Συνταγή για θράψαλο γεμιστό από την Ιωάννα Τσολομίτη

Η Ιωάννα Τσολομίτη μας δείχνει βήμα-βήμα τη συνταγή για πεντανόστιμο θράψαλο γεμιστό.

Συνταγή για θράψαλο γεμιστό από την Ιωάννα Τσολομίτη

Η Ιωάννα Τσολομίτη μας δείχνει βήμα-βήμα τη συνταγή για πεντανόστιμο θράψαλο γεμιστό.

Για 4-5 άτομα θα χρειαστείς:

2 καλαμαροθράψαλα των 400 γρ.
400 γρ. διάφορα τυριά χοντροκομμένα της αρεσκείας σας
2 μικρές πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες μικρές κομμένες σε κύβους
6 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μαντζουράνα
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Λάδι
Πιπέρι

Για τη σάλτσα δυόσμου:

½ ποτήρι του κρασιού λάδι
15-20 φύλλα δυόσμου
1 λεμόνι, το χυμό του και το ξύσμα του
Αλάτι
Πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα καλαμαροθράψαλα από το μεγάλο κόκκαλο και το μάτι.
Βγάζουμε το δέρμα από έξω να ψηθεί και να γίνει μαλακό.

Κόβουμε όλα τα υλικά σε κύβους, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε πιπέρι και αρωματικά. Βγάζουμε το κεφάλι από τα καλαμαροθράψαλα και γεμίζουμε το καλαμάρι ένα δάκτυλο πιο κάτω από το άνοιγμά του. Τοποθετούμε το κεφάλι μέσα και το κλείνουμε με ένα σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα και μετά το λαδώνουμε.

Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε γκριλ με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για ½ ώρα περίπου ή ψήνουμε στα κάρβουνα. Προσέχουμε να μην παραψηθεί γιατί σκληραίνει το κρέας του. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το κόβουμε σε ροδέλες και περιχύνουμε με τη σάλτσα δυόσμου για να σερβίρουμε.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα δυόσμου απλά χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

(Προετοιμασία 25 λεπτά)

Καλή Επιτυχία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ