Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

Μυστικά στη σχέση: Πότε να πεις κάτι και πότε όχι;

Γιατί είναι μερικά πράγματα που πρέπει να τα μοιράζεσαι και άλλα που καλό θα ήταν να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Μυστικά στη σχέση: Πότε να πεις κάτι και πότε όχι;

Η οικειότητα, πάντως, δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο της απόλυτης ειλικρίνειας. Παρακάτω θα δεις τα πιο συνηθισμένα μυστικά και αν πρέπει τελικά ή όχι να τα μοιραστείς με το σύντροφό σου. Ο Τάσος Λ. Χαραλαμπάκης, ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής μας διαφωτίζει…

1. Η παράνομη σχέση

Η αποκάλυψη μιας παράνομης σχέσης που συνεχίζεται ή είχε συμβεί στο παρελθόν έχει φέρει την καταστροφή σε πολλά ζευγάρια. Αν και παραμένει σοβαρό πλήγμα στην εμπιστοσύνη, οι ειδικοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν οδηγεί πάντα στο χωρισμό. Κάποιες φορές μπορεί να ρίξει φως σε ήδη υπάρχοντα προβλήματα στη σχέση και να βοηθήσει στην επίλυσή τους. Είναι σημαντικό να συζητήσετε γιατί προέκυψε η επιθυμία για εραστή, αντί να επικεντρωθείτε στην ίδια τη σχέση. Για τα περισσότερα ζευγάρια η παράνομη σχέση υποδεικνύει έλλειψη επαφής. Καμία επιλογή δεν είναι απλή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κατανοείς τον αντίκτυπο που θα έχει καθεμία στη σχέση σου.

2. Τα χρέη σου

Δεν είναι ποτέ καλό να κρατάς το ταίρι σου στο σκοτάδι σχετικά με τα χρέη. Πολλά ζευγάρια σήμερα ξεκινούν μακροχρόνιες σχέσεις επιβαρημένα με δάνεια, χρέη σε πιστωτικές ή ελάχιστα χρήματα στην τράπεζα. Το να είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρη για το τι έχεις, τι χρωστάς και πώς σκοπεύεις να το αντιμετωπίσεις θα κερδίσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του άλλου, παρά αν το μάθει αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ