας bloger


Υλικά

1κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1κ.γ. baking powder
1κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι χοντρό
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 κούπα τριμμένα καρότα
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα καρύδια 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα την κανέλα και το αλάτι. Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 2′. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λαδι  χτυπώντας για 1′ ακόμη. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε σε μεσαία ταχύτητα για 2′. Προσθέτουμε τα καρότα, σταφίδες, καρύδια και χτυπάμε ίσα να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.  Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (20εκ.) για 40′ περίπου. 

Αφού κρυώσει μπορούμε να το κόψουμε στη μέση και να το γεμίσουμε με την κρέμα τυριού ή απλά να καλύψουμε μ αυτό την επιφάνειά του μόνο.

Κρέμα τυριού:

450γρ. τυρί κρέμα
170γρ. βούτυρο
110 γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

(Όλα τα υλικά καλό είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλεύονται ευκολότερα και να γίνει η κρέμα αφράτη.) Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ενα αφράτο και λείο μείγμα. προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε να ενωθούν καλά. Καλύπτουμε το κέικ μας.

Η δόση για την κρέμα είναι περίπου 3 κούπες. για το κέικ αν καλύψουμε μόνο την επιφάνεια θα χρειαστούμε 2 περίπου κούπες. το υπόλοιπο μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο καλά καλυμμένο μέχρι και για 2 εβδομάδες. Όταν το βγάλουμε απλά θα χρειαστεί να το χτυπήσουμε ξανά 2-3′.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ