Follow us

Μάφινς σοκολάτας! Η ''θα σου πετύχει στάνταρ'' συνταγή

Από τη Foivi Geller

muffins


Από τη Foivi Geller του
donkeyandthecarrot.blogspot.com

Υλικά


1 ποτήρι ξινόγαλα
1/2 ποτήρι λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1/2 ποτήρι κακάο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. βανίλια
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα chocolate chips (και γάλακτος και bitter)

Μάφινς σοκολάτας! Η ''θα σου πετύχει στάνταρ'' συνταγή

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Βουτυρώστε τις θήκες των muffins.
Σε ένα μπωλ, βάζετε όλα τα στερεά και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας (το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το αλάτι, την μαγειρική σόδα και τα chocolate chips).
Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε σιγά σιγά το ξυνόγαλα ενώ χτυπάτε και συνεχίζετε προσθέτοντας και το βούτυρο.
Αναμιγνύετε τα στερεά με τα υγρά και τα ομογενοποιείτε με τα χέρια σας. Δε θέλει πολύ ''δούλεμα'' με το χέρι, ας έχει υλικά που δεν έχουν λιώσει μέσα. Όταν παραδουλέψετε το μίγμα, στο τέλος τα μάφινς βγαίνουν λίγο νιανιά... Ανακατέψτε και δουλέψτε λοιπόν τόσο, όσο να ομογενοποιηθούν και ας έχει σβώλους.
Γεμίστε τις θήκες για τα μάφινς και ψήστε για ένα τέταρτο με 20 λεπτά. Μετά το τέταρτο τσεκάρετε τα μάφινς με την οδοντογλυφίδα (βυθίστε μια οδοντογλυφίδα μέσα σε ένα μάφιν. Αν βγεί καθαρή βγάλτε τα από τον φούρνο. Αν έχει υπολείμματα σοκολάτας αφηστε τα για μερικά λεπτά ακόμη και ξανατσεκάρετε. Μην τα παραψήσετε, γιατί απλώς μπορεί να πετύχετε σταγόνες σοκολάτας ενώ τα μάφινς να έχουν ήδη ψηθεί.).
Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά βγάλτε τα απο τις θήκες. Τρώγονται μετά μανίας ζεστά ή κρύα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ