Vegan κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι για φυτική πρωτεΐνη και χωρίς τηγάνισμα

Μία ελαφριά, χορτοφαγική συνταγή για vegan κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι

Vegan κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι για φυτική πρωτεΐνη και χωρίς τηγάνισμα

Μη σε ξεγελά ο τίτλος της συνταγής, τα οφέλη αυτού του πιάτου είναι πολλά! Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη από φυτικές τροφές, ελάχιστο ελαιόλαδο, φυτικές ίνες… Όλα μαζί σε νόστιμες μπουκίτσες. Γιατί, λοιπόν, τα κεφτεδάκια να είναι «απαγορευμένα»; Ειδικά, όταν γνωρίζουμε ότι το ένα έχει μόλις 75 θερμίδες!

Vegan κεφτεδάκια με φακές

Χρόνος προετοιμασίας 10΄
Χρόνος μαγειρέματος 40΄
Γίνονται 20 κεφτεδάκια

Η απίστευτη καρμπονάρα με κολοκυθάκια του Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:

  • 2 φλιτζ. χοντρές φακές
  • 4½ φλιτζ. νερό
  • 1½ φλιτζ. πλιγούρι ψιλό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο.
2. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε στις φακές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
3. Πλάθουμε τότε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού με ντιπ γιαουρτιού ή ντιπ ντομάτας.

Νηστίσιμα χορτοφαγικά κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι – διατροφική ανάλυση:
Κάθε κεφτεδάκι περιέχει:

Θερμίδες 75 (4%) / Σάκχαρα 1g (1%) / Λίπος 2g (3%) / Κορεσμένα Λιπαρά 0g (0%) / Νάτριο 3mg (0%) (υπολογίζεται χωρίς το αλάτι της συνταγής)

H συνταγή για βίγκαν κεφτεδάκια και νηστίσιμα είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο «Η δίαιτα των Ειδικών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Best of network