Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2018

Πώς θα προσελκύσεις τον τύπο άνδρα που θέλεις *πραγματικά* να βγεις ραντεβού

Οι συμβουλές μας για σίγουρη επιτυχία

Πώς θα προσελκύσεις τον τύπο άνδρα που θέλεις *πραγματικά* να βγεις ραντεβού

Αναζητάς μια σταθερή σχέση με έναν συγκεκριμένο τύπο άνδρα, αλλά τελικά καταλήγεις να βγαίνεις με το ακριβώς αντίθετο; Mήπως, για παράδειγμα, θέλεις έναν άνδρα περιπετειώδη και ελεύθερο πνεύμα, αλλά βγαίνεις ραντεβού με αγοραφοβικούς δικηγόρους; Γιατί τα χαρακτηριστικά των ανδρών που βγαίνεις στην πραγματική ζωή δεν συμπίπτουν με αυτό που ψάχνεις στ’αλήθεια σε έναν άνδρα; Οι experts των σχέσεων έχουν τις δικές τους απαντήσεις και το know-how για να προσελκύσεις τον τύπο του άνδρα που οραματίζεσαι για τον εαυτό σου.

Γίνε αυτό που ψάχνεις…

Πρώτα απ’όλα κάποια «σκληρά» νέα: Το πιθανότερο είναι ότι δεν ευθύνονται εκείνοι, αλλά εσύ. «Πιστεύω πως όταν ψάχνουμε κάτι συγκεκριμένο σε κάποιον, συνήθως, λείπει από τον ίδιο τον εαυτό μας», λέει η ψυχοθεραπεύτρια Tristan Coopersmith, MA, MFT. «Aν κάποιος δεν είναι οικονομικά άνετος, για παράδειγμα, ίσως είναι κάτι που θέλει να έχει ο υποψήφιος σύντροφός του και το βρίσκει ελκυστικό σε εκείνον».

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό δεν έχει τόση σχέση με το τι έχεις στον τραπεζικό λογαριασμό σου, αλλά με το πώς «δουλεύεις» ώστε οι δικές σου αξίες να ευθυγραμμιστούν με αυτές που θέλεις να δεις σε έναν σύντροφο.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από κάποιον να είναι κάτι που εμείς δεν είμαστε» λέει. «Αν δίνεις σημασία στην οικονομική υπευθυνότητα, πρέπει να φέρεσαι κι εσύ ανάλογα» συμπληρώνει η Coopersmith. H Yvonne Thomas, PhD, ψυχολόγος που ειδικεύεται στις σχέσεις, συμφωνεί: «Έχοντας παρόμοιες αξίες με αυτές που αναζητάς σε έναν άνδρα, θα βοηθήσει ώστε να πυροδοτηθεί το ενδιαφέρον του ανθρώπου που θέλεις να βγεις ραντεβού» εξηγεί.

… ή προσάρμοσε τις προσδοκίες σου

Ο Greg Behrendt, συν-συγγραφέας του βιβλίου How To Keep Your Marriage From Sucking προσφέρει ακόμα μία οπτική. «Πιο σημαντικό από το να γίνεις ο τύπος του ανθρώπου που θέλεις να βγεις ραντεβού είναι να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», λέει ο Behrendt.

Με βάση το παραπάνω παράδειγμα περί οικονομικής ασφάλειας, δηλαδή, αυτό που χρειάζεται να κάνεις δεν είναι να γίνεις περισσότερο οικονομικά σταθερή, αλλά να αποδεχτείς πως, ίσως, δεν ενδιαφέρεσαι τόσο για τα χρήματα, όσο προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου. Έπειτα, επανεξέταση τι πραγματικά ψάχνεις σε κάποιον άλλον.

«Όταν γίνεις ικανοποιημένη με τη ζωή σου και πηγαίνεις για ύπνο ευτυχισμένη, επειδή είσαι απλά ο εαυτός σου, κάποιος θα βρεθεί στο δρόμο σου που θα θέλει να στο «καταστρέψει» αυτό με την αγάπη του», λέει αστειευόμενη η συν-συγγραφέας του Behrendt, Amiira Ruotola.

Ξανά σκέψου τη «λίστα» σου….

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ