Συνταγή για κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια υπέροχη συνταγή από την αγαπημένη σεφ.

Συνταγή για κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια υπέροχη συνταγή για μπακαλιάρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr

Φανταστικές μπακαλιαροκροκέτες, πεντανόστιµες και τραγανές. Διάλεξε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου και αφαίρεσε την πέτσα και τα σκληρά μέρη. Μούσκεψέ τα σε μπολ µε νερό που να τα σκεπάζει. Άλλαζε συχνά το νερόμ ώστε να ξαλµυρίσει γρήγορα και να φουσκώσει η σάρκα του. Ο συνδυασμός µε τη σκορδαλιά είναι απλά τέλειος!

Μερίδες: 8

Υλικά

Για τις μπακαλιαροκροκέτες:

  • 500 γρ. ξαλµυρισµένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
  • 2 ξερά κρεµµύδια τριµµένα
  • 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1 αυγό
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκοµµένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • μπόλικο φρέσκο πιπέρι

Για τη σκορδαλιά:

  • 6-7 πατάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1½ φλ. τσαγιού (στο 1½ φλ. υπολογίστε μισή ποσότητα από το κάθε λάδι)ελαιόλαδο και σπορέλαιο
  • αλάτι
  • 1 αυγό (βιολογικό)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Best of network