Γυναίκα : Καριέρα05 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2017

Eri Bakes Vegan: Η Έρη φτιάχνει λαχταριστές βίγκαν λιχουδιές

Πώς ένα χόμπι έγινε επάγγελμα (Bonus: Συνταγή για vegan panckakes)

Με τη vegan διατροφή να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, αυξάνεται και η ανάγκη για ενημέρωση. Το γεγονός ότι πρόκειται για μία διατροφή που αποκλείει κάθε ζωικό παράγωγο και εμπερικλείει μία ολόκληρη φιλοσοφία – σεβασμός προς το περιβάλλον και τα ζώα – δεν σημαίνει ότι την καθιστά λιγότερο νόστιμη και ενδιαφέρουσα. Και η γνωριμία με την Έρη Καρακούση – Eri Bakes Vegan – έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Η Έρη ζει στην Αθήνα, έχει αποφοιτήσει από τα ΤΕΙ Αθήνας όπου σπούδασε Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και η βασική της ασχολία τα τελευταία χρόνια είναι η vegan ζαχαροπλαστική και μαγειρική. Πρόσφατα, ξεκίνησε μαθήματα κεραμικής, κάτι που ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ δηλώνει fan της punk μουσικής σκηνής και των cult horror αλλά και chick flick ταινιών. Τόσο στον λογαριασμό της στο tumblr όσο και το Instagram, θα δεις ότι καταφέρνει και συνδυάζει κάθε της αγάπη, προσφέροντας απολαυστικά γλυκά και γεύματα για τους πιστούς της ακόλουθους.

black forest cupcakes

«Μου άρεσε να βρίσκομαι στην κουζίνα με τη γιαγιά και τη μαμά μου από όταν ήμουν μικρή. Θυμάμαι ότι την ώρα της προετοιμασίας του φαγητού είχα το σκαμπό μου ώστε να φτάνω στον πάγκο και τρελαινόμουν να βοηθάω, ειδικά στα μεγάλα τραπέζια, κάτι το οποίο συνέβαινε συχνά στο σπίτι μας και συνεχίζει να συμβαίνει και στο δικό μου. Πάντοτε απολαμβάνω να έρχονται φίλοι και να τους μαγειρεύω ή να πηγαίνω γλυκά τα οποία έχω φτιάξει εγώ, σε επισκέψεις ή γενέθλια. Η πρώτη πρόταση για συνεργασία ήταν να ετοιμάσω ένα γεύμα τύπου “catering” για ένα DIY Punk Rock live που θα είχε μπάντες ελληνικές αλλά και από το εξωτερικό. Η πρόταση έγινε από έναν φίλο ο οποίος είναι και ο ίδιος μέλος punk συγκροτήματος και εκτιμά τη μαγειρική αλλά και την αφοσίωσή μου σε αυτό. Αυτό είναι κάτι το οποίο απολαμβάνω ιδιαίτερα, γιατί συμβαίνει σε ένα χώρο όπου ταυτίζεται με τα δικαιώματα των ζώων, των ανθρώπων και τον περιβαλλοντισμό,  ως ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Έπειτα, φίλοι και γνωστοί άρχισαν σιγά σιγά να μου παραγγέλνουν γλυκά και έτσι ξεκίνησα να κάνω και τούρτες γενεθλίων, να αναλαμβάνω εγκαίνια καταστημάτων και να παίρνω μέρος σε διάφορα event χορτοφαγικά ή και τύπου “meet market”».

pistachio jelly cookies

choco peanutbutter cake

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Καριερα05 Σεπτεμβρίου 2018

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις βιογραφικό για δουλειά

Κι όμως, το timing παίζει σημαντικό ρόλο και στην εργασία.

Καριερα28 Αυγούστου 2018

Τι πρέπει να ξέρεις για την οικονομική διαχείριση στα 20 σου

Tips για να φτιάξεις οικονομικό πλάνο από σήμερα κιόλας

Καριερα01 Αυγούστου 2018

Πώς είναι να είσαι και γυναίκα και γιατρός: Οι σκέψεις και οι δυσκολίες

Όπως εξομολογείται μία γυναίκα και γιατρός

Καριερα25 Μαΐου 2018

Meetings την Παρασκευή; Να πώς θα "απαντήσεις" με στιλ!

Η Diesel ξέρει ότι μισείς τα meetings κι ας μην το ομολογείς στο αφεντικό σου...

Καριερα17 Μαΐου 2018

Καθυστερείς στην δουλειά σου; 5 tips για να αντιμετωπίσεις το αφεντικό σου

Αν ανήκεις στην κατηγορία των αργοπορημένων δες πώς μπορείς να σώσεις την κατάσταση.

Best of network